Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kommunizmusnál vannak nekünk súlyosabb problémáink is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Václav Klaus, volt cseh miniszterelnök Magyarországon jár, ahol a konzervatív ideológia fontosságáról beszél. Elmondta, hogy igenis lehetséges a konzervatív politika győzelme, amelyet Magyarország példája mutat be tökéletesen. Kár, hogy ennek az embernek fogalma sincs arról, hogy mennyire semmi köze sincs a konzervativizmusnak ahhoz, amit Orbán csinál. Egy maffiakormányról van itt szó, nem egy istenfélő, racionálisan gondolkodó kormányról, amelynek minden vágya, hogy az ország polgárainak a legjobb lehetőséget biztosítsa. A volt cseh kormányfő a kommunizmus veszélyeire hívta fel a figyelmet, ami igen érdekes pont akkor, amikor a populizmus tört újra előre a világban.

Magyarország példája bebizonyította, hogy a konzervatív politika győzelme igenis lehetséges, és ez inspiráló – jelentette ki Václav Klaus, Csehország korábbi elnöke és miniszterelnöke csütörtökön Budapesten.

Václav Klaus a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű kétnapos fórumon szólalt fel, amely az Egyesült Államokban a konzervatív oldal politikai rendezvénye, a republikánus tábor seregszemléje. A csütörtökön kezdődő magyarországi eseményt, a CPAC Hungaryt az Alapjogokért Központ és az American Conservative Union (ACU) szervezte. Angol nyelvű beszédében a korábbi cseh elnök és miniszterelnök azt mondta, hogy ma az eszméik láthatóan visszaszorulóban vannak, amely folyamatot nehéz lesz megállítani. Úgy vélekedett, hogy nem szükséges az elképzeléseik reformja, elegendő visszatérniük az alapokhoz. Václav Klaus problémának nevezte, hogy nem megfelelően terjesztették az eszméiket, ezt pedig súlyosbította a konzervatív gondolkodók passzivitása a kommunizmus bukása után.

Azt mondta, hogy látja a szabadság elvesztését, amelyet a progresszív liberális demokráciák jogokkal váltottak fel. A korábbi cseh elnök és miniszterelnök fontosnak nevezte “a törékeny Nyugat” megvédését belső intellektuális ellenségeitől. Az ukrajnai háború ismét bebizonyítja, hogy minden katonai összetűzés a szabadság elnyomásához, a propaganda terjedéséhez vezet – hangoztatta Václav Klaus. Angol nyelvű videóüzenetében Mike Waltz amerikai republikánus kongresszusi képviselő úgy fogalmazott, hogy látják menetelni Oroszországot és Kínát, miként azt is észlelték, hogy a kubai kommunista rezsim nemrég újra lesújtott a népre.

Kijelentette, hogy a kommunista rendszerek miatt több ember halt meg a világon, mint bármely más ideológia nevében. Ennek ellenére még mindig látható a kommunisták menetelése a maguk “brutalitásával, tekintélyelvűségével” – hangoztatta Mike Waltz. A kongresszusi képviselő kiemelte, hogy az amerikai fiatalok több mint 30 százaléka kedvezően vélekedik a kommunizmusról. Nekik nincs fogalmuk arról, hogy ez a berendezkedés miként tette tönkre százmilliók életét – mondta Mike Waltz, aki szerint meg kell érteni, hogy a kommunizmus mekkora veszélyt jelent a szabadságra.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!