Február 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyarok emberszeretetéről és nyitottságáról, amelyet a kereszténység foglal közös keretbe

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,711,144 forint, még hiányzik 1,288,856 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ismételten templomot adott át Soltész Miklós államtitkár, azonban ez önmagában még nem érdekes. Lassan megszokhattuk, hogy szinte minden hétre, ha nem napra jut valamilyen egyházi átadás és szentmise. Soltész ismét beszédet mondott a templomban, ahol többek között azt emelte ki, hogy Magyarországon hosszú évszázadok óta együtt tudnak élni különböző nemzetiségek. Ez idő alatt az ország több népcsoport tagjait fogadta be, ezzel is bizonyítva “a magyarok emberszeretetét és nyitottságát”, amelyet a történelmi idők óta a kereszténység foglal közös keretbe. 

Na most. Engem az különösen érdekelne, hogy ennek az idegengyűlölő kormánynak a képviseletében mégis hogy volt arca ilyet nyilatkozni? Keresztényi szeretet ugyan létezik, de ez a keresztényi szeretet és az egyház nem egy és ugyanaz, sőt. Talán távolabb állnak egymástól, mint a keresztényi szeretet és az ateizmus. A kereszténység nem volt soha, és nem is lesz az oka annak, hogy valaki együtt tud élni a különböző nemzetiségekkel. Mert ha így lenne, akkor Soltész hogyan magyarázza meg azt, hogy az elvileg keresztény Orbán-kormány jobban kirekesztette a menekülteket, mint szinte bármely más állam a kontinensen? Én aztán nem vagyok vallásos, de minden gond nélkül élek más nemzetiségű emberekkel a környezetemben. Sőt, tudom, hogy skandallum, de a muszlimokkal sincs az égvilágon semmi bajom, sőt, még muszlim barátaim is vannak. 

Soltész szerintem jól tenné, ha befejezné a baromságok prédikálását, és inkább körülnézne a saját háza táján, ugyanis lenne teendő bőséggel.

Mátraszentimre megújult temploma legyen a szlovák-magyar megbékélés szimbóluma – szorgalmazta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az épület pénteki átadóünnepségén.

Soltész Miklós hangsúlyozta: Magyarországon hosszú évszázadok óta együtt tudnak élni különböző nemzetiségek. Ez idő alatt az ország több népcsoport tagjait fogadta be, ezzel is bizonyítva “a magyarok emberszeretetét és nyitottságát”, amelyet a történelmi idők óta a kereszténység foglal közös keretbe – tette hozzá. Az államtitkár emlékeztetett: a szlovák-magyar megbékélést az elmúlt tíz évben mindkét oldalról sokan akarták, és sokan tettek is érte. Ennek köszönhetően mára olyan változások történtek a két nép és a két ország viszonyában, amelyek “az elmúlt 90 év sebeit és kívülről ránk erőltetett rombolását képesek voltak begyógyítani”.

Soltész Miklós rámutatott: a helyi szlovák kisebbség kiemelt jelentőségű, a magyarsággal közös értékeket őriz és hagyományokat ápol Mátraszentimrén, melyek között éppen olyan fontos a nyelv és a kultúra, mint a kereszténység és az egyház erősítése. Nem véletlen, hogy a kormány a templom felújításához szükséges 20 millió forint biztosításán túl az elmúlt években a település iskolájának megmaradását és korszerűsítését is segítette, mint ahogyan sok tízmillió forint támogatást nyújtott az épülő mátraszentimrei közösségi ház megvalósításához is – hangsúlyozta. Tette mindezt azért, hogy ezen a szép helyen megmaradjon a közösség és az évszázados hagyomány – fogalmazott Soltész Miklós, megjegyezve: a magyarországi és az itt élő szlovákság nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a két nép közös értékeit tovább lehessen adni a következő nemzedékeknek. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!