December 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A közpénztelevízió leleplezte a nagy igazságot, bár nem pont ez volt a cél

Azt írja az MTI a hirado.hu-ra hivatkozva:

A “homo sorosensus”, azaz a Soros embertípus létrehozásának szükségességéről értekezik Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa egy 2009-es dokumentumban. Úgy fogalmaz: ez az új ember hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján. Muiznieks többször is bírálta a magyar kormányt, legutóbb a “Stop Soros” törvénycsomag miatt.

A portál szerint a Nyílt társadalom emberének születése címmel publikált tanulmányt 2009-ben az ET emberi jogi biztosa, amelyben egy új embertípus, a “homo sorosensus” létrehozásának szükségességéről értekezik. Az Open Society című nemzetközi Soros-hírlevélben úgy fogalmaz: “sokan közülünk azt feltételezték, hogy két évtizeden belül létre tudjuk hozni az új nyílt társadalom emberét. Ez az új ember – a homo sorosensus – hivatott felváltani a homo sovieticust, amely lassan elbomlik a történelem szemétdombján” – idézi a hirado.hu.

Azt írják, a dokumentumban Nils Muiznieks részletesen ismerteti a “Soros embertípus” személyiségjegyeit. A hiradó.hu szerint Muiznieks azt írta:

a “homo sorosensus” a közép-európai egyetemen (a CEU-n), vagy nyugaton (Angliában vagy az Egyesült Államokban) tanul, aktívan részt vesz a megreformált közép- és kelet-európai gazdasági és politikai életben, mi több, egy átmeneti időszakot követően a “Soros embertípus” nemzedéke megszerzi a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót.

Azt csak zárójelben teszem ide, hogy éppen most derült ki: Kövér László házmester úr nem csupán a Fidesz számára kedvező választási rendszer kidolgozásáról (értsd: a választási körzetek átszabásával való bűvészkedés) szokott zárt körben felelőtlenül locsogni, hanem a közpénztelevízió elfogultságát sem tagadja, amikor a sajátjainak osztja az észt. Igen, igen, igen, nincs ebben titok: a jelenlegi Migráns1 hangvétele pont olyan elfogult, mint a szocialista kormányok idején volt a Napkelte. És akkor mi van? Semmi. Sőt. Ez azért van rendben így, mert ha a baloldal ezt csinálta, tehát akkor nekünk, fideszeseknek is jogunk van ezt csinálni. Sőt, jogunk van nagyságrendekkel pofátlanabb módon csinálni mindazt, amit egyébként teli szájjal nehezményezünk.

De visszatérve: szerintem a közpénzmédiával nem csak/nem elsősorban az a baj, hogy ostobán és áttetszően elfogult. Szerintem az az igazán szóra érdemes, hogy mekkora borzasztó sötétség honol a berkeiben. Ami persze nem jelent felmentést az alól, hogy járulékos haszonként pártolják a bűnt is. Ez a feneketlen ostobaság pedig azzal jár, hogy rendszeresen túltolják. Amint a fenti ábrán is látszik. Most éppen az volt a feladat, hogy a kormány legújabb ellenségéről lerántsák a leplet, vagyis tudatosítsák a hívekben: az ENSZ is Soros-katonák gyülekezete, az ENSZ is Soros zsebében van, tehát indokolt a háború.

Ezért idéztek ők a Muiznieks nevű ember korábbi írásából. Olyan jól sikerült a leleplezés, hogy a Muiznieks nevű ember nagy igazságát leplezték le: Orbán és bandája nem más, mint megannyi homo sorosensus:

–  a hírhedt-gyűlölt CEU-n, illetve nyugaton tanultak,

– aktívan részt vettek a megreformált közép- és kelet-európai gazdasági és politikai életben,

–  egy átmeneti időszakot követően megszerezték a legtöbb politikai, gazdasági és kulturális hatalmi pozíciót.

Fotó forrása: diogenes1001.tumblr.com

Fotó forrása: diogenes1001.tumblr.com

Innen is gratulálunk a Soros embertípus kiváló példányainak, úgy mint: Orbán Viktor, Deutsch Tamás, Kövér László, Németh Zsolt, Szájer József, Schmidt Mária, Kósa Lajos, Áder János, Habony Árpád, Kovács Zoltán. Szép munkát végzett a közpénztévé, még ha pont nem is ez volt a céljuk.

Nagy igazság, hogy van, amit nem feltétlenül lehet közpénzzel sem megvásárolni. A közpénz mellé agyat nem lehet mellékelni azoknak, akiknek nincs.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.