Május 27,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A múlt szemétdombja

Jó reggelt! A tegnapi majdnem-tavasz után elég undormányos lesz ma az idő, ha hinni lehet az időjósoknak. Én nem hiszek nekik, mert itt nyoma sincs a ködnek. Ellenben süt a nap. Akkor is igaz ez, ha történetesen vasárnapot tartunk. Itt jegyezném meg, hogy a tegnapi kérdésemre (mikor lesz már tavasz?) adott válaszával:

Robi, a januarbol mar csak 78 nap van hatra, aztan egy szokatlanul hosszu februar es mar itt is a tavasz! 😀

Szonja végletes, végleges és soha nem gyógyuló sebet ejtett a lelkemen. Most tehát lassan varasodó lélekkel kell megírnom a mai jóreggelt. Ennek tudom be azt is, hogy felgyűrtem az ingem ujját és beletúrtam a múlt rothadó szemétdombjának a mélyére. Ha elég türelmes az ember, ott kincsekre lelhet. Például ilyesmikre:

 

Ennyike Tamás, amint csillogó szemekkel mesél a sajtószabadságról és főlegpláne a közmédia feladatáról. Könny nem marad szárazon. A következő videónak túlságosan komoly hírértéke nincs ugyan, de az élvezeti értéke megfizethetetlen. Narancsfagyi:

A végére tartogattam a csemegét. Az illiberális demokrácia, a kereszténykonzerv szélsőjobb zászlóhordozóját. Tessék éberen figyelni minden szavára, rendkívül tanulságos. És távolról sem azért, mert elvárnám, hogy valakinek a politikai nézőpontja, a gondolkodása ne változzon. Ha nem változna, az nagyon nagy baj lenne, mert azt jelentené, hogy az illető semmit nem tanult az eltelt évek alatt. Azonban az alapvető erkölcsi normák nem változnak az évek alatt sem. Ha mégis, az azt jelenti, az illetőnek nincsenek sem erkölcsei, sem normái. A mindenkori érdekei szerint változtatja azt, hogy éppen mit hazudik.

Miközben még senki nem tudja, mi a túró lesz a Brexittel, a briteknek – és a magyar sajtónak – a legnagyobb problémája jelenleg az, hogy Harry herceg és Meghan hercegné elköltöznek. Az Index szerint a királynő meg van őrülve, sőt, az egész királyi család. Merthogy nem szóltak nekik. Én ugyan nem vagyok tagja a királyi családnak, de esküszöm, hónapokkal ezelőtt olvastam valahol, hogy el akarnak költözni. Harry herceg nyilatkozta – valamikor a baba születése körül. Azt nem tudom, hogy előtte vagy utána, de valamikor akkoriban -, hogy szándékukban áll elköltözni, mielőtt a családját is tönkreteszi, netán a feleségét is megöli a sajtó. Na, ha én tudtam róla, a királyi család pedig meglepődött, akkor az legalábbis igen fura. Akivel csak beszéltem (és ott lakik, mert ebben az esetben az azért fontos), örül neki, hogy mennek. Idézem: legalább ők nem a mi adónkból élnek. Mit is mondhatnék erre?

Kellemes ébredezést!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.