Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A harmadik kétharmada tartó uszítás gyümölcsei beértek

Sötét, fellegdús, de inkább fellegektől mentes jóestét kívánok mindenkinek! A még mindig új szokásrendnek megfelelően először az elgondolkodtató, megfontolásra érdemes olvasói hozzászólásokat fussuk át. Természetesen ennél jóval több menő komment érkezett, de most önkényeskedem egy kicsit, mintha én lennék a Fidesz és külön Kövér László, úgyhogy kiragadok párat ezek közül:

– A magyar erőszakszervezetek összlétszáma kb. 73.000 fő.
Rendőrség: ~33.000
Készenléti rendőrség: ~9.000
TEK: ~1.000
Honvédség: ~30.000
Kérdés, hogy ebből szükség, illetve inkább parancs esetén mennyien lépnék át a piros vonalat? (bircanyeerow)

– Én nem hegyezném ki a multikra! Tapasztalatom szerint a multi sokkal korrektebb munkáltató, mint a nagy, magyar “vállalkozó”.
Inkább a garancsi-mészáros félék akik szinte mindent megnyertek, de nincs emberi kapacitásuk a munka elvégeztetéséhez, mert szarért-húgyert, sokszor feketén vagy sehogy fizetnek, s hajszolják az embereket. Sztem, itt, vastagon folyik a multik elleni hangulatkeltés.
Két legyet egy csapásra. Eltakarodik a multi, otthagyja beruházásait is (lehet olyanná tenni a légkört!) s aztán végsőkig hajszolni a maradék rabszolgát. (Julianna)

– „Nem tartunk igényt a kormány padsorait elfoglaló banda szolgálataira”
A „banda” elől kimaradt pár, nem éppen hízelgő stílusú jelző, a „szolgálat” pedig semmilyen formában nem illik olyan szövegkörnyezetbe, amelyben akár csak egyetlen név is szerepel az országot a morális ingoványba rugdosó, tenyérbe mászó alakok közül. Amúgy a lényeg stimmel. Elég volt! Kossuth tér, 17 óra. Ma nem tudok menni, de tegnap barátommal a Jászainál ott voltunk, és állíthatom, hogy a hangulat alapján joggal féknyomos az elvtársak fecskealsója. Bár mi nem tapasztaltunk kibelezést, felkoncolást, bélkitaposást óhajtó hangulatot de azt igen, hogy takarodjon végre az ország többségét kiscsoportos óvodásnak néző elvtelen csürhe a ferde f… francba. Most lenne/van itt az ideje, a nekünk nyolc éve tolófájásokat okozó ellenzéknek végre világra jönnie (tegnap láttunk egy kis reményt, hogy elhagyhatja esetleg a szülőszobát), most kell ütniük a vasat, amíg meleg és beleadni mindent. Javasolnám a tüntetésekre buzdító retorikába beilleszteni a kormánypárti (im)pontentátok egy-két veretes hányadékát, mint például a Gulyás nevű fogalmatlanságét, hogyaszongya: “Az a nyílt kereszténygyűlölet, és az a karácsony ünnepével való megvetés és gyűlölet, ami a megnyilvánulásaikból kiviláglott, attól Isten óvja Magyarországot,”… na meg: “Soros György szervezeteinek kitartottjai tagjai szép számmal vettek részt a megmozduláson.” Persze a süket vakeron túl egy betű se róla, hogy nem a karácsonyról, nem a kereszténységről, és pláne nem Sorosról szól itt semmi, ami tegnap történt. Gulyás az ilyen megszólalásaival csak rak a tűzre, emlékeztetni kell rá az embereket, hát ha nem olvasták. De vannak mások is, a kormánypárti pöcegödörmédia futószalagjáról ipari mennyiségben ömlik a fentihez hasonló fekália, használni kéne. Kossuth tér, 17 óra, Hajrá! (Aegean)

– “Tegnap valami olyasmi történt…” És ne feledjük, hogy tegnap délután is olyasmi történt, ami ha folytatódik, más színtereken, kitartóan és remélhetőleg eredményesen, akkor a mai “ellenzék” előbb-utóbb kiérdemli, hogy elhagyjam az idézőjelet, amikor említem őket. Csak okosan, bátran és végre tisztességesen kell cselekedniük! (Gábor)

Azt hiszem, hogy ami a kormányzati mindent és mindenkit hülyének nézés napi adagját illeti, Orbán legmegbízhatóbb mocsári jogásza, főállásban kancelláriaminiszter mindenképpen elvitte a show-t. Ezzel nagyjából össze is ért az ő emberi nagysága a kormány közpénzből fizetett médiahadseregének erkölcsi zsinórmértékével, akik immár szégyen nélkül, címlapon elmebetegezik az ellenzéki pártokat.

Amely ellenzékre a tegnapi fenyegetőzésekkel összhangban ma le is csapott a házelnök bosszúja: 400-600 ezer forintra büntette az általa szívből gyűlölt nem fideszes képviselőket. Szerintem ennyi öröme feltétlenül legyen neki. Ha így folytatja ő és a haverjai, még az is előfordulhat, hogy előbb-utóbb elveszik tőle a játékát.

Gáborral egyetértve én is úgy gondolom, ez lehet az ellenzék ama pillanata, amire évek óta várunk. Az, hogy hétfő óta közösen lépnek fel a túlóratörvénnyel szemben (jó lenne nem elfeledkezni a közigazgatási bíróságokról sem!), hogy közös nyílt levélben kérik az államelnök szerepét betöltő embertől, küldje meg az Alkotmánybíróságnak a túlóratörvényt, mert a tárgyalása és a megszavazása egyaránt szabálytalan volt, szerintem dicséretes még akkor is, ha távolról sem elegendő.

Ezzel a lendülettel ide is pakolom a fideszes propagandisták, az elvetemült kormánypárti politikusok, valamint a notórius hazudozók kedvéért (ezek a halmazok igen jelentős mértékben metszik egymást), hogy miért hamis, hazug cinikus és aljas, amit művelnek a védhetetlen falon túli védelmezése jegyében. A vegyipari szakszervezete cáfolata a túlóra- és rabszolgatörvény fideszes hazugságaival szemben így néz ki:

A nap híre volt – forognak is az álkeresztény szemek rendületlenül -, hogy (fél)téglával dobták be a szegedi Fidesz-iroda bejáratát (ez nem az a féltégla, amivel vörösre szokták döngetni a keresztény mellüket az urak, ez egy másik lehetett), az illetékesek feljelentést tettek a rendőrségen. Szerintem ez sajnálatos, borzasztó. Ennél csak az állampárt szegedi leányvállalálatának közleménye szánalmasabb:

A Szegedi Fidesz elítéli a gyáva és sunyi baloldali provokációt. Ide vezet a tartalmatlan, agresszív ellenzéki gyűlöletpolitika. Amit szerdán láthattunk az Országgyűlésben, és utána Budapest városában, az éjjel megtörtént Szegeden is. A választási eredménybe beletörődni képtelen, gyenge és vitaképtelen baloldalnak már csak az erőszak maradt. Képviselői nyíltan hazudnak az embereknek, alaptalanul uszítanak, és erőszakra bujtogatják az elégedetlenkedőket. Felszólítjuk a baloldalt, hogy fejezze be azt az erőszakos politikát, amelynek végeredménye az, hogy éjjel megtámadták a Fidesz szegedi irodáját!

Ez a közlemény úgy tökéletes, ahogy van. Egyetlen apró észrevétellel: a viszkető tenyerű, egy perces közszolgálati blokokkban, kék plakátokon, kilóra felvárásolt mammutmédiában nyomuló, gyűlölettel házaló, idegenek ellen hergelő, egyik hazugságot a másik hazugsággal elfedő, a nyilvánosság elől bujkáló kormánypárt nevére ki lehet cserélni egészen nyugodtan a baloldalt/ellenzéket, és meg is érkeztünk. Igen, a harmadik kétharmada tartó uszítás és hülyének nézés gyümölcsei elkerülhetetlenül beértek. Ahogy elnéztem a napos oldal mai verejtékes tevékenységét, úgy érzem, sokkal rosszabb vége lesz ennek a történetnek, mint az, hogy minden idők legaljasabb kormánypártjának akármelyik iroda ajtaját/ablakát fél téglával bedobják.

És igen, miközben Pintér Sándor belügyminiszter azon picsog, hogy rég nem látott támadás érte a rendőröket szerdán a Kossuth téren, és hogy ez nem demokrácia, meg hogy a demonstrálók törvényt sértettek, a diákok, fiatalok, középkorúak és idősek most is az utcán vannak. Igen, lezárták előbb a Margit hidat, majd a Lánchidat (és egyáltalán nincs vége), de mielőtt a fizetett propagandisták megint minősíthetetlen stílusban rájuk rontanának, mielőtt a Pintér és a saját törvényeit is számolatlanul semmibe vevő kormány újra megforgatná a szemeit: a szervezők már az elején bejelentették, ez egy teljesen erőszakmentes tüntetés lesz, ők az erőszakmentes véleménynyilvánításban hisznek, nem a rendőrök ellen vannak, ők is túlóráznak. (A dobos gyerekek egyébként nagyon jól tolják, olyannyira, hogy még a rendőrök is dobolnak a sisakjukon.) Most nem tudom megítélni, hogy ez mit jelent, az biztos, hogy reggel a kolléga nem kímél majd senkit a részletekkel és a kommentárjaival, beleértve Orbán brüsszeli pávatáncát is.

Addig is ez volt mai műsorunk, köszönjük mindenkinek, aki velünk tartott:

A népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában 

Senki nem fogja tudni többé visszakényszeríteni az áldozatot a sarokba

Gyűlnek a fellegek

Orbán vigyora

Nem a tegnapi nap volt a legalja

Te hol voltál, Viktor?

Menj csak mosogatni Londonba

Utóirat: úgy döntöttem, hogy a nap kommentjét ma rendhagyó módon a kormányzati korrupció legnagyobb honi szakértőjétől, Lánczi András politológustól, filozófustól, a Századvég Alapítvány elnökétől, a Corvinus rektorától veszem kölcsön, aki még 2010-ben azt mondta:

Egyedül a bátorságot igénylő polgári engedetlenség a rendelkezésre álló végső eszköze az egyénnek a korrupt rezsimmel szemben. 

Tulajdonképpen ennyike, soha nem volt ennél aktuálisabb ez a bölcsesség. János nevű olvasónk szerint a reggeli muzsikánál az alábbi sokkal találóbb lett volna, ezért rajtam ne múljon.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS