Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A balhét meg elviszi a korrumpálható nagyon kis ember

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy látszik, nem volt volt jogsértő, nem volt alkalmas mások személyhez fűződő jogának megsértésére, pláne mások emberi méltóságának, becsületének, jóhírnevének, magánéletének, magántitkának és mindenféle személyes adatai védelméhez fűződő jogának megsértésére, ezért miközben az országot leuraló pártállami média és a fideszes beszélő fejek agyonhallgatják a Völner-Schadl-ügy kiszivárgott nyomozati anyagainak Rogán körét is érintő tanulságait, az MTI-be valahogy mégis belefért Mellár Tamás online sajtótájékoztatójának híre, amelyben alapos, mindenre kiterjedő vizsgálatot sürget a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen.

Jó, nem jövök most azzal a viccességgel, hogy az egyetemi szférát is maga alá gyűrő kormányzati korrupció eme friss szivárgása nyomán mit keres a helyén még Rogán Antal, mert még én is kiröhögöm saját magamat, nemcsak a fideszes rajongók 98%-a, akik szerint semmi probléma nincs a korrupcióval. Meg azzal sem jövök, hogy az utóbbi évtized alighanem legsúlyosabb egyetemi botrányát tükröző lehallgatási jegyzőkönyvek leiratainak nyilvánosságra kerülésével szinte egy időben Völner Pál egykori főnöke, a Völner-ügyről hónapok óta következetesen hallgató, még mindig stabilan a székében ülő igazságügyi miniszter frappánsan azt találta mondani – és nem röhögte el magát -, hogy az elmúlt ötven-száz évben kevés fantasztikusabb dolog történt az egyetemekkel, mint a modellváltás.

Csak annyit akarok mondani, hogy miközben tegnap óta a Fidesznek papírja van arról, hogy a kenőpénzes borítékokban utazó Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is intézett egyetemi vizsgát a Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke, az orbánizmust szolgáló közszolgálati és nem közszolgálati médiában ez sem hír. Nem az nem hír, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint „ez a történet kicsiben mutatja azt, ahogy a Fidesz az egész országot működteti”, miszerint „a kiváltságosoknak mindent szabad, a szabályok csak a többiekre vonatkoznak”, hanem az sem hír, hogy a nemzeti kormány tagjainak ilyen-olyan csatolmánya, pereputtya, kiszolgáló személyzete még ahhoz is hülye, hogy egy vizsgajegyet önerőből megszerezzen. Ráadásul ugyanazzal a korrupt, kenőpénzes maffiózóval végeztették a mocskos munkát, aki százmilliókat lopott el a végrajtói mutyiban.

A rezsicsökkentés, disznóvágás és a piros paradicsom országa így megy előre, nem hátra: hatalommal való visszaélésenként, hivatali vesztegetésenként, befolyással való üzérkedésenként, csalásonként. A balhét meg elviszi a korrumpálható nagyon kis ember. 

Mellár Tamás, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, telefon-lehallgatások szó szerinti leiratai bizonyítják, hogy a kormány legfelső körei hogyan intézik el rokonaiknak, beosztottjaiknak, hogy ne kellejen felkészülniük a vizsgákra, sőt még elmenniük se kelljen, mégis kapjanak érdemjegyet.

Mellár Tamás úgy fogalmazott: bebizonyosodott, hogy Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter köre is érintett a Völner-ügyben. Szavai szerint „kézi irányítással használták ugyanazt a korrupt embert, aki százmilliókat lopott a végrehajtó mutyiban, hol pénzt vitt kormánytagoknak, hol pedig vizsgákat intézett nekik”.

Ez az utóbbi évtized legsúlyosabb egyetemi botránya, súlyos bűncselekményekről, például hatalommal való visszaélésről, hivatali vesztegetésről, befolyással való üzérkedésről, csalásról van szó – közölte.

A politikus, aki felhívta a figyelmet, hogy a Pécsi Tudományegyetem egy tanársegéd vizsgáztatási jogát már felfüggesztette, félőnek nevezte, hogy ezzel az egy emberrel „fogják elvitetni az egész balhét”. Mellár Tamás hangsúlyozta, egy tanársegéd ilyen vagy ehhez hasonló ügyeket semmiképpen nem tudott volna elintézni. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!