November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Mi Hazánk (már megint) kitiltaná a kommunistákat a közéletből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt írja az MTI Országos Sajtószolgálata, hogy Dúró Dóra nemzeti könyvdaráló közleményt adott ki, amelyben a kommunisták közéletből való kitiltását követeli a drága. Úgy látszik, most már minden évben ez az őszi időszak az, amikor a Mi Hazánk Mozgalomba váratlanul belehasít, hogy úristen, a kommunisták még mindig itt rontják a levegőt. Gondolok itt arra, hogy tavaly november első napjaiban Dúró Dóra hites ura, Novák Előd volt a soros, aki azzal fenyegetőzött, hogy

Gyurcsány Ferenc és más „kommunista vezetők” közéletből való kitiltása érdekében alaptörvény-módosító javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek a Mi Hazánk Mozgalom. 

Akkor azt írtam – mit sem veszített az aktualitásából -, hogy szerencsére nincs elég bajunk, úgyhogy a Fidesz szélsőjobbos cimborái megragadták az érdemi politizálás nehezebbik oldalát. Most könyvet nem sikerült darálni, nem akarták senkitől megvonni a szavazati jogot sem, deportálni sem akarták a cigánybűnözőket Szibériába, hanem. Gyurcsány Ferenc és más kommunista vezetők közéletből való kitiltását követelik. Ennek érdekében alaptörvényt módosítanának.

Egyrészt tök jó, hogy az elmaradt rendszerváltás után 30 évvel a demokrácia nagyobb dicsőségére megérkeztünk oda, hogy egyesek eldönthetik, hogy kinek van és kinek nincs joga részt venni a közéletben. Az mindegy, hogy sok százezer ember mit akar és hogyan szavaz. Másrészt valóban szégyen, az elmúlt 30 év szégyene, hogy elmaradt az állambiztonsági múlt feltárása, de ugye szélsőjobbos hőbörgőink sem gondolják komolyan, hogy a Fidesz majd az ő kedvükért fogja meglépni azt, aminek ennyi éven keresztül keresztbe feküdt? Ha komolyan gondolják, akkor még viccesebbek. Nem mintha a közélet megtisztítása ne lenne egy legitim igény, nade a gyurcsányozásból élő kétharmadtól követelni Gyurcsány kizárását a közéletből…

Ehhez képest így hangzik Dúró közleménye:

A balliberálisok támogatják, a Fidesz tűri, a Mi Hazánk kitiltaná a kommunistákat a közéletből.

Elképesztő, hogy egy állítólagos (ám valójában elhazudott) rendszerváltozás után még mindig meghatározó politikusok lehetnek a volt kommunista vezetők, például a KISZ KB-titkár Gyurcsány Ferenc. A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely támogatja a lusztrációt, és ha ez megvalósult volna, akkor például 2006-ban sem lehetett volna nemhogy miniszterelnök, de még csak parlamenti képviselő sem Gyurcsány Ferenc. Jövőre sem frakcióvezetőt kell belőle csinálni, ahogy Márki-Zay Péter teszi, és nem aláírásokat kell gyűjteni ellene, ahogy a Fidesz teszi, hanem a lusztrációval egyszerűen ki kell zárni a közéletből.

Dúró Dóra
a Mi Hazánk elnökhelyettese (MTI-OS)

Ennek alapján néhány kérdés idekívánkozik:

Mi a helyzet a Mi Hazánk Mozgalom egy évvel ezelőtt benyújtott alaptörvény-módosító javaslatával?

Ki kormányozza kétharmaddal az országot és kinek van kétharmados többsége a parlamentben?

Kinek volt egy éve arra, hogy az abszolút parlamenti többségével módosítsa az alaptörvényt a Mi Hazánk szándékai szerint, és kitiltsa a közéletből a kommunistákat?

A Fidesz szekértolóitól semennyire nem meglepő a gyurcsányozás, de hogy a büdös francba kerül ide Márki-Zay Péter?

Ha Novák Előd tavalyi szájhabzásával összevetjük a kedves neje friss szájhabzását, akkor jól látjuk, hogy a Mi Hazánk már nem az összes kommunistát, egykori ügynököt és besúgót óhajtja eltávolítani a közéletből, hanem konkrétan Gyurcsány zavarja őket? Akkor jó.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!