Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Honvédség adatai mutatják: a kormány ölbe tett kézzel várta a negyedik hullámot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő írt ma arról, hogy az általa megszerzett honvédségi adatokból  kiderül: azok a bizonyos oltóbuszok lényegében nyáron már nem is működtek, amivel sikerült elérni, hogy a szegényebb települések polgárai könnyen elkaphatták a koronavírust. Az épp csúcson lévő járványt megelőzni ugyan nem lehetett volna, de a halálos áldozatok számát lehetett volna mérsékelni, ha az oltóbuszok eljutnak a szegényebb településekre is, ahol az embereknek sokszor fogalmuk sincs arról, hogy épp egy világjárvány tombol. Ez lenne a sikeres védekezés?

A Honvédség adatai mutatják: a kormány ölbe tett kézzel várta a negyedik hullámot

90 nap után adta ki nekem a Magyar Honvédség az oltóbuszok adatait: a megküldött táblázat szerint júliustól leállt az oltóbuszos kampány, az ígéretekkel ellentétben pedig nem irányították át az oltóbuszokat a határszélekről a hátrányos helyzetű településekre. Az Orbán-kormány ölbe tett kézzel várta a negyedik hullámot, és hiába mondtuk nyáron civilekkel együtt, hogy töröljék el a regisztrációt és vigyék helybe az oltásokat, csak most kapcsoltak, amikor a negyedik hullám legsúlyosabb heteit éljük.

A kormány másodszor is meghosszabbítja az oltási akcióhetet és oltási akciónapokat szervez a településeken. Egész nyáron azt kértük, tegyék ezt: töröljék el a regisztrációt és vigyék helybe az oltást oltóbuszos kampánnyal, mobil oltópontok felállításával. Hiába írtam az EMMI-nek és a BM-nek, előbbi egyszer sem reagált érdemben a felvetéseimre, a BM-től pedig folyamatosan ígéreteket kaptam, hogy az oltóbuszokat a hátrányos helyzetű falvakba irányítják.

A Honvédségtől most megszerzett adatok szerint ebből semmi se lett: 2021. március 27-e és december 1-je között 6 oltóbusszal 16 megye 137 településén 41 023 embert oltottak be. Júliusban és augusztusban csak határmenti településeken oltottak, és bár azt ígérték kétszer is, először augusztusban, majd októberben, hogy a hátrányos helyzetű falvakba irányítják a buszokat, ebből semmi sem valósult meg. Nyárra gyakorlatilag teljesen leállt az oltóbuszos kampány, és azóta sem használták a buszokat egy-két helyet leszámítva.

Az adatok bizonyítják: a kormány ölbe tett kézzel várta a negyedik hullámot, amiben megint élen járunk halálozásban. Míg csak Bécsben július és szeptember vége között 140 ezer embert oltottak be regisztráció nélkül, nem kórházi oltóponton, itthon teljesen leállt nyáron az oltási kampány, és ez a kormány súlyos felelőssége. Megint nem arra használta a magának megszavazott felhatalmazást, amire kellett volna.

Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

(MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!