Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nagyon nem tudnak mit kezdeni Hadházy Ákossal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Tűzfalcsoport nevű blogot idézte a Mandiner a minap, amely megnézte, hogy mekkora bevételt ért el Hadházy Ákos állatorvosi klinikája. Szerintük ugyanis igen jövedelmezően működik a klinika, amire nehéz magyarázatot találni. Legalábbis a tíz- és százmilliárdos nagyságrendben gyarapodó NER-t hatalomban tartó propagandisták nem találják rá a magyarázatot. Pedig itt nemhogy milliárdokról, nemhogy százmilliókról nincs szó, hanem egyszerűen arról, hogy a 2020-as évhez képest közel kétszerese volt a klinika tavalyi bevétele. Ez közel 100 millió forintot jelent, ami azért egy állatorvosi klinika esetében – ráadásul nem profitról beszélünk, hanem bevételről – azért olyan nagyon nem meglepő, hiszen egyrészről igen sokan tartanak kutyát és egyéb háziállatot Magyarországon, másodsorban pedig nem pont az alacsony árairól híresek ezek a klinikák. Arról nem is beszélve, hogy a klinikák szabadon árazzák be a szolgáltatásaikat, amit egyesek ki fognak fizetni, ha képesek és ha fontos számukra, hogy szeretett háziállatuk jó kezekben legyen. Én magam nem tudom, minek köszönhető ez a kiugrás, de igazából nem is az én dolgom ennek megállapítása, hiszen ameddig minden dokumentumot be tudnak mutatni a bevételeiket illetően, mindennel el tudnak számolni, és nem közpénzből származnak a bevételeik, addig nincs is miről beszélni.

Márpedig ha valaki, akkor Hadházy Ákos az, aki egészen biztosan nem fog a számokkal játszani, az elszámolásokkal maszatolni, hiszen már egy lyukas zokni miatt is a kormányzati lejáratógépezet kereszttüzébe került. Szinte biztos vagyok abban, hogy minden egyes forinttal el tud számolni, hiszen ennél jobb lehetőséget nem is találhatna a hatalom arra, hogy végleg eltüntesse őt a közéletből és elérje, hogy elhallgasson a korrupciós ügyek kapcsán, amelyekkel lassan már csak ő foglalkozik ebben az országban. Lehet, hogy nem lesz minden feltárt ügyéből rendőrségi vizsgálat, de legalább utánajár a dolgoknak, és ha egyszer normális kormánya lesz ennek az országnak, talán majd ezek alapján is felelősségre lehet vonni olyanokat, akik ma azt hiszik, örökre megússzák a felelősségre vonást.

Hadházy Ákost már szinte mindenféle módszerrel megpróbálták kicsinálni, de valahogy eddig ezek közül egyikkel sem jutottak semmire. Mert nem mindenki csaló, tolvaj úgy, mint ahogy azt a kormány el akarja hitetni sokakkal. Vannak bizony olyan emberek is, akik tisztességes munkával keresik meg a kenyerüket. Hadházy valódi, társadalmilag fontos munkát végez, valóban jó pénzért, de aki esetleg erre irigy lenne, az elvégezheti az állatorvosi képzést, és maga is nyithat klinikát, amelynek működésébe nem nagyon szólhat bele talán még a kormány sem. Mert azért nem annyira jövedelmező elvenni egy ilyen klinikát, szemben mondjuk egy építési vállalkozással, vagy jól működő, milliárdos bevételeket hozó bármilyen más típusú céggel. Egy klinikán valódi munkát kell végezni, különben a gazdik nem fogják odavinni a kedvenceiket, ezért akár be is zárhatja a kapuit. Az állami megrendelésekkel itt nem mennek semmire sem, hiszen nem propagandaanyagokat kell gyártani, hanem állatokat kell gyógyítani.

A hatodik tárgyalási napon az ötödrendű vádlott, A. Tamás állt a bíróság elé, aki részben beismerte bűnösségét. A bírónő részleteket olvasott fel a vádlott nyomozati szakban tett vallomásaiból, amelyekben azt állította, hogy Schadl György, aki jó kapcsolatban áll Rogán Antal miniszterrel, havonta 300 milliót keres, mert a végrehajtók „tejelnek neki”.

Persze ez „csak” egy vád, amely Schadl Györggyel szemben hangzott el, amely állítás akár hamis is lehet, csak kérdés, hogy mégis miért hazudna ezzel kapcsolatban egy vádlott? Tehát ameddig Hadházy Ákos közel 100 milliós éves bevételén – még egyszer: ez bevétel, ez nem a cég tiszta nyeresége – akadnak ki egyesek, addig akár az is elképzelhető, hogy Schadl György naponta háromszor ennyit keresett meg. És tette ezt úgy, hogy kétlem azt, hogy erről a felsőbb körökben ne tudtak volna. Kérdés persze, hogy mégis miért került bíróságra egy ilyen üggyel akkor, amikor mások is hasonló módon „dolgoznak”, de az állandó vádak ellenére egyikük sem kötött még ki bíróságon. Lehet persze, hogy ez már a NER-nek is sok volt, és ezért döntöttek úgy, hogy akkor jó lenne végre valamit tenni ezzel az üggyel, de ez még mindig nem változtat azon a tényen, hogy százmilliókról és összesen vélhetően milliárdokról van itt szó.

Hadházy Ákos viszont valódi tevékenységet folytat, állatorvos és nem mellesleg szinte az egyetlen olyan ellenzéki képviselő, aki valódi lépéseket is tesz annak érdekében, hogy ez az ország egy élhetőbb hely legyen, nem is véletlen az, hogy napok alatt képes több tízmilliót összeszedni a támogatóitól, ha arról van szó, hiszen sokan nagyra tartják a korrupcióellenes munkáját. Miközben azért akadnak még egy páran a Parlamentben, akik elviekben ellenzékiek és hasonló kapcsolatrendszerrel és jogosítványokkal rendelkeznek, mint Hadházy Ákos, de ők megelégszenek azzal, hogy valami frappánsat mondanak el egy felszólalásban, ahhoz már nincs kedvük, hogy parlamenten kívüli munkával is fárasszák magukat. Arról nem is beszélve, hogy azért vélhetően komoly megállapodások kötődhettek az állampárt és egyes ellenzéki képviselők között, máskülönben azért sokkal komolyabb ügyekre is fény derülne.

Hadházy viszont az állandó támadások ellenére sem adta fel, folytatja harcát a korrupció és a diktatúra ellen. Ha valakire számítani lehetne egy demokratikus kormányban, az ő lenne, nem véletlenül került szóba annak idején, hogy helyet kapna egy esetlegesen megalakuló ellenzéki kormányban, hiszen benne a szavazók is megbíznak. Hitelét a több éves propagandatevékenység sem volt képes csorbítani és vélhetően ezzel a mostani próbálkozással sem fognak semmire sem menni. Próbálkozni persze lehet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.