Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


2009-ben a Fidesz ugyanezt tette, akkor nem volt gond?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A KDNP-s Nacsa Lőrincnek elege van, vagy legalábbis ezt adták ki parancsba a számára. Toporzékoljon ő is egy kört a sajtóban, attól majd meghatódnak az emberek. A kormánypárt – a KDNP-t is vehetjük a Fidesz részének – egyszerűen képtelen túllépni azon, hogy a DK (és a Momentum, bár őket nem nevesítette) az Európai Parlamentben nem támogatja az ő munkájukat.

Nacsa szerint az, amit a Fidesz ott képvisel, az a magyar emberek akarata. Elég lenne megkérdezni egy-két ellenzéki szavazót erről, és azonnal meglepődne a KDNP-s politikus. Létezik ugyanis az Orbánétól eltérő gondolkodásmód is és ezen emberek véleményét képviseli többek között a DK is az Európai Parlamentben. Hogy ez nem tetszik a Fidesz-KDNP-nek? Mindjárt sírva fakadok.

A bevándorláspárti baloldal bosszút akar állni Magyarországon, nem tisztelik, sőt semmibe veszik a magyar emberek döntését, a választók akaratát – mondta Nacsa Lőrinc (KDNP) országgyűlési képviselő szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, a baloldal lebukott, hiszen a hírek szerint az Európai Parlament (EP) szocialista frakciója belső levélben köszönte meg embereinek, hogy megtorpedózták a Fidesz-KDNP képviselőinek szakbizottsági jelöléseit.

Ezt a levelet több mint száz európai parlamenti email címre küldték ki – közölte Nacsa Lőrinc, majd aláhúzta, „mindez jól érzékelteti, hogy a bevándorláspárti erők milyen gátlástalan eszközökkel készek harcolni a bevándorlást ellenzőkkel szemben”.

Kiemelte, a bevándorláspárti baloldal mindent képes bevetni, hogy elhallgattassa a magyar emberek hangját az új Európai Parlamentben, hiszen tudják, a magyarok azért szavaztak bizalmat a kormánypártoknak a májusi EP-választáson, hogy megvédjék Európát és benne Magyarországot a bevándorlástól.

Nacsa Lőrinc kérdésre válaszolva elmondta, a kormánypártok képviselői választási ígéretükhöz híven Magyarország érdekeiért dolgoznak majd, s a DK ez ellen, vagyis a magyar emberek érdekei ellen kíván fellépni, amikor azt mondja: mindenben akadályozni fogják a kormánypártokat.

A kereszténydemokrata politikus további kérdésekre kifejtette, az európai parlamenti képviselőknek a választói akaratot figyelembe véve kell dönteniük Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöki jelöléséről. Hangsúlyozta, az EP-választást az Európai Néppárt nyerte, így neki van joga a jelölésre, Ursula von der Leyent pedig 28 tagállami vezetőből 27 támogatta az Európai Tanácsban. (MTI)

Ezt Nacsának mutatnám meg, ha már ennyire felháborodott azon, hogy egy ellenzéki párt megtorpedózza egy nem ellenzéki arc jelölését:

A Fidesz európai parlamenti (EP) képviselőcsoportja nem támogatja Andor László uniós biztosi jelölését.

Andor László nem rendelkezik sem közigazgatási, sem politikai, sem európai uniós tapasztalattal, „személye mind belföldön, mind az Európai Unióban ismeretlen”. 

Andor Lászlót „az egyik legsúlytalanabbnak” tekintik a 27 biztosjelölt közül, és szerintük ezért alkalmatlan a magyar érdekek képviseletére. (MTI – 2009)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.