Március 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A bevándorlóország rommá verte a mi kutyánk kölykét

Szép vasárnap estét, vagy legalábbis nyugisat! Tudom, hogy mindenki erősen nézi a focit, vagy nézte, vagy nem is tudom. Én ma is kihagyom, megvárom, ameddig a magyar csapatnak szurkolhatok. Bár tartok tőle, hogy akkor sem fog jobban érdekelni, mint amennyire most sem érdekel.

Bezzeg nemzetünk zseniális kocafocistáját érdekli. Ha igaz, ott szurkolt a horvátoknak valahol, már amennyiben Putyin nem mondott neki olyat, ami elvette a kedvét a szurkolástól. Azt mondta ez a szép ember a szájával, hogy kb. 10 év múlva utolérjük mi a horvátokat, mert 20 év kell ahhoz, hogy egy jó válogatottat felépítsen egy ország – vagy aki építi, nem tudom, kicsoda – és ő már tíz éve megalapította a Puskás Akadémiát a kert végében, tehát félidőnél vagyunk. Tényleg nem én vagyok az, aki ért a focihoz, de nem kellene már valami jelének lenni, ha javul a nemzeti labdarúgás?

Most jön a nap legjobb idézete! Figyelem!

A foci persze arról szól hogyan küzd két csapat a pályán. De a foci ennél mindig sokkal többről szól.
A világbajnoki döntőnek Európa jövője szempontjából is fontos üzenete lehet hiszen egy bevándorlóország játszik egy nemzeti identitására büszke, keresztény országgal. Már csak ezért is hajrá Horvátország!

Na, ki mondta ezt? Pontosabban nem mondta, hanem írta. A Facebookra. Hát ki más, mint a Fidesz vasárnapi igehirdetője, Hollik István! Esküszöm

És mindjárt egy zseniális kommentet is hozok Hollik elvtárs közösségi oldaláról Dávidtól:

A “bevándorló ország” épp veri a “mi kutyánk kölykét”.

A kolléga épp most értesített róla – miután tudja, hogy nem érdekel -, hogy a franciák győztek. Állítása szerint a horvátok sokkal szebben játszottak, de a foci pont olyan dolog, amit gólra játszanak, nem megmagyarázásra. Ettől persze a Fidesz háztartási íródeákjai meg fogják magyarázni, hogy miért is a horvátok, pontosabban Orbán Viktor győzött, ha a lényeget nézzük.

Orbán Viktor Magyarország tiszteletéről biztosította Olaszország új kormányát, amely új migrációs politikájával megvédi Európa külső határait – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-vel.

Igazán örülnék, ha sem Szijjártó Petike – apropó, sikerült már a szülőknek visszaadni a kölcsönt, amit azért adtak, hogy Magyarország külügyminisztere megvehesse a családi vityillót? – se Orbán Viktor ne nyilatkozgasson az ország nevében. Vagy az én nevemben ne nyilatkozzon egyikük sem. Köszönöm.

Ma mindannyian egy kicsit horvátok vagyunk. Hajrá

Ezt meg Orbán Viktor – vagy Habony Árpád volt felesége, ha még ő kezeli a miniszterek elnökének közösségi oldalát – írta a Facebookon. Hát én ma sem voltam horvát és ez holnap is így marad. Legalábbis nem tudok ilyen leágazásáról a családfámnak. Egyébként Orbán magvas, ám rendkívül hülyécske kijelentéseinél sokkal jobban érdekel az, hogy miről pusmogtak Putyin haverjával. Mert az például rám tartozik. Főleg, mert én fogom fizetni az árát, ahogy eddig is. És mindenki más is. Nemzetileg.

Induljunk oszlásnak, holnap majd megmagyarázzuk, miért is ez minden létező országok legjobbika. Jó éjt, szép álmokat.

Mai cikkeink:

Megzsarolták őket, tehát megszavazták

A legalja alatt is van élet

Az ellenség köztünk van

Valami disznóságot művelt a pávák tánctanára

Kenyérszakadék

Cirkusz

Ide hallgass

A nap kommentje következik Magdolnától:

Ne örüljünk annyira az idősek otthonának! A normális az lenne (évszázadokig szokás is volt), hogy az elesett, öreg szülét gyermeke tartja, ápolja, gondozza. Nemzedékek éltek együtt, támaszt, segítséget nyújtva egymásnak, átadva tudást, tapasztalatot. Pontosan azokban a falvakban működött ez jól, ahol most azért kell idősek szociális otthonává alakítani valamit, mert nincs aki egy pohár vizet vigyen az ágyba kényszerült öregnek. Nincs ez így jól! Pláne nincs jól egy olyan országban, ahol a nemzeti kormány minden második percben a családra hivatkozik, és ahol nincs talán egyetlen olyan család sem az ismeretségi körömben, mely egyben tudott volna maradni. Nincs gyermek, mely vállalni tudná anyja-apja öregkori gondozását, mert nincs rá pénz és lehetőség, pláne nincs, ha 2000 km-re él szüleitől. Itt is valamiért magukra hagyott idősekről van szó, és ez nem öröm, hanem kínkeserv!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS