Július 21,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz már csak azokhoz beszél, akiknek a fejében két vérző agysejt vívja élet-halál harcát

Szép tavaszi estét mindenkinek! Milyen szép napsütéses nap volt ma is, nem? Kivéve, ahol köd volt, de szerencsére én nem voltam olyan környéken. Szemben szeretett ártunk és ormányunk tagjaival, mert az a benyomásom, hogy ők megállás nélkül félhomályban bóklásznak, csak az a köd nem kívül gomolyog, hanem belül. De persze mindennél jobban szeretnék, ha az ország népe folyamatosan homályzónában élné a mindennapjait. Értem is az okát, csak éppen elfogadni nem vagyok hajlandó.

Dugjuk hát ki a fejünket a szürke kulimászból és nézzük, mi szépet tojt ma is a nyuszi. Tegnap én is olvastam azt a nagyívű interjút a Pesti Srácok című fideszes faliújságon, melyben Deutsch Tamás megmondóember, valamint ennyikebulika elhencegett a tátott szájjal őt csodáló jegyzőkönyvvezetőnek, hogy Orbán Viktor akkora nagy ember, hogy az valami fantasztikus. Elég volt összevonnia a szemöldökét és azonnal haptákba állt a komplett Európai Néppárt, amelyikben lényegében a Fidesz az egyik legnagyobb aduász, de ha összeadjuk őket a külhoni magyar képviselőkkel (akik ezek szerint nem azt az országot képviselik, melyben élnek), akkor meg még sokkal bivalyosabb a Fidesz. Konkrétan ez került bele az interjúba:

 Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő elsőként a PestiSrácok.hu-nak árulta el, hogy hiába kajánkodtak és álmodoztak az ellenzékiek, a Fidesz javaslatára Helsinkiben kikerült az Európai Néppárt határozati javaslatából a liberális demokrácia kifejezés, ehelyett a kereszténydemokrácia értékeit vési kőbe a dokumentum.

Ehhez képest mára kicsit finomodott a kép, amennyiben nem Moszkvában, hanem Leningrádban (a vicc születésekor éppen ez volt a város neve), nem Volgákat, hanem Ladákat és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

 Orbán Viktor mindössze annyit tudott elérni, hogy a második oldalon a liberális demokrácia kifejezést átírták egy szinonimára, a jogállamiságra – tette helyre Deutsch Tamás tegnapi kijelentését az Európai Néppárt jelenleg zajló helsinki kongresszusán hozott jogállamisági határozat kapcsán Niedermüller Péter. A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője azt közölte lapunkkal, a Fidesz saját pártcsaládja, az Európai Néppárt (EPP) hadat üzent a populista illiberális politikának tegnap Helsinkiben.

Ezt pedig a 168 óra írta meg. Szerintem a Fidesz éppen annyira távol áll az egyik fogalomtól, mint a másiktól. Mármint a liberális, a demokrácia és a jogállamiság fogalmától. De legalább a jól fizetett betűfaragóik napi szinten tolják alájuk a hazugságok hímes szőnyegét, hátha egyszer felrepül. Nem fog. Már csak azért sem, mert már annyi szemetet besepertek alá, hogy úgy néz ki, mint egy leterített trágyarakás.

Most, hogy a költői vénámnak is megadtam, ami jár, suhanjunk tovább az információs sztrádán.

A nemzetek nélkül Európa elvesztené identitását, elvesztené lelki és kulturális arculatát; Európa a nemzetek Európája lesz, vagy nem lesz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Néppárt (EEP) kongresszusán csütörtökön Helsinkiben. (MTI)

Szerintem bőven itt lenne az ideje bevenni a gyógyszereket, mert a főnök állapota rohamosan súlyosbodik. Milyen nemzetek nélküli Európáról beszél ez a szerencsétlen? Jön a Soros György mint egy antimikulás és országról országra járva elveszi a németektől a németségüket, a franciáktól a franciaságukat, tőlünk a magyarságunkat? Ekkora baromságot egyáltalán hogy képes valaki kitalálni? A Fidesz tényleg a leghülyébbeket célozta meg? Már csak azokhoz beszél, akiknek a fejében két vérző agysejt vívja élet-halál harcát? Akkor jó.

Az is a hét híre volt, hogy a magyar nyomozati szervek lezárták az Elios-ügyben folytatott nyomozást és szerencsére semmi csúnyaságot nem leltek. De nem érdemes még túlzottan bontogatni a pezsgőt, ugyanis attól még az uniós szervek tovább folytatják az eljárást. Az Euronews megkérdezte az Olaf illetékesét, hogy akkor most mi van, ennyi volt? Jött a válasz is:

Az OLAF megküldte végső jelentését pénzügyi ajánlásokkal az Európai Bizottság REGIO bizottságának, és törvényszéki ajánlásait a magyar Legfelsőbb Ügyésznek. Törvényszéki szinten a nemzeti igazságszolgáltatás feladata eldönteni, követi-e az OLAF ajánlásait. De még ha nem is nyitottak ügyet nemzeti szinten, ez nem érvényteleníti az OLAF eredményeit és a pénzügyi visszaélésre talált bizonyítékokat. Pénzügyi szinten, ugyanezen OLAF jelentés alapján, melyet a magyar hatóságoknak megküldtünk, az EB jelenleg is eljárást folytat” – írták.

Menjünk akkor aludni szépen. Mai cikkeink:

Az egyeseknek mai napig jól fialó kommunizmus árnyékában a magyar társadalom békésen legelészik

Meggyőzött Selmeczi Gabriella, gyereket szülök

Ünnepeljük meg a forradalmat leverő hősöket

Győrújfalun bejött az élet

Kilenc katona és a magyar náci kurzus szerecsenmosdatása

Szeresd a fát

Egyetlen magyar ember sem gondolhatja azt, amit gondol

A nap kommentje Aegean-é (Selmeczi Gabriaelláról van szó):

A senatorasszony azért beszél ilyen marhaságokat, mert az Ő anyagi-egzisztenciális szintjén nem szembesül olyan kihívásokkal, amelyekkel a dübörgőmimagyarok családjainak döntő többsége nap mint nap szembenézni kénytelen. Halvány narancssárga fingja sincs róla mit jelent egy család életében, ha mondjuk az egyik szülő elveszíti az állását. Optimális […] esetben is nehéz ma itthon egy bérből-fizetésből élő családnak akár egy gyermeket is nevelni, nemhogy kettőt, esetleg hármat. Selmeczi művésznőnek meg kellene mártóznia az élet sűrűjében. Mondjuk jelentkezhetne önkéntesnek valamelyik önkormányzat olyan osztályára, ahol szociális és családügyekkel foglalkoznak. Nem is kellene neki konkrét munkát végeznie ( most sem csinál semmit csak kotkodácsol hülyeségeket ), pusztán elég lenne kimennie a munkatársakkal helyszíni szemlékre, megtapasztalni a valóságot, hogyan-miből és milyen körülmények között élnek családok ezrei a mai Magyarországon. Kezdésnek javasolnám mindjárt a nyóckert, aztán elmehetne Borsodba meg Zalába, valami isten háta mögötti kis zsákfaluba. Talán utána elszégyellné magát és nem mondana baromságokat, fél Abádszalókkal a háta mögött. Nem? Nem.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS