December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A családbarát szemléletre ösztönözte a vállalkozásokat Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Esztergomban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kérdésem már csak az lenne, hogy ezt mégis hogyan tette meg? Rászólt a vállalkozásokra, hogy legyetek már családbarátok, hiszen Orbán Viktor ezt parancsolta? A gyes 60 eurónak megfelelő összeg havonta, ami manapság semmire sem elég. Mert hát mit vesz az ember 25 000 forintból? Ha valóban családbarát lenne a kormány, nem csak az átlagfizetésekkel tenne valamit – azok annak ellenére sem magasak, hogy azt állítja a kormány, hiszen uniós szinten csak a futottak még kategóriába tartozunk -, hanem a szociális ellátással is. Lehet, hogy  ingyenhitelekkel dobálóznak manapság, de nemteljesítés esetén ezzel csak azt érik el, hogy óriási adósságok alakulnak majd ki, amit vélhetően az adófizetők lesznek kénytelenek visszafizetni az államkasszába. Lehet persze itt szépeket beszélni, de a valóság az, hogy ez a kormány semmivel sem családbarátabb, mint az ezt megelőzőek.

A családbarát szemléletre ösztönözte a vállalkozásokat Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Esztergomban, a vállalkozói fórumon tartott beszédében, a Szent Adalbert Központban.

Novák Katalin beszédében felhívta a figyelmet a családbarát munkahelyek, a családbarát szemlélet fontosságára, amely a munkavállalók számára segíthet összeegyeztetni a családi életet a munkával. A köztársasági elnök kiemelte: családpárti alapítványt hoz létre, amelynek az lesz a feladata, hogy fenntartsa a családokat segítő kezdeményezéseket, és az alapítvány munkájához partnerségre invitálta a vállalatokat. Elmondta: azért látogatott el Esztergomba, mert amikor mintegy fél évvel ezelőtt köztársasági elnökké választották, megfogadta, hogy az ország minden csücskébe ellátogat majd. Találkozik a helyi gazdasági élet szereplőivel, a szociális, az oktatási területen és az ellátórendszerben dolgozókkal, valamint gyerekekkel.

Hozzátette: Komárom-Esztergom megye a három legfejlettebb magyarországi megye közé tartozik, tehát az egyik motorja az országnak. Olyan megye, amely az egész ország, az egész nemzet fejlődéséhez hozzájárul – hangsúlyozta. Emlékeztetett, hogy nehéz két és fél éven vagyunk túl, a koronavírus-járvány, majd az orosz-ukrán háború állítja újabb kihívások elé az országot. Novák Katalin kiemelte: az ország vezetése előre tekint, ezért hoztak létre munkahelyeket megőrző támogatásokat, gyármentő programot is, hogy legyen erő építkezni, ne csak túlélni. A túlélés szükséges, de nem elégséges – mutatott rá.

Novák Katalin Magyarország bejárását Győr-Moson-Sopron megye után Komárom-Esztergom megyében folytatja. Csütörtökön Esztergomban Mindszenty József bíboros, hercegprímás sírjánál gyújtott gyertyát, bejárta a felújítás alatt álló bazilikát, majd megbeszélést folytatott a helyi cégvezetőkkel. Pénteken a Magyarok Kenyere ünnepi programjának fővédnökeként Szomorra látogat.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!