Január 22,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A cinikus geciség alap, lehet rá építeni

Csatakos-latyakos-szemetelős szép estét! Ma is csodás napunk volt. A Fidesz megvillantotta a lágyszívű, szerető, gondoskodó énjét. Az ellenzéki pártoknak kiszórt ÁSZ bírságot csak a választás után kell befizetni és még részletfizetést is kérhetnek. Hát nem gyönyörű? De. Amúgy arról szól a történet, hogy nehogy már az utcára vigyék a pártok az embereket, mert a végén ki talál derülni, hogy többen vannak, mint a békemenet.

Mészáros Lőrinc, nemzeti sertésszerelő cégeinek száma ünnepélyesen meghaladta a 200 darabot. Ahhoz képest, hogy Orbán Viktor legszebbik falubelije Orbán trónrakerülésekor kettő cég boldog tulajdonosa volt és úgy, ahogy eltartotta a nyereségből a családját, mára teljesen leplezetlenül habzsol fel mindent, ami az útjába kerül. És közben sem okosabb nem lett, sem tanultabb. Csak gazdagabb. Remélem, minden kedves hívő nagyon örült a karácsonyi bözsiutinak, az iskolai ingyen ebédnek és a kórházi fejtetűnek. Kinek mi jutott.

És most bebizonyítom, hogy a hülyeség a világon a legszabadabb dolog. Nem ismer határokat, sem tengerek, sem szögesdrótok nem állhatják útját.

A sajtószabadság úttörőjeként említette hazája sajtóját a török elnök a “dolgozó újságírók” szerdán ünnepelt törökországi napján. 

 A sajtószabadság, a legújabb kommunikációs technológiák, a közösségi média és az internetes újságírás tekintetében Törökország a vezető országok között van a világon – írta Recep Tayyip Erdogan az államfői hivatal internetes oldalán közzétett szövegben. 
Úgy fogalmazott: a nyilvánosságnak joga van a gyors, hiteles és pártatlan tájékoztatáshoz, és a demokráciában elengedhetetlen, hogy a média korlátozások nélkül tájékoztassa az embereket arról, hogy mi történik “országunk és a világ különböző szegleteiben”. Erdogan szerint a szabad, átlátható és tisztességes média előfeltétele egy világra nyitott társadalomnak, amely figyelemmel tudja követni venni országa és az emberiség ügyeit, hozzájuk tud szólni, és nem menekül el a tények elől. 
“Annak ellenére, hogy politikai pályafutásom során a média időről időre nekem is kárt okozott, azért harcoltam és harcolok, hogy az eltérő hangok és kultúrák ki tudják fejezni magukat és nyugodtan kimondhassák gondolataikat” – fogalmazott.
Az államfő rámutatott: “Az újságírás nemcsak a hír átadásából áll, hanem véleménynyilvánítás is. Ugyanakkor azok, akik visszaélnek a gondolati szabadságot érintő érzékenységünkkel, félretájékoztató és manipulatív hírekkel nemzetünk testvériségét és államunk egységét próbálják meg tönkretenni”. 
“Az a legfőbb kívánságom, hogy a dolgozó újságírók önmagukat fejlesztve és fáradozásuk érdemét elnyerve nyugodt munkakörülmények között tevékenykedhessenek” – írta Erdogan. (MTI)

Azért van még hová fejlődni a magyar miniszterek elnökének, de elég elszántnak tűnik. A cinikus geciség alap, lehet rá építeni. Ameddig fel nem borul az építmény, addig feltétlenül.

Nézzük a ma megjelent cikkeket:

Feudáliában ez az élet rendje

Bárkiből lehet terrorista, vagy a magyar nép ellensége, ha nem figyel eléggé

Mondjátok meg nekik, hogy nem Soros György miatt kell 10 órát várniuk a sürgősségin

Kovács Zoltán spontán szemöldökrándulása

Mert a gyökér is ugyanaz

Az arcátlanság felsőfoka

Nem lehet megzabálni, nem lehet Erzsébet-utalványokban, rezsicsökkentésben, csirkefarhátban, sem migránsok által megerőszakolt keresztényekben mérni

Szökni, maradni

A nap kommentje Kálmántól (a konzultációs kérdőív-mizéria témájában):

A Guiness-es hitelesítés hány milliárdba fog kerülni? Bármennyit megér, nem azért kérdem, csak a kíváncsiság….

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.