Július 25,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz nézőpontja szerint érik a fővárosban egy protesthangulat a főpolgármester ellenében

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,219,305 forint, még hiányzik 1,780,695 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ráaludt az állampárt propagandagépezete a tegnapi Fudan- és Fidesz-ellenes tüntetésre, úgyhogy pont onnan folytatták vadhajnalban, ahol tegnap abbahagyták. Miután a közpénzből fenntartott félretájékoztatási üzemegységek igen sajátosan adtak/nem adtak hírt arról, hogy mi történt, és pláne miért történt tegnap Budapesten miközben a felcsúti üstökben rotyogott a nyúljával megküldött csülkös pacal, ma reggel Mráz Ágoston Sámuelre, a Fidesz előrerágott politikai üzeneteit menetrend szerint visszaöklendező Nézőpont Csoport vezetőjére hárult a feladat, hogy a Kossuth Rádióban megszakértse az alkalmatlan Karácsony-jelenséget, és megállapítsa, hogy 

„továbbra is üldözött vadnak tűnik”; bár az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló főpolgármester elindította kampányát, nem a saját témáiról beszél, hanem magyarázkodásra kényszerül.

Végül is tényleg. Aki látta a tegnapi tüntetésen készült felvételeket, netán a tüntetés helyszínén tartózkodott, és van némi fogalma az üldözött vad mibenlétéről, annak alighanem ez a hasonlat jutott eszébe. Karácsony Gergely üldözött vadként alig bírta visszafogni a feldühödött, protesthangulatban őrjöngő tömeget.

Nem tudom, hogy a Fidesz kottájából tíz éve mindenféle fenntartás, gondolkodás és rossz érzés nélkül hasbeszélő fejek majd hogyan fogják megmagyarázni maguknak és másoknak, hogy mi mindenhez és miért asszisztáltak több mint egy évtizeden keresztül. De az a helyzet, hogy miközben már kívülről-belülről ismerjük Karácsony Gergely összes bűnét, ezerszer hallottuk, hogy semmihez nem ért, semmit nem csinál jól, angolul se tud – sőt, azt is mondta, hogy Angela Merkel nemb beszél angolul, pedig dehogynem beszél -, csak egyvalamit nem tudtunk meg: hogy a Fidesz és beszélő fejei szerint miért szolgálja a magyar nemzeti érdeket az 500 milliárdos kínai adósság, hogy a kínai kommunista adósrabszolgaság hogyan szolgálja az antikommunista Fidesz zászlajára tűzött, ám ezek szerint csak ócska propagandaöblögetésre használt nemzeti szuverenitás ügyét.

Ahogy az összes többi közpénzért bármit és bárminek az ellenkezőjét szégyenérzet nélkül bármikor elszavalni hajlandó udvari zenésztől, szakértőtől, elemzőtől, rímfaragótól és külön a főpolgármester Facebook-oldalán nagy erőkkel trollkodó Deák Dánieltől, úgy Mráz Ágoston Sámueltől sem kaptunk választ erre a kérdésre. Helyette van gúnyolódás, nyelvvizsga, diplomaszerzés, az utcanévtáblák szórakoztásnak minősítése, és egy, az ország jelenét és jövőjét súlyosan érintő kérdésnek az elmaszatolási, mellékvágányra terelési kísérlete.

Karácsony Gergely eddigi életéhez, nyelvtudásához, egyetemi karrierjéhez képest egy pár nagyságrenddel fontosabb nemzeti ügynek tűnik, hogy a Fidesz éppen kiárusítja a magyar fiatalok boldogulási esélyét a kínaiaknak, és generációkat kötelez arra, hogy visszafizessenek egy olyan hitelt, amit az ország elsöprő többsége teljes joggal nem akar felvenni. Örvendetes, hogy a fideszes n(N)ézőpont így rajta tartja az ujját a magyar valóság ütőerén. Ennek alapján van némi remény az aggodalomra, hogy a Karácsony ellenében körvonalazódó protesthangulattal kapcsolatos tenyérjóslatai is ugyanolyan jól bejönnek, mint ahogy egyszer már bejöttek, amikor Tarlós István bácsi kiütéses győzelmét látták érkezni 2019 októberében. Íme a Mráz-féle közrádiós szónoklat:

A főpolgármester eddigi életével, karrierjével kapcsolatban sorozatban kellemetlen kérdések merülnek fel, amelyekre Karácsony Gergely nem tud hiteles válasz adni, és egyre inkább belebonyolódik ezekbe az ügyekbe. Válaszai mindig újabb három-négy kérdést vetnek fel, legyen szó a nyelvvizsgájáról, az egyetemi karrierjéről, a diplomaszerzéséről.

Karácsony Gergely érdekelt lenne abban, hogy vizsgálat induljon, amely lezárja az ügyét, de ezt egyelőre elkerüli, e helyett inkább váltogatja a kitérő és a magabiztos stílust.

Abszurd érvelés, hogy a főpolgármester azt mondta, Angela Merkel német kancellár sem beszél angolul; ráadásul ennek ellenkezője be is bizonyosodott. Mráz Ágoston Sámuel felidézte: a magyar miniszterelnökök közül Medgyessy Péter nem beszélt folyékonyan angolul, de ő perfekt volt franciául és tárgyalni valamelyest tudott angolul is.

A Fudan Egyetem leendő területén történt utcanév-változtatásokról: a politikának része néha a szórakoztatás is, ebben az értelemben komoly teljesítménynek számít a főpolgármester és a IX. kerületi polgármester tette. Azonban ez megmutatja Karácsony Gergely geopolitikai gondolkodását: azt, hogy megválasztása esetén elzárkózó, konfliktuskereső politikát folytatna, szemben a jelenlegi kormánnyal, amely arra törekszik, hogy a világ meghatározó nagyhatalmai ne ellenségként tekintsenek Magyarországra. Ráadásul az akció a közterek elnevezésének rendjét megsértve történt, ami sokat mond arról, hogy a főpolgármester mit gondol a jogállamiságról.

„Szakterülete” Karácsony Gergelynek, hogy áldozatként tud feltűnni – például pénzhiányt kiált és ezzel megpróbálja elkerülni, hogy számon kérjék rajta az ígéreteit -, de a miniszterelnök-választás arról szól, hogy kire akarják bízni a magyarok az ország vezetését.
Szakpolitikailag, a teljesítmény oldaláról nézve ugyanis sok kellemetlen ügy van a fűvágás helyetti táblakirakás, az utak koncepciótlan lezárása vagy a felújítások koordinálatlansága terén is. Érik a fővárosban egy protesthangulat a főpolgármester ellenében.

Karácsony Gergely egy pozíciót sem próbált meg újra megszerezni, hanem mindig továbblépett, főpolgármesterként is miniszterelnök-jelölti ambíciói vannak. Az a kérdés, hogy ez ellen felháborodnak-e a választói, vagy elfogadják ezt a „folyamatos trükközést” tőle. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!