Március 6,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fővárosi Fidesz Karácsony Gergelyről: a jóképű, helyes, biciklis demokrata

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 736,760 forint, még hiányzik 2,263,240 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A fővárosi Fidesz fogta magát és évet értékelt. Ezt úgy tessék érteni, hogy páros lábbal megpróbált beleszállni Karácsony Gergelybe, aki természetesen továbbra is alkalmatlan. Nem igazán tudom, hogy sírni, vagy röhögni érdemes-e az alábbi sorokon, de az biztos, hogy legalább pár sorosozásnál és gyurcsányozásnál ezúttal többet sikerült kifacsarniuk magukból.

Karácsony Gergely nyilván válaszolni fog majd az ellene felhozott vádakra, de ez a Fideszt nem fogja érdekelni, hiszen a tényekkel amúgy is hadilábon állnak. A vicces az egészben talán leginkább az, hogy a Fidesz taktikája jól láthatóan nem működik, és a folyamatos elvonások ellenére még nem sikerült tönkretenni a fővárost. Hogy erre valamivel több mint egy év elég lehet-e, azt nem tudom, mindenesetre erősen dolgoznak rajta Orbánék, az biztos.

Az alábbi közlemény lehet a Fidesz karácsonyi ajándéka a budapesti szavazóknak, akikkel egyébként is haragban van Orbán a választások óta. Viszont úgy hiszem, egy ilyen gyenge üznetettel maximum magukat sikerül lejáratni, nem pedig a főváros vezetését.

Nehéz év volt 2020, nemcsak a koronavírus-járvány egészségügyi és gazdasági hatása miatt, hanem a valóságtól elrugaszkodó, a budapestieket egyre gátlástalanabbul a hatalom eszközének tekintő Karácsony Gergely főpolgármester és fővárosi kollégái miatt is – értékelte az idei évet a fővárosi Fidesz szerdán a közösségi oldalán.

Mint írták, jövőre is fellépnek a főpolgármester hazugságai ellen, szóvá tesznek minden hibát, visszaélést, védeni fogják a budapestiek érdekeit, “közös értékeinket”. “Azt sem adjuk fel, hogy jobbitó javaslatokkal, értelmes vitákkal segíteni próbáljuk a városvezetés munkáját, közös ügyeinket. Mert ez az ellenzék feladata, még akkor is, ha a gőg és hatalmi arrogancia egyre jobban eluralkodik a főpolgármesteren és emberein” – írták. Hozzátették: továbbra is hiszik, hogy a bajban összefogásra és segítségre van szükség, legyen szó akár az az idősekről, a gyermeket vállalókról, a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családokról, vállalkozásokról.

A közösségi oldal bejegyzésében felidézték: a főpolgármester első intézkedései között “mindenfajta egyeztetés nélkül felfestett néhány sárga vonalat a budapesti utakon, amellyel – úgy gondolta – megoldotta a biciklis közlekedést Budapesten”, azonban a körúton azóta is állandóak a dugók, miközben az őszi és téli időszakban a kerékpársávok szinte üresek.
 Mint írták, a Lánchíd felújítása “Karácsonyék szerencsétlenkedése és időhúzása miatt” minimum egy évet késik és ötmilliárd forinttal drágább lesz, mint Tarlós István alatt lett volna. “A jövőbeni kivitelezőt pedig azóta lehet sejteni, hogy Tüttő főpolgármester-helyettes asszony az egyik pályázó vállalat születésnapi bulijának díszvendége volt hónapokkal ezelőtt” – jegyezték meg. Hozzátették: “a látszatra – és a haverokra – sokat adva”, a főváros vezetése a Transparency Internationalre bízta magát, “amely óránként 25 ezer forintért felügyeli, hogy becsületesen dolgozzanak”, “bár ennek a szerződésnek a részletei sem nyilvánosak”.

A fővárosi Fidesz szerint bebizonyosodott, hogy “Karácsony Gergely az átláthatóságról is csak kamuzott a kampányban”, és a speciális jogrendet kihasználva, az ellenzéket meg sem hallgatva, egy személyben döntött a főváros több száz milliárdos jövő évi büdzséjéről. Hozzátették: szakemberek helyett politikai kinevezettek kerültek a fővárosi cégek élére, mint például Draskovics Tibor, Walter Katalin, Mártha Imre, “vagy a fővárosi rendészet élén Gyurcsány Ferenc egykori testőre”. “Brüsszelben Jávor Benedek, a főpolgármester haverja költ a pandémia alatt négyszer annyit, mint az elmúlt évek pénzügyi kerete volt” – tették hozzá. A bejegyzésben kitértek arra is, hogy “fű alatt kitiltották Szent István szobrát a Szent István parkból, a járványügyi veszélyhelyzetben pedig, a fővárosi idegenforgalom kárvallottjainak megsegítése helyett kötelezővé tették a közterületeken terjesztett ingyenes újságokba négy oldalnyi általuk írt propagandaanyag beemelését”.

“A választási programban megígértek nyomokban sem fedezhetőek fel a mindennapokban” – szögezték le. Mint írták, a klímavészhelyzetben a nagyobb budapesti dugók generálása mellett “lett néhány rovarhotel”, a járványhelyzet közepén közösségi ivókút, “a minimum húszezer ember húszezer forintos rezsitámogatásából pedig körülbelül néhány ezer ember kétezer forintos támogatása”. “Számtalan, téves és jogilag hibás döntés nyomán többmilliós bírságokat kellett kifizetnie a Fővárosi Önkormányzatnak és cégeinek” – sorolták. A fővárosi Fidesz bejegyzésében megemlítette: “van viszont Hagyó Miklósékat megszégyenítő buszmutyi, ahol a területért felelős főpolgármester-helyettes volt élettársa, off-shore cég, teljesítetlen szerződés, hamis referenciák és ki tudja még mi került napvilágra, de vizsgálóbizottságot nem hajlandó összehívni a főpolgármester”.

“És persze a régi időkből ismerős áldozati szerep. A jóképű, helyes, biciklis demokrata, akit bánt a csúnya jobboldal. Mindezt napról napra sulykolva a választóknak” – írták. Hozzátették: a főpolgármester Facebook-posztjainak 26 százaléka foglalkozik Budapest ügyeivel, “az összes többi saját politikai, hatalmi törekvéseit szolgálja”. Megjegyezték: Karácsony Gergely “teljes mellszéleséggel kiállt a zsidózó és cigányozó szerencsi jobbikos jelölt, Biró László mellett, elutazott kampányolni neki, de a róla tévedésből és néhány óráig általunk átvett mém számára a legfontosabb esemény ebben az évben. Hiszen lehet hergelni az embereket, addig sem kell az elvégzett vagy el nem végzett munkáról és feladatokról beszélni”. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!