Május 26,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A korrupt alakok sorsa valahol már le van írva egy történetben, de mi még nem lapoztunk oda

Szép estét! Állítólag jön a tél, de ez nem annyira szokatlan jelenség november közepén, mint amennyire az lenne egy normális (úgy értem, hogy nem lop, csal, hazudik) politikus a kormánypárt köreiben.

Azt írja az Index, hogy a fideszes propagandamédia Mészáros Lőrinc megőrzésében lévő részét – a vidéki lapokat – lényegében a szentlélek, de még inkább a közpénzből finanszírozott hirdetések tartják egyben. Ezek nélkül az irányított hirdetési pénzek nélkül cefetül ráfizetéses lenne a történet. Azt már nem az Index írja, hanem én teszem hozzá: mit tetszik gondolni, az internetes pártportálokat más tartja össze? Mikor állna meg a lábán az Origo-PS-MI-nyolcaska bűvös négyszög (és akkor a többi közpénzből fizetett gagyiipari üzemről még nem beszéltem)? Soha az életben. Igaz hogy egy online-felületet jóval kevesebből lehet üzemeltetni, mint amennyiből a nyomtatott (majdnem azt írtam, hogy újságot) micsodácskát, de tessék már megnézni, hogy hány alkalmazott van ezeknél a portáloknál. Vettem a fáradságot és összeszámoltam az Origo impresszumában, ott 82 név szerepel. A PS-en 25 név. Nyolcaskán több mint harminc. Ha valaki azt gondolja, hogy bármelyikük is hitből harcol Orbán Viktor végbélnyílásának védelmében, az nagyon téved. Olyan hülyék azon a térfélen nem játszanak, csak ezen a térfélen. Abban biztos vagyok, hogy aki ellenzéki oldalon üti a betűket, jórészt grátisz, hitből teszi. Megélni ebből biztosan lehet néhány tehetősebb portálnál, ahol van fizetés is, de a legtöbb portálnál ez a vívmány még nem találódott fel. Nem tudom, máshol hogy megy ez, de nálunk például úgy, hogy a szerzőink (nem a vendégszerzőkről beszélek, hanem az állandókról) harmada kap valami fizetésnek alig nevezhető dolgot, a többieket meg hajtja a lendület. Ezt most nem panaszként mondom, csak azért, mert abban biztos vagyok, hogy a propagandát viszont meg kell fizetni. És abban is biztos vagyok, hogy a Fidesz meg is fizeti. A mi pénzünkből. Ezek a lapok és portálok abban a pillanatban fognak összeomlani, amikor nem érkezik meg időben a pénz.

Na de még összeomlás előtt belepillantottam nyolcaskába és csodát láttam. Valamelyik jóképességű csinált egy hosszú interjút egy macskamenhelyes pasival. Én hülye beleolvastam mert azt feltételeztem, hogy állatvédelemről lesz szó, de az interjú lényege: dögöljön meg minden baloldali. A liberálisok meg főleg. Percekig töprengtem, hogy most mi a jó ég van, de aztán a fejemhez kaptam. Biztosan létrehoznak valami jól fizető állatvédelmi államtitkárságot és a macskás ember a várományosa. Mást nem tudok elképzelni.

Közben persze megy a ködösítés a macedón elítélt körül, a propagandagépezet fogaskerekei vért izzadnak, az egyértelmű. Valami valahol félrecsúszhatott a nagy tervben, alighanem jó lenne ebből a kifarolni valahogy, érzik ezt a kormány seggében lihegők. Azonban egyelőre valamiért nem lehet farolni. Talán a felcsúti csodacsatár ragaszkodik az ő barátjához és már régen túl van minden azon a ponton, amikor még bárki is ellent merne mondani a fényestekintetűnek, aki pendelyben olvas a teraszon. Jelenleg még nem vadászik lóháton medvére félmeztelenül a Tajgán, de eljöhet az az idő is. Én mondjuk azt sem bánnám, de lelkesen várom azt a pillanatot, amikor az Orbánhoz igen nagyon hasonlatos karriert befutott Gruevszki története lezárul. Még ennél is jobban várom, hogy a két cimbora neve felcserélődjön. A korrupt gecik sorsa valahol már le van írva egy történetben, de mi még nem lapoztunk oda. Majd fogunk. Remélem, hamarosan.

Menjünk aludni.

Mai cikkeink:

Beleszólunk más országok belügyeibe, pedig mi erre soha nem vetemednénk

Ilyen nevű ember

Csak nem Soros György szavazza le a parlamentben a gyermekes családok kilakoltatásának tilalmát?

Hírek egy párhuzamos valóságból

Nekünk Mohács kell

Az albatrosz

Már régen Felcsúton szedné a libaszart a helyi focipályának kinevezett réten

A nap kommentje Aegeantól (akit megihletett Orbán Viktor ingujjban olvasása a teraszon):

Nem könyv az.
Használati utasítás a Faketech Baloney Plus típusú bullshit-generátorhoz.
Tisztelt Vásárlónk! Köszönjük, hogy megtisztelte cégünket bizalmával, és mindennapi munkájához a Faketech csúcsminőségű készülékét választotta. Termékünk a legújabb high-tech eredménye, könnyen kezelhető, kisméretű, ön akár egy laposüveg mellé is beteheti a zakója belső zsebébe.
A készülék beszédfelismerő szoftverrel rendelkezik. Önnek csak annyi a dolga, hogy bekapcsolja a készülék tetején található gomb segítségével (Be), majd a narancssárga led villogása alatt a bemondja a kulcsszavakat, amelyekből a készülék intelligens szoftvere elkészíti a kívánt, ferdített tartalmat. 
A kész szöveget ön visszahallgathatja, tárolhatja bulvármédia, vagy akár sajtótájékoztató formátumban is, amelyeket Wi-Fi-képes eszközzel ki is nyomtathat. Tájékoztatjuk, hogy a migráns, Soros, megtámadtak, konzultáció, Sargentini, győztünk, liberális – szavak feldolgozása fokozott akkumulátor kapacitást igényel, ezért használat előtt ügyeljen a készülék maximális töltöttségére, használat után pedig, a szintén a készülék tetején található kikapcsoló gombbal (Ki), helyezze üzemen kívüli állapotba. Reméljük termékünk elnyeri tetszését, és hasznos társa lesz a mindennapi munkája során.

Faketech Hungary

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS