Szeptember 19,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A mijét sértette meg a kormánypártnak Simonka György?

Hűvös jó reggelt kívánok! 13-a van ugyan, de nem péntek, úgyhogy nem indokolt elővennem azoknak a népi bölcsességeknek a lexikonát, amelyben össze van gyűjtve, hogy micsoda szerencsétlenségeknek nézünk elébe. Erre egyébként sincs semmi szükség, éppen elég szerencsétlenség már az is, hogy itt élnünk, halnunk kell.

A KDNP-vel ellentétben én sajnos elfelejtettem, hogy tegnap volt a fiatalok világnapja, de az is lehet, hogy soha nem is jegyeztem meg. Úgyhogy a fiatalok világnapja alkalmából megkésve ugyan, de jó egészséget kívánok a fiatalok világnapján 90 éves Soros Györgynek. Pedig egy vasat nem küldött azóta se, mióta már kismilliószor lesorosbérenceztek a jóakaróink. A pontosság kedvéért: azelőtt se küldött.

Ehelyett a Népszavának adott egy közepesen terjedelmes interjút, amelyben tényleg nagyon visszafogott eleganciával bírálta, értsük úgy, hogy az Európai Unió belső ellenségei közé sorolta azt a felcsúti illetőségű alakot, aki az ő támogatása nélkül nem biztos, hogy az lehetne ma, akit miniszterelnök néven emlegetünk. Lényegében semmi újat nem mondott (legfeljebb azt a kijelentését kell még emésztgetnem, miszerint a nyílt társadalmak támogatójaként a politikai korrektséget politikailag inkorrektnek tartom), ám a csahos, önérzetes propagandának így is elgurultak a gyógyszerei. Hogy mennyire, abba nagyon részletesen nem mennék bele, szerintem elég, ha ideteszek egy önmagán ordítva túlmutató címet: Ma lett 90 éves a 21. század leggazdagabb és legnagyobb hatású pszichopatája, Soros György – Születésnapi köszöntő. Najó, egy kicsit elragadtatom magam, mint a kormány – oppardon, hivatalosan a honvédség -, amelyik 1 milliárd dollárért vesz légvédelmi rakétarendszert, pontosabban rakétarendszer-komponenseket az Egyesült Államoktól, és akár örülhetünk is, hogy nem úgynevezett kormányzati kommunikáció címen égetnek el ennyit, nem? De. Szóval azt írja a költő:

Gyurkabácsiban minden együtt van, ami elengedhetetlen kelléke egy kifejlett pszichopatának: totálisan gátlástalan és nem is titkolja, hogy önmagára mint az emberiség megváltójaként tekint.

Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem ez a jellemzés konkrétan tökéletes. Örülök, hogy képzett egészségügyi szakemberek lapátolják a trágyát a napos oldalon, akik ilyen bátor orvosi diagnózisok felállításától sem riadnak vissza. Igaz, hogy nekem pont nem Gyurkabácsi jutott eszembe róla, haaaaaaaaaanem. Mindazonáltal félve gondolok arra, hogy amennyiben az öregúr születésnapja ezt az idegbeteg reakciót váltotta ki a sakálmédia gyapotszedő munkásából (aki egyáltalán nincs egyedül az engesztelhetetlen, ám vélhetően jól fizető gyűlöletével), akkor mi lesz, ha majd elhalálozik szegény Soros. Fogalmam nincs, hogy ez jó hír, vagy rossz hír azoknak, akik évek óta a vele való primitív uszításból és hergelésből élnek jól, de egyelőre nem tervezi az elhalálozást. Állítólag hetente háromszor teniszezik, és tökéletes formában van. Könnyen belátható, hogy ezt nem mindenki mondhatja el magáról, de nem szeretnék ujjal mutogatni.

Szóval. Fantasztikusan jó hír (mint ételbe a só jeligére), hogy 1 000 000 000, azaz 1 milliárd dollárt (= több mint 290, kevesebb mint 300 milliárd forint, ha jól tévedek) nem propaganda címen nyúlnak le, és hazudják gazdaságvédelemnek. Nem mellesleg az a 7 milliárd forint, amit kedden kormányzati kommunikáció ürügyén nyúltak le különítettek el a gazdaságvédelminek csúfolt, jelentősen megfogyatkozott, de tetszőlegesen és szabadon túlléphető, feneketlen alapból-keretből ehhez az irdatlan tételhez képest valóban picsafüst.

De ez legalább ez tiszta ügy. Ha már normális országot, békét és jólétet nem sikerült nekik építeni, mert valószínűleg ez tervben sem volt soha (jó, mondjuk a Mészáros famíliának viszont sikerült potom félmilliárdért, azaz 500 millió forintért, ami nekik zsebpénz, most éppen egy medencés nyaralónak látszó gyümölcsöst összeharácsolni Tihanyban), akkor marad ez a rongyosra amortizált mantra, hogy megvédik a magyar embereket. Az olyan baromságok

Az viszont még mindig nem tiszta ügy, hogy miután két hónapja Európa utolsó vérbeli diktátorának talpait nyalogatta, mi a véleménye az Európai Unió Disney Putyinjának (via Bödőcs) arról, ami Fehéroroszországban történik. A pártállami média láthatóan eléggé össze van zavarodva. Havasi Bertalan mindenes nem hajlandó válaszolni arra az egyszerű kérdésre sem, hogy akkor sikerült-e meggratulálni forrón és melegen Lukasenka elvtársat az irigylésre méltó 80%-os választási győzelemért. A közpénzszolgálati média szűkszavúságában kvázi hallgat a fehérorosz eseményekről, pedig már két ember meghalt. A fideszes médiamocsár egyes nyúlványai meg egyfelől Brüsszel ellenében védik a téeszelnökből lett okádék népnyomorítót, és relativizálják a bűneit (bezzeggyurcsány), párhuzamosan meg zavarbaejtő részletességgel elmélkednek például az internet lekapcsolásáról. Köszönet az mondjuk nincs benne:

„A fehéroroszországi kormány intézkedése nem csupán jogsértő, de elgondolkodtató is. Vajon mi történne akkor, tudnánk-e bármit is tenni, ha egy választást követően az új kormány úgy ítélné meg: jobb lesz nekünk internet nélkül? Elkeserítő a válasz: semmit. Önöknek van már postagalambja? Hiszen Magyarországon is diktatúra van. Vagy mégsem?”

Ha jól értem, akkor sikerült megint csúnyán összemosni a valóság szálait. Teháthogy csúnya dolog, amit Lukasenka művel, ezért érdemes elképzelni, hogy ha jön egy másik kormány a mostani nemzetikeresztény helyett, az még akár le is kapcsolhatja az internetet. Amire a mostani kormány tuti, hogy soha nem vetemedne, ezért most van internet, ezért Magyarországon nincs diktatúra. Hátélleg. És még engem se vitt el a fekete autó, tehát többszörösen sincs diktatúra. Világos. Így hülyítsd a szektádat rengeteg közpénzből, 29685. fejezet.

Mielőtt szarrá röhöghettem volna magam ezen a kifinomult érvelésen, szembejött a következő kacagtató hír: a Fidesz jó hírnevének megsértése miatt a Fidesz medgyesegyházi szárnya kezdeményezte a költségvetési csalás és más súlyos bűncselekmények miatt megvádolt, azaz lényegében a vádlottak padján ülő Simonka György kizárását az állampártból. Ezen viszont már tényleg szarrá röhögtem magam. Hogy a mijét sértette meg a kormánypártnak Simonka elvtárs? A Fidesz és a jó hírnév egy mondatban? Ne már. Az ügy lényegében 2018 ősze óta létezik, amikor vele szemben súlyos bűncselekmények gyanúja fogalmazódott meg. Emiatt az elvtársai a fideszes parlamentben kiadták a mentelmi jogát. A csávó ráadásul magasról tett rá, hogy tájékoztassa a helyi Fidesz-szervezeteket az ellene indult büntetőeljárásról. Ehhez képest a javaslatot jegyző medgyesházi csoportelnök várt majdnem két évet, hogy megállapítsa: Simonka tevékenysége az utóbbi években rendkívüli módon erodálta a dél-békési Fideszt. Sőt, ha rajta marad a térképen, a 2022-es választásokon való eredményes szereplést is veszélybe sodorja.

Végül is ennek az alaposan megkésett, halált megvető bátorságnak már szinte örülni is lehet, hiszen nem sűrűn fordul elő ilyesmi a Fideszben. Éppen ezért a csoportelnök úr helyében én felkészülnék arra is, hogy nem Simonkát, hanem engem fognak kizárni a pártból. Biztosan nem kerülte el a dél-békési Fidesz figyelmét ugyanis, hogy a fővezér egyáltalán nem engedte el korrupt szolgája kezét, még idén márciusban is ott vigyorgott vele szétcsúszott fejjel a Karmelitában. Ebből, illetve az elmúlt tíz évből pedig az következik, hogy a fővezér alapvetése ez: a Fideszt csak és kizárólag az erodálja, ha beismerik, hogy bizony lopnak, csalnak, hazudnak, ha gyengeséget mutatnak, ha a szemrebbenés nélküli hazudozás helyett önkritikát gyakorolnak. Ám mivel ez a törvényesített lopás és a korrupciós gépezet dübörögtetése évek óta kiválóan, következmények nélkül működik (meg lehetne kérdezni Farkas Flóriánt vagy éppen Rogán Bűnöző Antalt, hogy megy ez), sőt, a fővezér és pereputtya maga jár az élen a saját lábra állási módszerek tökéletesítésében, túl sok reményt nem érdemes fűzni ehhez a kizáráshoz. Ellenben a medgyesházi csoportelnök úr felkötheti a gatyáját. Egy maffiaszerű képződményben sajnos így működnek a dolgok. Ha mégsem így lesz, én leszek az első, aki hamvakat szór a fejére.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!