Március 1,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hazafias kötelesség a demokrácia megvédése lenne, nem a diktatúra fenntartása

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,510,728 forint, még hiányzik 489,272 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktor és a lengyel miniszterelnök megbeszélést tartott az uniós vétó ügyében, amely szerintük a népeik védelmét és szuverenitását jelenti. Orbán azt is elmondta, hogy nemcsak az európai jog által megadott lehetősége, hanem hazafias kötelessége is megakadályoznia egy olyan döntést, amely a magyarok érdekeit rontja, sérti. A magyarok érdekeit vajon miért rontja az, ha jogállamiságot követel meg tőlünk az Unió? Kinek rossz az, ha jogállam van? Vajon a magyarok inkább a diktatúrára szavaznának, hiszen ez áll érdekükben? Egyszerűen nem értem, Orbán mégis mire alapozza ezen kijelentéseit, ugyanis semmivel sem tudja ezeket alátámasztani. Orbán szerint a magyarok nem tudják elfogadni azt a javaslatot, mely szerint jogállami feltételekre van szükség az uniós támogatásokhoz. Orbán megkérdezte személyesen mind a 9,7 millió állampolgárt és ezértmeri kijelenteni? Csak azért kérdem, mert én támogatom az EU javaslatát és úgy hiszem, ezzel messze nem vagyok egyedül. 

Viszont akkor felmerül a kérdés, hogy magyar vagyok-e egyáltalán? Hisz elvileg Orbán engem is képvisel. Később a lengyel miniszterelnök is értékelt, aki már egyenesen az Unió széteséséről beszélt. Szép lesz még ez, nem is vitás.

A joguralomról szóló politikai vitát és a válságkezelés sürgető gazdasági kérdését nem lehet egymással összekötni; aki ezt megteszi, az felelőtlen, mert a válság idején gyors gazdasági döntésekre van szükség – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten tett sajtónyilatkozatában, miután hivatalában egyeztetett Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel. A két miniszterelnök aláírt egy közös nyilatkozatot, amelyből Orbán Viktor azt emelte ki:  Magyarország nem fog elfogadni olyan javaslatot, amely Lengyelországnak elfogadhatatlan.

Orbán Viktor a közös tájékoztatón hangsúlyozta: a joguralommal összefüggő jogszabályok megalkotása nem szükséges a válságkezeléshez. Ellenben az EU-s költségvetéshez szükséges magyar és lengyel szavazat jogilag nélkülözhetetlen és megkerülhetetlen – tette hozzá. A vétóról azt mondta: neki nemcsak az európai jog által  megadott lehetősége, hanem hazafias kötelessége is megakadályoznia egy olyan döntést, amely a magyarok érdekeit rontja, sérti.

“Nem tehetem ki Magyarországot annak a kockázatnak, hogy egyszerű többséggel olyan álláspontokat kényszerítenek Magyarországra, amelyeket a magyar emberek nem tudnak elfogadni” – fogalmazott a miniszterelnök. Idézett a lengyel miniszterelnökkel csütörtökön aláírt közös közleményből is, amely szerint Magyarország nem fog elfogadni olyan javaslatot, amely Lengyelország számára elfogadhatatlan.(MTI)

A lengyel vélemény:

 A teljesen új, önkényes, politikai döntések által motivált jogállamisági mechanizmus akár az Európai Unió széteséséhez is vezethet – jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök csütörtökön Budapesten.

A lengyel kormányfő magyar kollégájával, Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztetett, majd közös sajtónyilatkozatuk alkalmával kiemelte: ez a megoldás rossz és rendkívül veszélyes az egész unióra nézve. Az nem lehet, hogy a származtatott jog az alapjogot megkerülje, ilyen nincs a jogrendszerünkben, és Európában sem fordulhat elő, hogy a másodlagos jog az alapszerződések fölé helyezkedjen – érvelt.

Közölte: a vétójog benne van a szerződésekben, ezzel szolgálják az érdekeik érvényesítését. A vétó lehetőségét komolyan kezelik, és szükség lesz az alkalmazására, ha nem változtatják meg az elmúlt időben kidolgozott uniós javaslatot, az ugyanis elfogadhatatlan – értékelt Mateusz Morawiecki. Azt is mondta, hogy ezzel védik a szuverenitásukat és az alapszerződések szellemiségét is.(MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!