December 12,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A dühöngő elmebajra hajazó kirakatháború nagy napja

Brrrr… hideg van, sötét is volt, brrr… Jóreggelt, úgynevezett Robi-szindrómás péntek reggelt mindenkinek! Most, hogy egy ideje nem rinyál az évszakokkal látszólag szorosan összefüggő időjárási viszonyok miatt (mondjuk, a tizenfokokban szép is lett volna vinnyogni, szép férfias), majd most én rákapok a hülyeségre. Najó, nem. Valójában tök jó hír, hogy már péntek. Már akinek jó hír. Nekem speciel tökmindegy, semmilyen pszichológiai hatása nincs a sejehuja jókedvemre, úgyhogy a téltől, a vadhajnaltól, és egyéb sajnálatos körülményektől függetlenül csapjunk bele! Főleg, hogy nekem egyáltalán nincsenek olyan magasröptű problémáim, miszerint a házam tövébe felhúzott stadion rontja a kilátásaimat. Mint nagyságos Lévai Anikó asszonynak, ugye.

Repesve remélem ugyanakkor, hogy már mindenki pirossal bekarikázta, sőt, beszívecskézte április nyolcadikát a… katolikus falinaptárban. Vagy a reformátusban, vagy a Kiszeltündés naptárban, vagy bármelyikben. Ha már Káder János környezetvédő volt szíves kihirdetni a választásnak nevezett izé napját. Amekkora lendületben vannak az uraságok, hogy a végén nem csupán a pálya fog feléjük lejteni pont úgy, mint most, hanem egymagukban rúghatják a bőrt. Ha Magyarország nem lenne az Európai Unió tagja, ez simán kivitelezhető lenne, így viszont talán egy icipici visszatartó ereje van a teljes lerohanásnak. Talán.

Míg egyeseknek, a legtöbbeknek csupán egy közönséges pénteki nap ez, mások, például a Kádár-rendszer Szita Károly nevű ügynöke által vezetett fideszes vezetésű megyei jogú városok elöljárói egy szürreális szeánsz keretében fognak szövetségre lépni a bevándorlást szorgalmazó civil szervezetek ellen. Az természetesen nem zavarja össze a dühöngő elmebajra hajazó performansz résztvevőit, hogy senki nem akar senkit betelepíteni és bevándoroltatni: a kirakatháború rendkívül hasznos a nemzet szellemi leamortizálásában és főleg abban, hogy még véletlenül se koncentráljon senki a mindennapi nyomorára. A megrágalmazottak pedig úgysem tudnak visszaütni, úgyhogy ez az önkormányzatiságot megcsúfoló, pártállami szövetség is pontosan úgy törölgetheti a lábát a szegények, kiszolgáltatottak, rászorulók megsegítésével évtizedek óta foglalkozó civilekbe, mint a kormány. Mert aki építeni nem tud, annak hazudnia, rombolnia kell ahhoz, hogy megtartsa a pozícióit.

Ez annak fényében különösen vicces (ha valóban mulatságos lenne, csapdosnám a térdem a röhögéstől), hogy a bevándorlók/Soros elleni harcot kizárólagos kormányprogrammá emelő Orbán-rezsim egyik szekértolója szerint a magyar kormány tavaly  titokban befogadott 1300 menekültet. Szeretném a bősz migránsozás okán naponta elélvező ökölbe szorult agyú híveket és rajongókat felkérni, hogy ízlelgessék ezt a tényállást. Nem a balliberálisok találták ki, hanem a külügyminisztérium helyettes államtitkára, bizonyos Altusz Kristóf dicsekedett ezzel egy máltai lapnak adott interjúban (via Hír Tv). Drága véreim, igaz hősmagyarok! Nem az a lényeg, hogy előbb-utóbb minden agyatlan pártkatona oda jut, hogy Orbán szennyesét kénytelen mosni és magyarázkodni (hogy mit értett muszlim invázió alatt, hogy mi nem akarunk az EU feketebáránya lenni, hogy mi tiszteljük, betartjuk, stb.), hanem hogy basszátok meg, évek óta azzel zsibbasztanak naponta hatszor, hogy nem, bevándorlókat nem, nem, soha, most meg benyögik, hogy titokban befogadtak annyi embert, amennyi miatt a kvótapert beleakasztották az ország nyakába. Mert félreértés ne essék: ezt az egész keménykedést az ország fogja megszívni, amennyiben pénzbüntetésig fajul a dolog. És simán oda fajulhat, ha nagyokosék nem találnak ki valami jó dumát. Ha csak nem ugyanúgy fogadták be őket, mint az üldözött kopt keresztényeket, akiknek semmi nyomuk, Altusz Kristóf érvelése szenzációs:

1300 menekültet már befogadtunk, ezt az ő biztonságuk érdekében nem hozták nyilvánosságra.

Vágjátok, kedves hazafiak? Nem a ti érdeketekben, hanem az ő érdekükben. Mennyire rossz szöveg ez. Mikor mindent rátok, és a ti biztonságotokra hivatkozva tesznek, most meg kiderül, hogy lófaszt. És akkor jusson mindenkinek eszébe a balatoni nyaraltatási hisztéria, Őcsény, Perbál, Kömlő, Pécs és egyéb helyek és történetek. Hogy amennyiben Altusz nem hazudott a máltai lapnak, valójában arról van szó, hogy ők is tudják: olyan szinten elszabadították a gyűlöletet, olyan szinten ráuszították a közvéleményt szerencsétlen nyomorultakra, hogy valóban dugdosni kell őket, és valóban az ő érdekükben. Ha nem erről van szó, akkor várom, hogy valaki elmagyarázza a napfényes oldal bátor lovagjai közül, hogy ki kivel van, és ki hazudik, ki vert át kit. Kösz.

Pont akkora ganéság ez, mint hogy az üldözött keresztények megmentője szerepében tetszelgő bűnbanda a világ egyik legkeményebb diktatúrájával köt oktatási-kulturális együttműködést. Mi a fasznak? Üzbegisztánban brutális, vallásüldöző rendszer működik, még a Biblia birtoklása is jogsértő. A taskenti elmebetegek a világ legkegyetlenebb diktatúráját üzemeltetik, az állam minden felett ellenőrzést tart, igazságszolgáltatásnak köze nincs az emberi jogok védelméhez. Kit érdekel? A NER nem hasad meg a tudatuk, nem szégyellik a pofájukat a kereszténységükkel

Bulvárjelentés következik: a Felcsúti Hírlap nevű, hivatalos, ingyenes, havonta 24 oldalon, 1000 példányban megjelenő önkormányzati hírlevél hasábjain 2 színes oldalon foglalkoznak Felcsút polgármestere feleségének művészi őstehetségével. Ebből mindenki megtudhatja, hogy Mészárosné Kelemen Beatrix asszony egy kivételes, tiszta és finom művészi lélekkel felruházott festő, akinek hivatása van. Idézek:

Gyógyítanak a képeim. Odafentről kaptam indíttatást, egyszer álmomban láttam egy képet, s aztán a valóságban is megfestettem. (…) Úgy hiszem, hogy mintegy csatornaként működöm, s fentről indíttatva viszem vászonra a színeket.

Én innen lentről indíttatva, mindenféle művészi tehetség hiányában megállapítom, hogy ilyen kis gagyikákat talán én is tudnék festeni, ha egyszer nekidurálnám magam. Mármint hogy a suliban szerintem tudtam ilyeneket festegetni, igaz, senki nem volt elájulva tőlem, de nem is jutott eszembe, hogy művésznek nevezzem magam. Hiába no, nem vagyunk egyformák. Ha a milliárdjaink számát tekintjük, akkor pláne.

Mit meséljek még? A 10 éve elmaradó béremelések miatt kétnapos sztrájkot hirdetett a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. Ma és hétfőn csak a legsürgősebb ügyeket fogják intézni az önkormányzatokban. Mi az állampárt reakciója? Na, mi? Gulyás Gergely frakcióvezető és sztárjogász szerint a választás előtt ez kormányellenes akciónak tekinthető. Najó, nem fogok káromkodni, megígérem.

A végére most is egy igazán jó hírt tartogattam: az ország legdrágább ingatlanjai és területei kerülhetnek állami kézbe egy év végén hozott kormányrendelet értelmében. Hogy értsük: 80 ezer ingatlan (pl. társasház, üzlethelyiség, köz-, bel- és külterület, negyvenhárom templom) szerepel a listán. Nem verték nagydobra ezt sem, a Magyar Közlöny december 27-én megjelent száma tartalmazza a disznóságot. Csak ennyit mondok: budai Várnegyed, Duna-partok, az Andrássy út, pannonhalmi apátság és környezete, Tokaj-hegyalja történelmi borvidék. Hát így, drága barátaim. Amire szemet vetnek, az előbb-utóbb az övék lesz.

Ami kimaradt, és fontos, az később lesz. Szép napot mindenkinek, ezek után pláne. De legalább ezt a muzsikát nem lehet elrontani.

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.