Október 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


410 forint fölött az euró. Szijjártó: csak az erős nemzeti identitással rendelkező országok lehetnek sikeresek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 87,668 forint, még hiányzik 2,912,332 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Remélem, több Szijjártóval foglalkozó poszt nem lesz ma, de mit tegyen az ember, ha ezt dobta a gép? Miközben Bakondi György a védjegyévé vált migrációs nyomásról tartott sajtótájékoztatót, az influenszer-miniszterelnök meg eltűnt, mint beteg szamár a ködben a felcsúti veteményesből származó tökeivel (lehet, hogy mindenkinek jobb, ha nem szólal meg), Szijjártó a Kulturális (?) diplomáciai értekezlet budapesti nyitórendezvényén szónokolt, az oroszok átjáróházaként működő minisztériuma közleménye szerint pedig megállapította, hogy

a jelenlegi nehéz időszakban azok az országok lehetnek sikeresek, amelyek erős nemzeti identitással rendelkeznek és képesek megtartani kulturális, vallási és történelmi örökségüket.

Hogy mit jelent ez? Szerintem az égvilágon semmit nem jelent. Illetve nem. Azt jelenti, hogy semmit nem tudnak kezdeni az egyre nagyobb sebességgel romló gazdasági helyzettel, halvány fingjuk nincs, mit kéne tenni a menthetetlenül zuhanó forinttal, hogyan kéne gatyába rázni a kiürített államkasszát, csökkenteni a békeidőben is vágtató inflációt, vagy ha már se akarat, se képesség helyrehozni a háborúval sújtott évtizedes pusztítást, akkor legalább a kertek alatt lopakodó recesszió árnyékában kicsit visszavenni a nagy arcból. Ez nemcsak hogy nem megy, de nem is megengedhető az állandó győzelmi kényszerrel megvert orbánizmus számára, akár választás előtt állnak, akár utána, úgyhogy marad a nemzeti hablaty, a hamuka az ezeréves államiságról, a magyar kultúra rendkívüli értékeiről és erőforrásairól, amelyeket meg kell mutatni a világnak.

Meg az áldozati póz, mert brühü, a nemzetközi liberális mainstream ellenségként kezel mindenkit (vagyis minket), aki nemzeti értékekről, hagyományokról, történelmi-kulturális örökségről gondolkodik. Éppen most szívatnak rommá a falábú focializmus oltárán évtizedes múltra visszatekintő előadó-művészeti szervezeteket, éppen most hányják bele a pedagógusok arcába, hogy annyira szar a gazdasági helyzet, hogy hiába is mondanának fel az éhenhalásra elegendő, penetráns bérezésük elleni tiltakozásul, mert úgysem kapnak munkát máshol, a Szijjártó nevű kultúrember meg a magyar kultúrával döngeti a mellét. 410 forintnál is többe kerül egy euró, Magyarország Európa dobogós szegényházában hasít, a büszke magyar feleannyiból él, mint egy hanyatló nyugati polgár, a harcos miniszter meg az erős és sikeres országokról tart előadást. Mert ő nem fogadja el a merjünk kicsik lenni megközelítést. Nagyon helyes. Ennél kisebbek és nyomorultabbak már aligha lehetnénk.

Az eredményességhez a nemzeti érdeket kell iránytűnek tartani, a döntéshozatal során ennek kell lennie a legfontosabb szempontnak. „Nem fogadjuk el a merjünk kicsik lenni megközelítést”.

Azok az országok lehetnek sikeresek, amelyek minden körülmények között kiállnak magukért, ehhez azonban stabil alapra van szükség, amelyet hazánk számára az ezeréves államiság, a keresztény örökség és a kulturális, vallási, történelmi hagyományok biztosítanak. „Ma a világban minden ezzel szembemegy, a nemzetközi liberális mainstream ellenségként kezel mindent és mindenkit, aki nemzeti értékekről, hagyományokról, történelmi-kulturális örökségről gondolkodik”.

Lényeges feladat, hogy megmutassák a világnak az egyedi, nyugati, keleti és északi jegyek által egyszerre meghatározott magyar kultúra rendkívül értékeit és erőforrásait. „A Nyugathoz tartozunk, kultúránk a nyugati kultúra része, ugyanakkor Keleten minket testvéreknek tartanak, komoly keleti vonatkozásai vannak a magyar kulturális örökségnek, illetve a finnugor összetartozás elméletéből fakadóan északon sem kezelnek minket idegenként”.

A magyar külpolitikai stratégia a kölcsönös tiszteletre alapul, amely leginkább a kultúránk iránti tiszteletből tud táplálkozni. Ezért is fontos, hogy Magyarország 26 kulturális intézetet működtet a világ 24 államában, ahogyan az is elvárás, hogy minden nagykövetség aktív kultúrdiplomáciai tevékenységet folytasson. Ennek jegyében 89 állomáshelyen dolgoznak kifejezetten kulturális ügyekkel foglalkozó diplomaták.

Jelenleg „történelmi léptékkel mérve is kritikus időszakban vagyunk”, rendkívüli események zajlanak a világban és semmi nem utal arra, hogy ezek a nehézségek rövid távon megoldódnának. „Mi, magyarok, megint csak a saját bőrünkön kell tapasztaljuk a világtörténelem drámai változásának hatásait. Egyedi helyzetben vagyunk, mi vagyunk az egyetlen ország, amely most egyszerre áll nyomás alatt délről és keletről”. „Keletről a 830 ezret is meghaladó háborús menekült befogadása, délről a több mint 110 ezer migráns kívül tartása volt eddig a feladatunk, és ezek a számok napról napról ezresével, illetve tízezresével növekednek”. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!