Június 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hős megvédi az üldözött nőket

Szép estét! Kivételesen elmaradnak a szokásos kommentek, mert túl hosszúra nyúlna a jóéjt. Majd holnap pótoljuk őket. Most a pártlapok új üdvöskéjéről szeretnék pár sorban megemlékezni.

Új hőse született a fideszes pártmédiának. Egy német hölgy levelet írt Orbán Viktornak, ezzel be is küzdötte magát a közpénzből fizetettek érdeklődésének homlokterébe. Az alaphír:

A magyar miniszterelnökhöz fordult segítségért Silvana Heissenberg. A művésznő a Magyar Idők és a köztévé segítségét kérte, hogy felhívása eljusson Orbán Viktorhoz.

Ez a Magyar Időkön jelent meg, de természetesen végigdurrogott a PestiSrácokon és a nyolcaskán is.  Ez utóbbin – mármint a nyolcaskán – már így vezeti fel az állítólagos levelet a portál:

Silvana Heissenberget három éve Kölnben szexuálisan zaklatták a migránsok. Azóta az élete megváltozott. A színésznő a „történtek” előtt számtalan felkérést kapott: filmekben, reklámokban szerepelt. Mára azonban már nem, vagy csak alig láthatjuk a képernyőn – leginkább a bevándorlás-, Merkel-ellenes nézetei miatt. Heissenberg most a magyar média segítségét kérte, hogy közvetítsék üzenetét Orbán Viktor felé.

Az nem jelent semmit, hogy nekem semmit nem mond a művésznő neve. Megkérdeztem egy – évtizedek óta – Németországban élő újságíró barátomat, mert érdekelt, ki lehet ez a híres művész, aki személyesen Orbán Viktorban látja a megmentőt és akit ráadásul brutálisan tönkretettek a hazájában a politikai nézetei miatt – ezt ő maga mondta -, ráadásul szexuális zaklatás áldozata lett Kölnben.

Sajnos a barátom soha életében nem hallott a híres hölgyről, legalábbis színészként nem. Az Angela Merkelnek írt leveléről derengett valami, bár a jelentősebb portálok, lapok és csatornák nem foglalkoztak a dologgal, inkább a szélsőjobbos blogok némelyikén volt téma. Igyekeztem utánanézni a művésznő állításának, hogy felkapta a világsajtó, de néhány marginális portálon kívül nem találtam nyomát. Attól még persze felkaphatta, csak én ügyetlenül kerestem.

Az valószínűnek tűnik, hogy a hölgy nagy levélíró. Nem csak Orbán Viktornak és Angela Merkelnek írt levelet, hanem Putyinnak is. A levélkében forrón gratulál Vlagyimir Putyinnak, óvatosságra inti és szidja a saját kormányát. Hogy az írásmű eljutott-e a nagy orosz kezébe, azt nem tudom. Mindenesetre itt van a művésznő üzenete, bár ez sem a fősodratú médiában jelent meg.

Elmondom, miért foglalkozom ennyit ezzel a jelentéktelen üggyel. Az a gyanúm, hogy a propaganda igyekszik felépíteni egy jó kis történetet az EP választások előtt, amely történetben Orbán Viktor mint főhős szerepel, akihez a világhíres, szexuálisan zaklatott, politikai nézetei miatt állásától megfosztott törékeny szőke művésznő végső menedékért fordul. Ami akár igaz is lehet, de néhány pontosítást fontosnak tartok.

Silvana Heisenberg a fellelhető adatok szerint főleg huszadrangú epizódszereplőként vett részt a színművészet fellendítésében (amivel semmi baj nincs, hiszen nem csak főszereplők vannak egy filmben), valamint modellként próbált megélni. Itt az adatlapja. Ha igaz amiket olvastam, már akkor munkanélküli volt, amikor megírta Angela Merkelnek azt a bizonyos levelet, tehát nem ezért veszítette el az állását. Akár azért is lehetett munka nélkül, mert éppen az ő karakterére nem volt igény, vagy mert modellként nem voltak annyira keresettek az ő korosztályának tagjai, ezt nem tudhatom. Azt azonban tudom, hogy nem a kölni tömeges szexuális zaklatás áldozata. Egy vasútállomáson dohányzott vadul, amikor – állítása szerint migránsok – leszólították és ajánlatot tettek neki. Nagy valószínűséggel azt gondolták, hogy kuncsaftra vadászik. Ezzel nem a művésznőt minősítem, egyszerűen bekalkulálom azt a tényt, hogy akaratlanul is gondolhattak erre, miután nem ritka dolog arrafelé szexuális munkást lelni. Nem kétlem, hogy a hölgy a leszólítást zaklatásként élte meg, de összemosni a kölni esettel nem igazán kellene.

Van azonban egy visszatérő motívum a Silvana Heisenberg médiamegjelenéseiben. Mégpedig az, hogy írt egy könyvet Németország és személyesen az ő életének romba dőléséről és ezt meg lehet vásárolni. Ha egy kicsit rosszindulatú lennék, akár azt is feltételezhetném, hogy a munkanélküli hölgy új megélhetést remél a könyv eladásaiból és így promotálja a művét. Ezen pedig kapva kap a magyar propagandamédia, picit ferdítenek itt, hajlítanak a valóságon amott és közben remélik, hogy az olvasóknak/nézőknek nem tűnik fel, hogy olyan hölgyet csodálnak és sajnálgatnak, aki magyar – pontosabban Magyar, tehát fideszes –  mércével minimum hazaárulónak minősülne. Már amennyiben Orbán Viktort kritizáló levelet és segélykérést irkálna mondjuk Merkelnek, vagy Putyinnak. Rosszul látom? Emlékszik még valaki Natalie Contessa af Sandeberg sztorijára? Akkor jó.

Mai cikkeink:

Lenyűgöző, amikor ordas eszmékkel házaló hazafiak megsértődnek, ki vannak borulva és nem értik

Elcsődültek a szatócshoz, hogy nekik is kell guccsi

Orbán Viktor hősies kormányinfója

A magyar egészségügy továbbra is a csúcson

Korona frász

Vészfék

A nap kommentje Istvántól:

Érdemi válasz nem hangzott el, ergo az egésznek semmi értelme. Az igazi hír az lett volna, ha legalább az ellenzéki sajtó bejelenti, egy mindenkiért, mindenki egyért, köszönjük de nem veszünk rész olyan eseményen, amiről a többieket kizárták. Szerintem annak nemzetközi visszhangja lett volna, hogy le se szarták Orbánt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS