November 30,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A csendes méltóság élő szobra, és hasonló gyönyörűségek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,947,854 forint, még hiányzik 52,146 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Még ma is csak szombat van, pedig tegnap is az volt. Tehát lehet jó nagyot lustálkodni, nem ért véget a hétvége. Azt már tudjuk, hogy 2006 üti 1956-ot, ma azt is megtudhatta – aki olvas pártmédiát -, hogy a taxisblokádról a baloldali média tehet. Ők keltették a hangulatot, mert meg akarták buktatni az Antall-kormányt. Még olyanok is voltak – ők nem újságírók, hanem nyilván őskommunisták -, akik ételt és teát vittek a blokád résztvevőinek. És még Göncz Árpád tehetett az egészről. Harminc év után jó ezeket a dolgokat tisztán látni.

Ha már éppen a Magyaridők Nemzeten jutott eszembe tisztán látni, meg is lett a büntetésem. Belefutottam egy olyan személyikultusz-himnuszba, hogy ihaj! Nem tudom ugyan, hogy ez a műfajnév létezik-e egyáltalán. Ha addig nem létezett, mostantól feltétlenül. Persze, csak az elnevezés lehet új, a műfaj semmiképpen. Utoljára a román diktátor fénykorában lehetett hasonló méltató sorokkal találkozni, de persze nálunk sem ismeretlen a dolog, bár picit régebbre kell visszamennünk az időben. A mű arról szól, hogy milyen hazug és harsány az ellenzék, bezzeg Orbán Viktor a csendes méltóság élő szobra, ahogy megkoszorúzza nagy elődje, a pesti srácok szobrát. Orbán Viktor visszafogott, méltóságteljes ünneplése markol bele a szívekbe, és nem harsány szónoklatokkal, hanem Cseh Tamás dalával. Már az írás címe is hihetetlenül visszafogott: Isten szeme előtt. Cseh Tamás pedig már nem tud védekezni. Komolyan nem tudom, létezik-e valami vagy valaki, amit és akit képesek tiszteletben tartani, kivételesen csendben maradni és nem meglovagolni. Aligha.

Azt hiszem, elég ennyi a propagandisták munkálkodásából, nyugodtan ki lehet hagyni a Gyurcsányt Rákosival azonosító förtelemkéket, elvégre mégis csak hétvége van, kell a pihenés.

Magyarországnak – pontosabban az Orbán-kormánynak – sikerült kisírnia az Európai Uniótól 180 milliárd forintnyi hitelt. Ezt most diadalmasan jelentette be a pénzügyminisztérium. Egyrészt nem is értem az öröm és büszkeség okát, hiszen népünk bölcs vezére többször és elég zajosan levezette, miért is nem kell nekünk hitel. Másrészt az a kérdés, hogy na és akkor most mi van, ha sikerült megkapni ezt a kölcsönt? Rendezünk még egy vizes vb-t? Mert annak a költségei is valahol itt álltak meg. Már ha megálltak, mert még jóval a rendezvény után is drágult. 180 milliárd forint rengeteg pénz. Mondjuk egy nagyobb önkormányzat számára, mert én például fel sem fogom, mennyi. De költségvetési szinten nem egy túlzottan nagy rogyintás azért. Bármelyik random negyedévben össze lehet szedni ennyi ablakon kidobott pénzt, amiről van dokumentum is, nem csak simán ellopták kereszténynemzetiék. Magyarul: ha kevesebbet lopnának, nem is kellett volna a hitel. De persze nem fognak kevesebbet lopni, kevesebbet elherdálni és nincs annyi pénz a világon, amire rá ne akarnák tenni a mocskos kicsi kacsójukat.

Menjünk aludni. Búcsúzom Cseh Tamással, mert a közös érték akkor is az, ha egyesek megpróbálják hazavinni. Azt is.

Mai cikkeink:

Bátorság, méltóság

#freeSzFE 

Tizenegy éve hatalomban picsogni oltári gáz

Disztópia 2038, Magyarország (25. rész)

Ilyen az igazi konzervatív környezetvédelem: meg kell adni a természetnek azt, ami a természeté

Ahol 2020-ban utcára kell menni a szabadságért

2020 hősei

Rendben van, Úristen

Lassan mindenki megkapja a maga plecsnijét

Mit láthatnak ezek az emberek, amikor tükörbe néznek?

Kommentek:

Minden megmozdulásért szorítunk és reménykedünk. Mert türelmes a nép, (talán) túlságosan is, de azt is látjuk, hogy fogy a türelem, mert ez a kormány percről percre, óráról órára, stb… mindent meg is tesz ezért végtelen önhittségében. A fák nem nőnek az égig. (József)

Orbán Kötcse óta próbálja megnyerni a fiatalokat.
Azért próbálkozik csinos és fiatal miniszterekkel, akik nem hogy szimpátiát, hanem végtelen antipátiát keltenek a csicskaságukkal, szolgalelkűségükkel.
Orbán nem veszi észre, hogy szembemegy a forgalommal. Ő narancs-feudalizmust épít, operett-országot, és vissza akarja hozni a horthysta urambátyám világot, ahol urak voltak és alattvalók, ahol a hatalomhoz való dörgölőzés, és születési előjog határozott meg mindent.
A fiatalok nem egy narancsdiktatúrában akarnak élni, önálló gondolkodás nélküli alattvalóként, hanem egy élhető országban, szabadon. Erről tegnap világos üzenetet küldtek a hatalomnak.
Az a vezető, aki nem tudja élvezni a fiatalok bizalmát, sőt ellenségnek tekintik őt, mert elveszi a szabadságukat, az megbukott. Az elveszítette erkölcsi méltóságát, és az iránt nem lehet tiszteletet érezni.
Orbán 2/3-al lehetett volna nagy formátumú politikus, de nem ez történt. Mindenki által gyűlölt pojácát csinált magából.
Érik, nagyon érik 2022. Ne szúrjuk el! (Kata)

A nap kommentje Judittól:

Nem csak az volt szívmelengető, hogy milyen sokan voltak, hanem az, hogy végre a fiatalok visszavették az utcát. Régóta mondogatom, hogy járókerettel nem lehet elzavarni ezt a bandát. Most van remény…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!