Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hátunkon is nyugodtan hasogathatnák

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kivételesen nem egy, de mindjárt két MTI közleményt hoztam. Tudom persze, hogy a nertársakat semennyire nem érdekli sem az ellenzéki pártok, sem senki más véleménye, pláne tiltakozása, de azért nem árt elgondolkodni azon, hogy vajon mi lehet a kormány hátsó szándéka az erdőpusztítással. Azt nem szükséges külön magyarázni, hogy egy több évtizedes fa messze nem azonos egy frissen ültetett csemetével, bár a minisztérium szerint darab-darab, jól van az úgy. Szerintem – és nem csak szerintem – egyáltalán nincs jól úgy. Egyszer talán majd az is ki fog derülni, hogy kinek áll érdekében ez a döntés, amit megint a háborúra hivatkozva, a közjó mögé bújva hozott meg ártunk és ormányunk. Csak azt kell figyelni, melyik kormányközeli pióca gazdagodik meg ezen. Is.

Nincs szakami, energetikai érv amellett, hogy védett erdők fáit kivágják – mondta az LMP frakcióvezetője kedden Budapesten.

 Ungár Péter az Agrárminisztérium előtt tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy a kormány “megengedte, hogy védett területeken is kitermeljenek fát, amelyre korábban nem volt lehetőség.”
    Semmi nem indokolja, hogy Natura 2000-es területeken kivágjanak fákat, amelyeknek nincs valódi tüzelőértékük, ez nem kezeli az energiaválságot – tette hozzá.
    Azt mondta, ha tönkreteszik az erdőket, akkor sokkal nagyobb lesz az aszálykár, tönkreteszik Magyarország élővilágát, és nemhogy 2050-re, hanem 2100-ra sem válik Magyarország klímasemlegessé.
    Arról is beszélt, hogy a miniszterelnök a koronavírus-járvány előtt bejelentette: zöldfordulatra készül a kormány, illetve azt is, hogy Orbán Viktortól személyesen számon lehet kérni, hogy ez 2030-ra megtörténik-e.
    “Látszik, hogy Orbán Viktor akkor hazudott, és nem 2030-ban, hanem már most is végérvényesen megbukott a kormányzati politika” – jelentette ki.
    Közölte, az LMP felkészült arra, hogy “jogi és más úton” megállítsa azt, hogy “ellopják az erdővagyonunkat”, és arra kért minden állampolgárt, segítsenek megmenteni Magyarország erdőit. (MTI)

 Vonják vissza az újabb erdők tarvágását lehetővé tevő kormánydöntést, mert az katasztrófához vezet – sürgette keddi online sajtótájékoztatóján Bencze János, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki politikus a “katasztrófakormányzás” újabb mérföldkövének nevezte, hogy a Fidesz “a komplett magyar erdővagyont teszi kockára”.
    Bencze János arról beszélt: a száz évvel ezelőtt megalapozott minőségi magyar erdőgazdálkodást és az ez idő alatt elvégzett munkát semmisítik meg azzal, hogy újabb területeken teszik lehetővé a tarvágást.
    Hozzátette: az erdőknek 50-60 vagy 100 évre van szükségük a regenerálódáshoz, ezért a kormányzatnak tőle független erdészeti szakemberekkel konzultálva kellene kialakítania olyan fakitermelési rendszert, amely nem veszélyezteti az erdővagyont, ugyanakkor biztosítja a tűzifaellátást. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!