Június 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Gyékényes-Molvány között vonatozó millióknak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,249,571 forint, még hiányzik 1,750,429 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Biztosan sokan emlékeznek még azokra a boldog békeidőkre, amikor a rádióban bejelentette a hírolvasó: vízállásjelentés következik. Szerintem egy ország nem értette akkor sem, és nem érti azóta sem, hogy miért kellett ezzel szórakoztatni a rádióhallgatókat, kit érintett a hajóvonták találkozási tilalma, hány embernek szolgált hasznos és szükséges információval ez a műsorszám.

Abban legalább teljesen biztos vagyok, hogy a Gyékényes-Molvány között vonatozó millióknak napi rutin, hogy átolvassák az MTI híreit. Aki nem rendszeres vonatozó, de a jövőben tervezi, hogy igénybe veszi a MÁV szolgáltatását, annak röviden összefoglalom a lényeget:

Innovatív megoldást vezetett be a MÁV, amivel pontosabban tartható a menetidő (nem röhög!) és még üzemanyagot is lehet spórolni. A forradalmi újítás lényege az, hogy bizonyos településeken csak akkor áll meg a vonat, ha előre jelez az, aki le akar szállni. Az nem derül ki, hogy mennyivel előre, pedig nem lenne hülyeség, mert egy vonat nem busz, hogy 50 méteren belül meg tudjon állni.

A vonat akkor is megáll, ha nem jelzett előre senki, feltéve, hogy valaki lődörög a peronon (ezt én megint nem értem, mert mire a vonat vezetője látja, hogy ácsorog valaki a peronon, akkor már aligha tud megállni a szerelvény), ha a vonat vezetője úgy véli, valaki mégis le akar szállni, csak elfelejtett jelezni. Megáll továbbá akkor is, ha beszart a jelzőberendezés és akkor is, ha nincs is olyan a vonaton, amivel jelezni lehetne.

Ha ezt a hírt random kilőnék az űrbe ezer másikkal együtt a világ minden tájáról, akkor is azonnal tudni lehetne, hogy melyik származik árvalányhajas kicsiny hazánkból.

Hétfőtől a Gyékényes-Pécs vonal nyolc megállóhelyén és a Nagykanizsa-Zalaszentiván vonalszakasz pötrétei megállóhelyén előre jelezni kell a leszállási szándékot a Pannónia InterRégió járatokon, valamint a Pécs és Barcs között közlekedő személyvonatokon – közölte a MÁV-Start vasárnap az MTI-vel.

Az intézkedést indokolva azt írták: üzemanyagot takarít meg a vasúttársaság és pontosabbak lehetnek a vonatok.
    Május 17-től az intézkedést a Gyékényes-Pécs vonal Somogyudvarhely, Bélavár, Barcs felső, Kisdobsza, Nemeske, Molvány, Nagypeterd, Szentdénes, valamint a Nagykanizsa-Zalaszentiván vonalszakasz Pötréte megállóhelyén vezetik be.
    A vonatok a feltételes megállóhelyeken minden esetben megállnak, ha a peronon vonatra várakozó tartózkodik, vagy a mozdonyvezető nem tudja kétséget kizáróan megállapítani, hogy nincs le- vagy felszállni szándékozó utas, illetve a szerelvényen a leszállásjelző berendezés meghibásodik vagy nincs telepítve.
    Kiemelték: a feltételes megállás bevezetésével egy-egy kihagyott megállóhellyel másfél perc körüli menetidő takarítható meg, így a vonatok jobban tudják tartani a menetrendet. A bevezetést követően javul az energiahatékonyság, azaz csökken a gázolajfogyasztás.
    Emlékeztettek: a feltételes megállóhelyek rendszerét, illetve a leszállásjelzést 2013-ban már bevezették a Zalaegerszeg-Rédics vonalon közlekedő Bz motorvonatok esetében.
    Kitértek arra is hogy a Pécs-Gyékényes vonalon az ideiglenes sebességkorlátozások megszüntetésén is dolgozik a vasúttársaság, hogy a menetrend betarthatóbb legyen. A Barcs-Babócsa és a Babócsa-Vízvár közötti szakaszokon jelenleg is karbantartási munkálatok folynak, mintegy 500 új vasbetonaljat építenek be a pályába. A következő fázisban síncsiszolást és gépi vágányszabályozást végeznek majd el ezeken a vonalrészeken, így összesen 2,4 kilométeren állíthatják vissza az eredeti óránkénti 80 kilométeres pályasebességet – várhatóan idén nyáron – írták. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!