Február 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kérdésem csak az, hogy ki az a Bene Ildikó és kit érdekel, hogy mit beszél ő?

Szép szombat estét! Nálunk az elmúlt napokban több évszakváltás is történt. Először nem kevés hó esett, aztán egész éjjel esett az eső, amitől elolvadt a hó, reggel pedig ismét beköszöntött a tél, mert havazott, ám mostanra itt a tavasz és elolvadt. Szerintem mindenki üljön át egy másik kontinensre, mert itt már az időjárás sem normális. Bár lehet, hogy ezt is Soros kavarja, csak a kormánykommunikátor elszundikált és elfelejtette ezt közölni a hívekkel.

Álhírnek nevezte Bene Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője, egészségügyi szóvivője, hogy patkányt fogtak a Péterfy Kórház műtőjében. 

A Fidesz szakpolitikusa az MTI-nek szombaton arra a sztarklikk.hu-n megjelent írásra reagált, hogy a Péterfy Kórház  Országos Traumatológiai Intézet ügyeleti műtője egy hete azért van zárva, mert ott műtét közben patkánnyal találkoztak az orvosok. A DK emiatt az egész kormány lemondását követelte közleményben. 
Bene Ildikó hangsúlyozta, a Péterfy Kórház baleseti központjának mélyföldszintjén található négy sürgősségi műtő egyikében sem fogtak, de nem is láttak patkányt. A műtők jelenleg is üzemelnek. 
Hozzátette: minden egészségügyi intézményben az arra szakosodott cégek elvégzik a rágcsálóirtást, de előfordulhat, hogy soron kívül kell rágcsálóirtást végezni. (MTI)

Nahálisten! A kérdésem csak az, hogy ki az a Bene Ildikó és kit érdekel, hogy mit beszél ő? Ezek alapján, ha az MSZP egészségügyi szóvivőt nevez ki hirtelen a soraiból (már amennyiben nincs neki ilyen) és ő is kiáll és azt állítja, hogy márpedig van patkány a Péterfyben, akkor van? Vagy csak akkor van, ha a Jobbik egészségügyi szóvivője is azt mondja? Hány ellenzéki párt szóvivője ér egy kormánypárti szóvivőt? Esküszöm, vicc ez az ország. Az utolsó mondat pedig mit jelent? Mivel függ össze ebben az esetben?

Magyarország ragaszkodik a hagyományos élelmiszerekhez, amelyeket azonban a legmodernebb technológiákkal kell előállítani – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA).

Fazekas Sándor a tanácskozás szünetében a közmédiának adott nyilatkozatában kiemelte, hogy az agrárminiszterek csúcstalálkozójának is nevezett fórumon leszögezte: Magyarország arra törekszik, hogy az agrárdigitalizáció minél nagyobb teret hódítson, mert így gazdaságosan és versenyképesen lehet termelni. 
Ugyanakkor Magyarország továbbra is kiáll az egészséges, természetes, jó minőségű és mindenekelőtt géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes élelmiszereket termelő mezőgazdaság mellett, és elutasítja azokat a megoldásokat, amelyeket “sokan szépen, csöndben próbálnak elterjeszteni”, köztük a mesterséges húselőállítást vagy a rovarfehérje emberi célú felhasználását – mondta a miniszter.
A magyar agrárdiplomáciának a következő években is azt az alapelvet kell követnie, hogy “mi, magyarok, nem kérünk ezekből a módszerekből” – hangsúlyozta a miniszter. (MTI)

Jó. Ott van ugye ez a jóképességű Fazekas Sándor, aki szerintem azért lett agrárminiszter, mert neki van a legerősebb tájszólása a Fideszben. Amúgy jogász. Agrárdigitalizáció, mi? Abban az országban, amelyben szinte egyedülálló az átfolyó vízkészlet, mégsem képes megoldani az öntözéses földművelést. Ott, ahol egy évtizedek alatt kialakított ökogazdaságot – Kishantos, ha még nem hallott volna róla a miniszter úr – egyetlen nap alatt tett tönkre valamelyik NER-csókos, vastagon beszórva műtrágyával a területet. Digitalizáció, az. Amikor sok helyen se szárító, se tároló, de még tisztító, sőt, mérleg sincs.

A napi termés:

Most jött el a ti időtök

Így is le lehet győzni a Fideszt

Kanyaravató

Szellemtelen, jellemtelen és esetenként névtelen megélhetési firkászok fogják ontani magukból a mocskot

Stefka,Bayer és Bencsik a szellemi honvédelemért

Magyar trónok harca

Birkák legyünk vagy szabadok?

A becsületes, ártatlan Tiborcz István esete a Simicska Lajos nevű gaz oligarchával

Szijjártó Péter boldog

Nagyon fáj

A nap (és szerintem a hét) kommentjét tegnapról mentettem át mára. Éva írta:

Magyarszág államformája stoptábla…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS