Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A negyediken baromira nehéz tábortüzet rakni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerencsére folytatódik a parlamenti előadás. Ősi magyar szokás szerint most sem sikerül a kormánynak egyetlen kérdésre sem válaszolni, de nem is nagyon szoktak vesződni ilyen butaságokkal. Ha Gulyás Gergely véletlenül igazat mondott a múlt hónapban valamelyik kormányinfón, akkor jövőre a bruttó közmunkásbér 100 ezer forint lesz. Ez a jelenleg érvényes számrendszerben nettó 66 500 forintot jelent. Már persze annak, aki heti öt napban, napi nyolc órában dolgozhat. Mert ő a szerencsés kivétel.

Amúgy a kérdés nem arról szólt, hogy hány család kap alamizsna-tűzifát, hanem arról, hogy mikor tudják a családok saját erőből megoldani a fűtést. A szociális tűzifa egyrészt nem elég télre, másrészt a negyediken baromira nehéz tábortüzet rakni. Sok lakótelepi lakásban ugyanis nincsen sparhelt.

Az nagyon jó és nemes gondolat, hogy segély helyett munkát ad a kormány, de ettől még egy centivel sincsenek előbbre azok, akik fáznak, és az alapvető létfenntartást sem tudják kigazdálkodni. Sokan még normál fizetés mellett is nélkülöznek, nemhogy közmunkásbérből.

LMP: mennyi lesz a közfoglalkoztatottak bére?

    Hohn Krisztina (LMP) azt kérdezte, hogy mikor születik meg az a rendelet, amelyben benne lesz, hogy mennyi lesz a közfoglalkoztatottak bére. A kormány korábban bejelentette, hogy emelni kell a közfoglalkoztatottak bérét – emlékeztetett.
    Azt mondta, aki ilyen bérből él, annak nincsenek tartalékai, és még az is kérdés, hogy mivel tud fűteni télen.
    Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte: a kormány szociális tűzifaprogramot indított, amelyre évről évre több forrást biztosít. Várhatóan idén is 180-190 ezer család kap ilyen segítséget – mondta.
    Kitért rá: a kormánynak az a célja 2010 óta, hogy segély helyett munkát adjon az embereknek, ezért azt szeretné, hogy a lehető legnagyobb mértékben nőjenek a bérek, amit elsősorban adócsökkentéssel tud segíteni. A közfoglalkoztatás jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy segélyalapú gazdaság helyett munkaalapú gazdaságra álljanak át – magyarázta. Hozzátette: a közfoglalkoztatásra 120 milliárd forintot biztosítanak. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!