Május 26,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A mélyben megbújó Gyurcsány-szál

Szép estét mindenkinek! Mivel a meteorológusok bejelentették, hogy itt a tél, időszerűnek érzem feltenni a szokásos kérdésemet: mikor lesz már tavasz? Az a gyanúm, ártunk és ormányunk legkisebb gondja most az időjárás, pedig micsoda boldog ország lehet az, ahol ez a fő probléma! Na, az nem Magyarország. Bár ahogy nézem a propagandisták erőteljes vergődését az az érzésem, bármiről sokkal szívesebben fecserésznének most mint ama bizonyos macedón pacákról, akit megillet a VIP menekültügyi eljárás, vagy valami hasonló baromságot bírt elsütni tegnap valamelyik nagyeszű.

Az a benyomásom, hogy valami nagyon kisiklott és most megy az eszelős kapkodás. Éppen tegnap agyaltunk rajta szerkesztőségileg – amikor a bolgár vonal előkerült -, hogy mikor fogja a propagandahad felfedezni a mélyben megbújó Gyurcsány-szálat. Én gondolkodás nélkül rávágtam, hogy egyértelmű: Dobrev Klára bolgár származású, tehát Gyurcsány tehet mindenről. Is. Csakhogy én ezt tegnap még humornak szántam. Erre ma mit látnak szemeim? A Ripost néven futó akármicsoda halálos komolysággal lehozta az én tegnapi ökörködésemet. Idézek a műalkotásból:

Nem véletlenül törleszkedett Gyurcsány Ferenc annyira a korábbi macedón miniszterelnökhöz, aki több mint 10 éven át állt az ország élén. Ha találkoztak, valósággal körbeudvarolta, mondhatni lógó nyelvvel. Volt rá sok-sok oka. Maffiózó balkáni üzletember barátaival meg akarta magának szerezni Macedóniát (is).

Dobrev Klára apja egy úgynevezett kommunista „nagykutya” volt, aki a rendszerváltás után átvedlett káderekhez hasonlóan gazdasági előnyökre váltotta vörös párttagkönyvét.

Balkán-szakértők szerint, akik jól ismerik Gyurcsány sötét „aktivitását” ebben a térségben, a volt miniszterelnök ezzel szó szerint megrázta a pofonfát. Mert ha valaki, akkor a volt macedón miniszterelnök sokat tudhat Gyurcsány és a balkáni maffiózó üzletemberek kapcsolatrendszeréről. Jó esély van rá, hogy végre fény derül a Gyurcsány- Dobrev- Apró Piroska-  Cvetan Vaszilev klán hosszú évek óta zajló balkáni üzelmeire.

Nem röhög! Bár én nem bírtam megállni, vinnyogtam egy sort a cikkentyű olvastán. Ki az a szemenszedett barom, aki képes ilyen ökörségeket összelapátolni? A szerző nélküli tákolmány vajon mire jó? Komolyan megfordul fideszék fejében, hogy arra fognak hivatkozni, hogy azért csempészték be az országba ezt a börtöntölteléket, mert ő majd jól lebuktatja Gyurcsányt? Azt akarják bemesélni a híveiknek – mert ezt normális ember nem fogja komolyan venni -, hogy azért dugdossák ezt a szökésben lévő alakot, mert ő a kulcsa Gyurcsány megbuktatásának? Hiszen ez az ember már tizedik éve nem tényező a magyar politikában. Mit akarnak még megbuktatni rajta? És mi az, hogy meg akarta szerezni magának Macedóniát is? Mert mit szerzett meg eddig? Gyurcsány tulajdonában van néhány ország, mi pedig nem is tudunk róla?

Esküszöm, naponta olvasom a posványmédiát de ekkora tulokságot még soha nem láttam. De nem baj, az Origo szokás szerint már át is vette a bombasztikus leleplezést. És a nyolcaska is.

Az a rossz hírem van, hogy az elszánt rajongótábor bizonyára ezt is benyalja, de senki más nem fogja. Ami ennél is fájdalmasabb (na nem nekem szerencsére), hogy ez a történet már régen túllóg az országhatárokon. Itt már nem a minden létező módon korlátozott magyar újságírók nyomoznak és nem Polt Péter kezében vannak a szálak. Ezért befolyásolni sem tudja Orbán bandája az eseményeket. Szar ügy. Nekik. Én speciel élvezem.

Jó látni azt a kétségbeesett kapkodást, ami propgandistáéknál felütötte a fejét. Egyrészről próbálnák tematizálni a közbeszédet, hogy ne a macedón szökevényről csacsorásszanak a népek, de nem sikerül igazán. Másrészt védeni kellene a főnököt, de úgy nehéz, ha közben meg nagy ívben igyekszünk kerülni a témát. Az, hogy a hős Orbán Viktor ingujjban olvas egy kutyatányérból, kevés lesz a jelen állás szerint. Pillanatnyilag itt tart a nyomozás. Alakul ez. Meglátjuk, holnap mik lesznek a fejlemények. Sürgősen el kellene kezdeni töprengeni a nemzetközileg is elfogadható válaszokon (lesznek kérdések), mert lehetséges, hogy a boldog karácsonyt most kevés lesz.

Alukáljunk.

Ja, mégsem. Mivel senkit nem érdekel, elmesélem, hogy jártam az imént. Keresgéltem az esti zenét és valahogy rábóklásztam egy olyan videóra, amiben egy teljesen normális súlyú hölgy arról mesélt, hogy ő majd most hirtelen le fog fogyni tíz kilót, mégpedig tojásdiétával! És elkezdte mesélni, sőt, meg is mutatta, hogyan kell azt csinálni. Tojást főzött. Reggel. Délben. Este. Nem bírtam idegekkel a videót, gondoltam, megkérdezem a guglit. Hogy én mit leltem! Tényleg létezik olyan, hogy tojásdiéta. Nyilván nem szakember dolgozta ki, hanem valami agykárosodott, mert úgy néz ki a dolog, hogy az első nap reggel-délben- este meg kell inni egy citrom levét, egy nagy csésze kávét és meg kell enni három főtt tojást. Azaz összesen kilencet. Aztán bonyolódik a helyzet, mert másnap már főtt karfiolt is kell enni a tojás mellé. És ezzel két hét alatt tíz kilót lehet fogyni, mondja a szakirodalom. Innen üzenem azoknak, akik tervezik a kipróbálását: nem fogynak ettől egy dekát sem. A belekben képződő gázok emelik meg az embert, azért mutat kevesebbet a mérleg. Micsoda hülyeségek vannak, édes istenem!

De most tényleg pápá.

Mai cikkeink:

Polgári, nemzeti, keresztényi, jobboldali érték-e köztörvényes bűnözőket megmenteni a börtöntől?

Egyem meg a kicsi szívét a drága miniszter úrnak

Menjenek maguk a jó büdös, rothadó tojás héjába okítgatni!

Újabb brutális magyar siker: a felnőtt lakosság 61 százaléka látott már új mentőgépkocsit

A Momentum meghekkelte Verhofstadt plakátját

Az ismeretlen katona

Nekik ez a normalitás és a csoda

A nap kommentje Ulzanától:

Ja, mert most az van, hogy majd eldöntik, jogosan ítélték-e el a macedón főhőst. Idegenrendészetileg fogják eldönteni. Egy Murphy-törvény jut eszembe, szerintem ezek annak alapján kormányoznak, és élnek, na meg intézik az ügyeket, miszerint: 
“Ha a törvény ellened van, vitasd a tényeket.
Ha a tények ellened vannak, vitasd a törvényt.
Ha a mind a kettő ellened van, üvölts.”

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS