Június 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar egészségügy továbbra is a csúcson

Emlékszünk még Kövér László 2 évvel ezelőtti kijelentésére a magyar egészségüggyel kapcsolatban? Aki esetleg elfeledkezett volna róla, annak álljon itt az idézet:

A magyar egészségügy képes világszínvonalú teljesítményre.

De akár megemlíthetnénk az azóta már lemondott, egykori egészségügyért felelős államtitkára Nagy Anikó kijelentését is, miszerint:

A magyar egészségügy nemzetközileg is híresen elfogadott, jó ellátást nyújt, a felszereltségünk európai szintű.

Hogy ehhez képest mi a valóság? Omladozó, száz évnél is idősebb kórházak. Évről-évre növekvő várólisták, kórházi fertőzésekben elhunyt emberek ezrei. A hazai egészségügy helyzete borzasztó, ezzel pedig mindenki tisztában van. Ezt támasztja alá egy tavaly februári felmérés is, amely szerint az emberek 72%-a az egészségügy helyzetét tartja a legfőbb problémának. Ez azt jelenti, hogy még a Fidesz hívei is tisztában vannak azzal, hogy a magyarok a kórházakba meghalni, nem pedig gyógyulni járnak. Ezt pedig egy ma az Átlátszón megjelenő statisztika (Eurostat adatok) csak megerősíti. Lássuk hát miről is van szó:

Az európai top 10-es lista élén Észak-Magyarország áll, de ezen kívül még 4 további magyarországi régió is befért a listára. Ez jelentené a világszínvonalat? Na de lássuk miben vagyunk még listavezetők:

Ez a lista még az előzőt is felülmúlja, az első 4 helyen ugyanis kizárólag magyar régiók találhatóak. Sőt, a top 10-be mind a hét magyarországi régió befért. Mi ez, ha nem siker? Megérte hát milliárdokat beleölni az ország stadion és templomépítéseibe, hiszen a vallás és sport mégis csak fontosabb, mint az állampolgárok élete. Azt hozzá kell tenni, hogy az Eurostat 2015-ös adatokkal dolgozott, így azóta a helyzet bőven romolhatott is, bár arra is megvan az esély, hogy javult. Vajon melyik reálisabb?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS