Szeptember 15,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A cseh miniszterelnök roppantul örül, de inkább a másik irányba megy

Jó. Tehát a cseheknek eszükben sincs utánozni Orbán ostobaságait, de a cseh miniszterelnök marhára örül neki, hogy nálunk van akcióterv. Pontosabban alighanem annak örül, hogy nem náluk van. Azt a részt nem pontosan értem, hogy a cseh kormány SZINTÉN bővíteni kívánja a szociális támogatásokat. Mihez képest szintén? Orbánék már jóformán teljesen megszüntették a szociális támogatásokat, nemhogy bővítették volna.

A demográfiai problémák megoldása, a népességnövekedés irányába tett figyelemre méltó és pozitív lépésnek minősítette a magyar kormány közelmúltban bejelentett családpolitikai intézkedéseit Andrej Babis cseh miniszterelnök, az ANO mozgalom elnöke vasárnap Prágában mozgalma tisztújító közgyűlésén elmondott beszédében. 

“Nem állítom, hogy mi ugyanezt az utat fogjuk követni, de ez a helyes hozzáállás a népességnövekedéshez” – szögezte le.
    Orbán Viktor miniszterelnök múlt vasárnapi évértékelőjén jelentette be, hogy hétpontos családvédelmi akciótervet indít a kormány. Ennek részeként egyebek között bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását, a legalább négygyermekes nők szja-mentességét, a nagyszülői gyedet és bővítik az otthonteremtési programot. 
    Andrej Babis elmondta, hogy az általa vezetett cseh kormány szintén bővíteni kívánja a szociális támogatásokat, erősíteni a családpolitikát és emelni a nyugdíjakat.
    A külpolitikával foglalkozó részben Babis méltatta a visegrádi csoport (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) együttműködését, és sikernek minősítette az egyeztetett migrációs politikát, amelynek következtében sikerült levenni az Európai Unió napirendjéről a migránsok kötelező kvóták szerinti elosztását.
    A tisztújító kongresszus délután újabb két évre megválasztja a kormányzó mozgalom elnökét és a vezetőség tagjait. Miután az egyetlen elnökjelölt Andrej Babis, újraválasztása biztosnak tekinthető. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS