Október 18,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyarnak megfelelnek a térkövek a szemét tetejére dobálva, mert milyen szépek

Szeles szép estét! Meg nem tudom mondani, hogy éppen milyen front jön és milyen megy, de hogy marhára fúj a szél, az biztos. Kezdjük az esti összefoglalót a szokásos kiemelt kommentekkel:

“O1G”
Annyira elterjedt a Bencsik-féle értelmezés, miszerint a “G” jelentése “géniusz”, hogy nem is értem: miért nincs akkor tele az “O1G”-vel a jobboldali-keresztény-konzervatív írott és íratlan sajtó? Nem lehetne akár egy ilyen nevű lapot is alapítani? Illetve, miért b***zák fel magukat rajta a sajtómunkások és a Hívek? Folyamatosan. (Gábor)

Az Ausztriában – és Németországban – dolgozó magyarok egy része fel van háborodva amiatt, hogy a jövőben kevesebb támogatást kap. Azzal érvelnek, hogy amit tőlük “elvesznek” azt bizonyára a migránsok kapják. A kérdésemre, hogy ti vajon mik vagytok itt, többnyire nincs válasz, csupán sértődés ha közlöm a tényeket.. Inkább örülniük kellene, hogy egyáltalán kapnak valamit ami lehet, hogy a törvények alapján jár, de szerintem alapból nonszensz. (János)

Fingkelstein profi szellemi kútmérgező, keresve sem találhatott volna jobb fekália ágyást, mint amit ebben az országban lelt. Talán meg is lepődött azon, hogy itt a társadalom egy része annyira primitív, hogy ha kell Isaurának gyűjt, ha kell, kitolja az ágyúkat a határra a migránsok ellen, miközben a társadalom által megtermelt büdzséből ellenőrizetlen emberek tömkelegét engedik be a migránsokat figyelő sötétség háta mögött. Ezalatt még a pénzt is kilopják a zsebükből. Lomnici nyilatkozatáról, pedig a hírhedt Polgár Jenős video jutott eszembe. Aki nem látta, a jutúbon megnézheti.
Ami pedig az osztrákokat illeti, azt az országot, ahova rengeteg magyar ment ki anno, hogy neki is jusson a fa videomagnóból: Hans Gruber kisnyugdíjas, hirtelen felriad álmából. Ránéz a zórára, 6:58:29 van. Elégedetten fordul a másik oldalára. Éppen most utalták a nyugdíját.(Old Sátorhand)

És most leltem egy olyan kommentet, ami feltétlenül ide kívánkozik (több is kívánkozna, de majd holnap) és ami után nekem annyi marad, hogy jóéjt kívánjak mindenkinek. Holnap innen folytatjuk.

Az a baj, hogy ez a nép nem szeret dolgozni. Tényleg nem. Nem söpröget a saját háza táján, mert ahhoz meg kell fogni a seprűt, meg kell látni a sok szemetet, amit amúgy minden nap lát, és bizony nagyon sok munka összeseperni, kidobni, eltüntetni. A magyarnak megfelelnek a térkövek a szemét tetejére dobálva, mert milyen szépek. Szívesebben hiszi, hogy tudja a tutit Sorosról, Orbánról meg mindenféle összeesküvésről, más bőrszínű, sosem látott emberek beállítódásáról, és sokkal jobban szeret okoskodni, mint dolgozni. Fújnak a cigányokra, hogy nem szeretnek dolgozni, de nézzétek meg: ők sem, mert kemény munka a szart eltüntetni. Ahelyett, hogy azzal foglalkoznának, ami öt centiméterre van tőlük, olyasmivel törődnek, amit nem is értenek, amire ők biztosan nem kaphatnak választ. Se egyik, sem másik oldalon. Viszont a falu végén lakó Marika néni megfagy a saját otthonában, ha előbb éhen nem halt, a szomszéd bácsit a lépcsőházban senki nem látta már napok óta, ellenben valami bűz jön ki a lakásból, a felső szomszéd megint veri az asszonyt, de hát semmi közünk hozzá, a szemben lakó kisgyerek lyukas tornacipőben jár iskolába télen, de hát a szülei tehetnek róla, ahhoz sincs közünk, az utca végén a ház fala lassan összeomlik, kidőlt a kerítés, de hát a nyugdíjas néni otthon van egész nap, nem ráérne megcsinálni? Meg különben is… Az iskolában a gyerekem osztálytársát mindenki kiközösíti, meg csúfolják, de az én gyerekem biztosan angyal, ő nem tesz ilyet, még a pedagógusok is elfordítják a fejüket, de hát jól van ez így. A kis Kata olyan kis tehetséges az éneklésben, de varrónő lesz belőle, mert a szülei közmunkások, az iskolában meg nincs ének szakkör. Sőt semmilyen sincs. A Petike hét évesen reggel fél hétkor a padon ül az iskola udvarán, mert addig engedik be, télen is, és türelmesen vár, amíg a gondnok legalább az aulába beengedi fél nyolckor. De ez sem érdekes. A körházban egy sima gyógyítható betegségbe már a negyedik ismerősöm egyik rokona halt bele, de hát én nem járok kórházba. Ellenben vígan fotózkodom az új térkövekkel kirakott téren a stadion előtt, mert milyen szép az én hazám. Nem sepregetek, mert az nehéz munka, amúgy sem (csak) én hordtam oda azt a szemetet, majd ha valaki elkezdi, talán beszállok én is, de jobb lenne, ha minden maradna a varázsszőnyeg alatt, mert én olyan okos vagyok, hogy a világot meg tudom váltani magvas összeesküvés-elméletekről szőtt gondolataimmal virtuálisan, mert én tudom, ki kivel mit beszél a nagyvilágban a Sorostól az Orbánig, még a veséjükbe is belelátok és ennek hangot is adok, méghozzá a világon egyedülálló nyelvet beszélve, ami (bár a többit nem ismerem, nem beszélem) a legeslegszebb, ez biztos, és a legtehetségesebb is én vagyok, hiszen magyar vagyok, és különleges, és csodálatos. Csak mert létezem. (Baracka)

Mai cikkeink:

Sokan fel sem fogják, mennyivel rosszabb hely lett a világ ennek a szörnyetegnek köszönhetően

Hiszen ez volt Orbán őszödi beszéde

A szokásos kisszerűség mellé valami elemi rettegve nyüszítés is társul

Álljon le az ország

Valóban nincs igény kormányváltásra?

Egy himnusz az élethez

Így múlik el a NER-kereszténység nagyfene dicsősége

A nap kommentje Immytől:

Szakértöi kormànyt azonnal! Europai ügyészéggel együtt a korrupcio feltàràsa és utánna beszélhetünk rendszerváltásról

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.