Július 12,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fideszes elme működésének kulcsa

Szép estét! Néztem tegnap este az Egyenes beszédet az ATV-n. Kifejezetten jót tett a műsornak Krug Emília visszatérése, mintha hozzá még nem ért volna el az a vírus, amit a többi műsorvezető már elkapott, ez tisztán érezhető abból, ahogy kérdeznek, ahogy ügyesen kivonulnak a riportalany számára kínossá váló szituációkból, ahogy dobják a mentőövet, ahogy siklanak át a megválaszolatlanul maradt kérdések felett és lépnek át a veszélymentes zónába. Nem tudom, milyen vírus lehet, talán korona, de biztosan nem az a korona, amit Covid-19 néven ismerünk. Tehát néztem a műsort, benne Dömötör Csabát, aki valamilyen miniszterhelyettes, nem tudom értelmezni, micsodának, de legalább nem is érdekel egyáltalán.

Dömötör már a saját tenyésztésű utánpótlás egyik eleme, az iskolapadból a politikába karriernyomulás terméke. Ül a stúdióban, üzenget azoknak, akik saját erőből, tehetségből, munkából kerültek oda, ahol éppen vannak. Üzenget például Karácsony Gergelynek, akit történetesen szavazók ültettek a főpolgármesteri székbe. Mert ez történt, név szerint, személy szerint szavaztak az emberek Karácsony Gergelyre, Dömötör legfeljebb annyit mondhat el magáról, hogy Hollik István testvérét vette feleségül, valamint hogy a versenyszférában egy másodpercig sem dolgozott soha, mégis többet keres, mint mondjuk egy agysebész, aki ért is valamihez.

Nadehogy. Ott tartottam, hogy Dömötör elmondja, kioktat, miheztartásokat lobogtat és kicsúszik a száján a fideszes elme működésének kulcsa. A kormány megteremtette a tárgyalás lehetőségét (a fővárossal), Karácsony jól teszi, ha részt vesz ezen. Egyébként Dömötörnek az az érzése, a baloldali vezetésű városok politikai hasznot remélnek (nem pontosan érthető, mitől remélik), és ő már látott ilyet, mert Demszky Gábor is állandó hadakozásban volt, még a saját kormányával is.

Cafatoljuk szét ezt a súlyos csomóba ragadt fogalomzavar-köpetet. A kormány lófaszt teremtett meg. Kezdésnek. A mindenkori kormány nem főúri gesztust gyakorol akkor, amikor szóba elegyedik az önkormányzatokkal, hanem elemi kötelességet teljesít. Sem polgármestert, sem főpolgármestert nem illik (jobb helyeken nem is egészséges) fenyegetni senkinek, még egy Dömötör Csaba nevű senkinek sem. És a legfontosabb, bár ezt egy, zsenge korától kapaszkodásra és könyökölésre tenyésztett udvaronc sem fogja soha megérteni: egy polgármesternek NINCS saját kormánya. Egy polgármesternek – a legkisebb falutól a fővárosig ez minden település vezetőjére igaz – megbízatása van. Azok az emberek bízták meg, akik rá szavaztak. És onnantól kezdve, hogy rá szavaztak, neki az egyetlen feladata a település érdekeinek képviselete. Ha kell, a kormánnyal szemben is. Sőt, elsősorban a kormánnyal szemben. Az a baj az ilyen dömötörökkel, hogy fordítva ülnek a ló seggében. Halál mindegy, milyen színű az éppen regnáló kormány, a polgármesterek soha nem a kormányt kell, hogy szolgálják. Ezzel szemben az aktuális kormányok az ország lakóit kell, hogy szolgálják. Azokat, akik a mindenféle településeken élnek. Akik fizetik a dömötöröket és az orbánokat.

A valamilyen miniszterhelyettes verőember valószínűleg nem tudja, de az egekbe dicsérte Demszky Gábort és lényegében kijelentette, hogy az ellenzéki polgármesterek teszik a dolgukat. Ebből következik, hogy a kormánypárti polgármesterek meg nem teszik. Talán azért, mert éppen olyan ostobák, mint a riportalany (és a többi ilyen, halál mindegy, mi a neve. Egyformák, egy célból etetik őket), mert elhiszik, hogy Orbán miatyánk-kormányzása rendben van, normális és természetes. Fogalmuk sincs, kinek mi lenne a dolga, szerepe, lehetősége ebben a történetben. Dömötör alighanem olyasmit tapasztal, amit eddig soha, ezért értelmezni sem tudja. Karácsony Gergely azt teszi, amit az ellenzéki pártoknak, azon belül a parlamenti ellenzéki politikusoknak már kurvára régen tenniük kellett volna. Nem vesz részt Orbán hazug népszínművének előadásában, nem vállalja a tizenhetedik alabárdos szerepét. Mert ő – sok mással ellentétben – tudja, hogy az ő helye egy másik szerepben, ráadásul egy másik színdarabban, egy másik színházban van. Mert az ő közönsége nem Orbán darabjára vett jegyet.

Egyszerűbben, hogy a fideszesek (mármint az ide delegált trollok, a magyart kizárólag nagy kezdőbetűvel író anyanyelvgyilkos nemzetilelkűek) is értsék jól: Karácsony Gergely – és az összes polgármester – dolga nem a mindenkori kormány szolgálata, hanem a település szolgálata, ahová őket megválasztották. Karácsony – és az összes polgármester – bármikor beinthet a kormánynak. Sőt, kutya kötelessége beinteni, ha az a kormány hazudik, lop, csal. Mert a polgármester feladata megvédeni a saját településén élők érdekeit. Akár a kormánnyal szemben is, és rohadtul szomorú, hogy van olyan kormány, akivel szemben védeni kell. És az is hétszentség, hogy egyetlen település egyetlen lakójának sem az az érdeke, hogy Orbánt szolgálja. Pont. Dömötör és az összes ugyanilyen figura élő bizonyíték Kertész állítására: genetikusan alattvaló. Amikor elég sokan felismerik ezt, és ki is merik mondani, akkor lesz változás.

Veszem a kalapomat, szép álmokat kívánok mindenkinek. Van egy utolsó kérésem: nem szeretnék sehallselátdömötör-idézetet olvasni egyetlen kommentben sem, mert az gáz. Köszönöm. Pápá.

Mai cikkeink:

Hogy a holdudvar addig zabálhasson, amíg ki nem pukkad

Puritán

Már saját álhírekre sem futja?

Szilárd erkölcs, csak másféle

Korlát

A tréner

Egy szép leányhoz

Disztópia (4. rész)

A „felhatalmazási törvény” visszavonása nem változtatja meg a rezsim természetét

Kommentek:

Helyi iparűzési adó – einstand*!
Gépjármű adó – einstand!
S utánuk több is jön talán….
Felsorolni pedig felesleges, mert az EU támogatások amúgy en bloc einstand.
Mielőtt valakikben “zavart vagy nyugtalanságot” keltenék, nem állítom, csak kérdezem: talán bizony nincs elég pénz az államkasszában? Mert attól, hogy a Vezér-Varga duó beleteszik azt Pénztáros Lőrinc vagy a Vejkó zsebébe, azok átteszik alstrómanjaikhoz, majd vissza a kasszába, a pénz nem lesz több! Nem is beszélve az alkotmányos költségekről.

* “Ez a csúf német szó azt jelenti, hogy az erős fiú hadizsákmánynak nyilvánítja a golyót, s aki ellenállni merészel, azzal szemben erőszakot fog használni. Az einstand tehát hadüzenet is. Egyszersmind az ostromállapotnak, az erőszaknak, az ököljognak és a kalózuralomnak rövid, de velős kijelentése.” (Molnár Ferenc) (Gábor)

Az összes többi agyi problémájuk mellet, még üldözési mániájuk is van. Nem sok ez egy kicsit az elmebajból? Mindenki őket bántja, mindenki őket akarja kirekeszteni, eltaposni. Azért én elgondolkodnék azon, hogy ha a környező Európai országok engem utálnának, ráadásul a saját népem minimum fele, akkor talán bennem van a hiba. De a gondolkodásukat felülírja a megszerezhető pénz. Az az ő Istenük, ezért kell a teljes hatalom, de remélem eljön az az idő, amikor a bőrük mentése lesz a legnagyobb vágyuk, problémájuk. (Transzporter)

Hogyan járhatna egy lépéssel az EU előtt, amikor teljesen más irányba megy a kormány? (Katalin)

A nap kommentje Madárláttától:

Remélem, hogy végre eljött az a pillanat, hogy legalább az ellenzéki polgármesterek összefogjanak. Remélem, hogy az összes rendelkezésükre álló felületen kommunikálják a költségvetésüket, az abban tátongó lyukakat, hogy a szektatagok is lássák. Remélem, ebből nem azt az ártunk és ormányunk által óhajtott következtetést vonják le a rommá szívatott Zemberek, hogy itt a bünti a rosszul ikszelésért…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.