Május 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A józan paraszti ész felől

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 699,171 forint, még hiányzik 2,300,829 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csak úgy tobzódunk a hírekben. Mindjárt kettőt is hoztam. Bár látszólag nem feltétlenül függnek össze, a valóságban, a józan paraszti ész felől nézve nagyon is. Az első hír:

Az üzletek és a szolgáltatások március 8-tól március 22-ig tartó zárását, továbbá az óvodák és az általános iskolák április 7-ig tartó bezárását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.

A koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében meghozott szigorításokról elmondta, az üzletek március 8-tól március 22-ig lesznek zárva, kivéve az élelmiszerboltok, a patikák, a drogériák és a benzinkutak. Március 8-tól március 22-ig minden szolgáltatás szünetel a magánegészségügy kivételével – tette hozzá.
    Gulyás Gergely közölte, a konditermeket is be kell zárni két hétre, az igazolt sportolók edzései, meccsei kizárólag zárt kapuk mögött lehetnek. A parkok, arborétumok nyitva lesznek, a szabadtéri sporttevékenység olyan sportok esetében, ahol tartható a másfél méteres távolság, megengedett – részletezte.
    A miniszter arra kért minden munkaadót, ahol lehetséges, biztosítsa az otthoni munkavégzést, különös tekintettel a gyermekes családok esetében.
    A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező – hangsúlyozta. Szigorításról számolt be a személyi határforgalomnál. A tranzit- és teherforgalmat nem korlátozzák. (MTI)

A kormányinfó idején még tartott a törzsi gyűlés, holnap is lesz, de majd Orbán Viktor elmeséli holnap a saját rádiójában, hogy még miféle szívások várhatóak. Azt nem tudom, hogy két hét múlva reális-e a javulást várni, mert más országokban ez tovább tartott. Angliában karácsony előtt kezdődött a nagy baj, mostanra jutottak odáig, hogy elkezdenek enyhíteni.

És jöjjön a másik hír:

Magyarország a Hajdúnánás mellett épülő versenypályán 2023-tól 10 évig rendez gyorsaságimotoros világbajnoki futamokat.

Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) Palkovics László miniszter és Carmelo Ezpeleta, a MotoGP jogtulajdonosának, a Dorna Sportsnak a vezérigazgatója.
    Az aláírást követő sajtótájékoztatón elhangzott, az új versenypálya tervpályázata már zajlik, ennek várhatóan március 18-19-én lesz eredménye, aztán a tervezés következik, és az idei év végén kezdődhet az építés pályázati folyamata.
    “Mi mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez a verseny sportszakmai és gazdasági, valamint térségfejlesztési szempontból is egy sikertörténet legyen” – mondta Carmelo Ezpeleta.
    Legutóbb 1992-ben, a Hungaroringen rendeztek Magyarországon gyorsaságimotoros vb-futamot. (MTI)

Ez ott kapcsolódik az elsőhöz – mármint szerintem -, hogy normális országokban a nem sürgős, halasztható beruházásokat most felfüggesztik, és az ország összes mozgósítható erőforrását a gazdasági válság hatásainak enyhítésére, és a lakosság túlélésére fordítják. Ugyanis a romló járványadatok és a kényszerű szigorítások azt jelentik, hogy újra munkahelyek szűnnek meg, vállalkozások dőlnek be, további családok kerülnek kilátástalan helyzetbe. Azt én kötve hiszem, hogy a MotoGP pálya lenne jelenleg a legfontosabb, ahová pénzt kell önteni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!