Október 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar ember, az ő munkája meg az unokája

Nem tudom, hányszor mondták már el, és nem tudom, hányszor tervezik még elmondani anélkül, hogy vennék a fáradságot és belenéznének a tükörbe. Most éppen megint Szijjártó állítja sokadszor, hogy nem a kiszolgáltatottsághoz vezető nemzetközi hitelek, hanem a magyar emberek munkája jelenti a magyar gazdaság sikerének zálogát. Nagyszerű. A magyar emberek munkájáról és annak megbecsüléséről elsősorban a világviszonylatban is penetránsan rövid időre szóló, alacsony álláskeresési járadék, valamint annak lassú folyósítása tudna elég sokat mesélni. Miként azok az emberek is, akik a járvány miatt elveszítették a munkájukat, majd hónapokig egyetlen fillér támogatás nélkül kellett túlélniük.

Mint ahogy a nemzetközi hitelek is sokat tudnának mesélni, ha mindenféle mondvacsinált indokokra hivatkozva nem titkosították volna őket. Amikor a magyar kormány azzal döngeti a mellét, hogy ők ennyi meg annyi munkahelyet védtek meg, ennyi meg annyi vállalatot támogattak, és Brüsszel rohadjon meg a hiteleivel, mert így adósrabszolgaság és úgy az unokáink, akkor valahogy soha nem esik szó arról, hogy a magyar kormány orosz és kínai hitel felvételére kényszerítette a kéményen csodálkozó kisemberek millióit.

Lehet, hogy sokszor elhangzott már, de nem lehet elégszer megismételni: az Orbán-kormány 2014-ben írta alá azt a magyar-orosz kormányközi megállapodást, amelynek nyomán a magyar állam a paksi bővítésre 10 milliárd eurós (ez a maga idején 3300 milliárdnak ma már inkább 3500 milliárd forintnak felel meg), 30 éves futamidejű hitelt vett fel, mintegy 4 százalékos kamatra. Ehhez kell hozzácsapni a Budapest és Belgrád közötti, állítólag 750 milliárd forintos vasúti beruházást (lesz az még több is), amelynek 85 százalékát (kínai) hitelből, a fennmaradó 15 százalékát saját forrásból, önrész biztosításával finanszírozza a magyar állam. Vagyis a drága magyar ember, meg az ő unokája. 

Akkor ezek szerint az orosz és a kínai hitel nem számít nemzetközi hitelnek? Vagy a nemzetközi hitelek közül csak azok vezetnek kiszolgáltatottsághoz, amelyekhez Brüsszelnek köze van? Amit Putyin elvtárstól és a Kínai Kommunista Párttól veszünk fel, azt az unokáinknak nem kell fizetni? És ha nem kell, akkor miért titkosították a vonatkozó szerződéseket isten tudja hány évre? Egyelőre nincs több kérdésem.

Szijjártó: a magyar gazdaság sikerét a magyar emberek munkája jelenti

Nem a kiszolgáltatottsághoz vezető nemzetközi hitelek, hanem a magyar emberek munkája jelenti a magyar gazdaság sikerének zálogát – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a sütő- és édesipari termékeket, alapanyagokat gyártó Nébar Kft. több mint 665 millió forintos fejlesztéséhez nyújtott, 282 millió forint támogatásról szóló okirat átadásán kedden Baján.

Szijjártó Péter kijelentette, a most megvalósított fejlesztések Magyarország számára biztosítják azt, hogy más országokkal, más gazdaságokkal szemben versenyelőnyre tegyen szert. Éppen ezért a most beruházásokat végrehajtó vállalatok számára az egész nemzet hálával tartozik.

Magyarországon 806 vállalat kötelezte el magát összesen 377 milliárd forint értékű beruházások végrehajtása mellett, amelyhez a kormány a versenyképességnövelő támogatási program keretében 169 milliárd forint támogatást biztosít, és ezáltal több mint 143 ezer munkahelyet tudnak megvédeni – tette hozzá. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!