Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert Amerikában verik a négereket, a németek már éhenfagytak, a skandináv országokban pedig nagyítóval sem lehet találni fehér embert

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Télikabátot el lehet rakni, tavaszikabátot elő sem kell venni, hanem egyből a fürdőruha jön. Mondjuk jobb – pláne olcsóbb – izzadni, mint fűteni, de azért aljas dolog volt Gyurcsánytól és a brüsszeli bürokratáktól, hogy eltüntették a tavaszt.

Schmidt Mária ellátogatott Bayer Zsolt műsorába, és ha ők ketten egy légtérben tartózkodnak, az általában csodát szül. A magam részéről még nem sikerült eldöntenem, hogy a történészasszony saját akaratából beszéli, amit beszélni szokott, vagy utasítást teljesít, de egészen parádés kijelentéseket tud tenni, az biztos. Miután Németországot gyakorlatilag megszűnt országnak nyilvánította, most azt hirdeti, hogy márpedig nincs is háború Ukrajnában, ez még csak különleges katonai hadművelet, Putyin majd még csak ezután fogja lerohanni az országot hatalmas és erős hadseregével. És amúgy pedig el kellene döntenie Európának (vagy a világnak, netán csak a magyar ellenzéknek), hogy akkor most rettegnek Putyintól, mert lerohanja a kontinenst, vagy kiröhögik, mert az ukránokkal sem bír. A történelemhajlítás nagyasszonya nem most kezdett el egetverő baromságokat beszélni, csinálja ezt ő már egy ideje. Bayer Zsolt szintén, amikor pedig ők ketten egymás alá adják a lovat, az egészen csodálatos. Tökéletes akkor lenne, ha Boros Imrét és Kövér Lászlót is meghívták volna a szeánszra, Nógrádi Györggyel kiegészítve, de azért ez sem rossz. Nekem csak az ezzel a bajom, ami mindig lenni szokott. Fizessék már a Schmidt-Bayer produkciókat televízióban, újságban, lovon és trapézon a drágaédes szektatagok, ne tőlem szedjék el rá a pénzt. Nem a hülyeség, a sötét ostobaság vagy a gonoszság dühít a legjobban, hanem az, hogy még fizetnem is kell érte.

Esetleg behívhatták volna a műsorba Bencsik Andrást is, nagyjából azonos színvonalon állnak ők. Nem tették, ezért Bencsik a rádióban volt kénytelen arról mesélgetni, hogy miért is forgatták ki az ő szavait, amikor a házasodó buzik kivégzésének örvendezett, valamint az ő anyjának a szekrényén ki volt rakva Orbán Viktor fotója (nem ritka, hogy genetikailag terhelt valaki), és ő aggódik, mert Orbán Viktornak van egy kis túlsúlya, és az nem egészséges. Szerintem meg kis túlsúlya Bencsik Andrásnak van, Bayer Zsoltnak már sok a túlsúlya, Orbán Viktor pedig vészesen kövér. Nem azért mondom, mert most kezdtem el aggódni a csúti egészségi állapota miatt, én erősen szurkolok a koleszterinnek, csak úgy megjegyeztem.

Interjút adott az Indexnek Larry Randall Wray, amerikai közgazdász professzor, a modern monetáris elmélet atyja. Vagy anyja. Az interjúból megtudhattuk, hogy a magas infláció általában meg szokta rengetni a kormányokba vetett bizalmat, Joe Biden akár bele is bukhat az öt (5) százalékos inflációba, de Orbán Viktornak ettől nem nagyon kell tartania, mert a magyarok toleranciaküszöbe magasabb. Hát tényleg így kell legyen, mert a kocafocista alatt a 25 százalékos infláció sem rázta meg a trónt. Én mondjuk nem feltétlenül úgy fogalmaznék, hogy a magyarok toleranciaküszöbe magasabb, inkább úgy, hogy a magyarok olyan idióták, hogy párjukat ritkítják. A hátukon simán fát lehet hasogatni, ki lehet tépni a gyerekük kezéből a kenyeret, akkor sem emelik fel a fejüket, pláne nem emelik meg a seggüket. Morgolódnak kicsit a kátyúsra ült fotel mélyén, de ameddig meg tudják venni a legolcsóbb sajátmárkás sört, és kortyolgatás közben ájult boldogsággal hallgathatják, ahogy a közpénztévéből dől a sikerpropaganda, mely szerint becsüljék ők meg magukat, mert Amerikában verik a négereket, a németek már éhenfagytak, a skandináv országokban pedig nagyítóval sem lehet találni fehér embert, bezzeg nekik milyen jó, addig nem is fog semmi változni. Ez nem toleranciaküszöb, ez agyhalál élő adásban.

Tegnap igazán parádés volt a parlamenti ülés, semmi okunk nem lehet panaszra. A Fidesz úgy lehet vele, hogy ami egyszer bevált, azt újra és újra előveszik, mert biztosan máskor is működni fog. Biztosan vannak még az olvasók között olyanok, akik emlékeznek Farkas Flóriánra. Ő az a nagyon kedves ember, aki legalább annyira tanult volt, mint az ország leggazdagabb vállalkozója, bár saját állítása szerint neki még diplomája is van. Jó, legyen, nekem pedig kétségeim vannak. Magánügy. Na, ez a kedves úr aktívan közreműködött abban, hogy a roma emberek munkához jutását szolgálni hivatott programba öntött összes pénz – és az nem volt kevés – úgy tűnjön el, hogy egyetlen egy roma sem jutott általa munkához. Na, amikor valaki, bárki feszegetni merte a kérdést, Lázár János képes volt azt engedni ki a száján – abban az időben ő volt a mindenhez is értő fő tájékoztatója a sajtónak -, hogy a maga részéről nagyon erősen elítéli, hogy bárki arra célozgasson, Farkas Flórián lop, mert cigány. Holott nem, nem azért lopott ez a szép ember- és soha, senki hasonlót sem mondott -, mert cigány, hanem azért, mert tolvaj lehetett. Ez speciel soha nem bizonyosodott be, mert még évekig kapta ő a jó kis képviselői fizetését a mi adónkból, majd eltűnt, mint a Híd a munka világába költségvetése, és soha, senki nem kérdezte, nem perelte, nem idézte be, nem hallgatta ki. Na, a nosztalgikus megemlékezés csak azért buggyant ki belőlem, mert tegnap valami hasonló érvelést hallhatott az érdeklődő, csak most a méltatlanul támadott áldozat Böjte Csaba volt, aki életét és vérét a gyerekekért, és most van pofája az ellenzéknek számon kérni azt, hogy nem tudott róla, mi folyik hosszú évek óta az általa vezetett gyermekotthonban. Hát tényleg borzasztóan szörnyű, hogy jön ahhoz valaki, hogy Orbán Viktor országos cimboráját kérdőre merje vonni. Hol az egyiket, hol a másikat.

A magam részéről megyek, és hányok egy picit. Ettől függetlenül jó ébredezést, és szép napot kívánok mindenkinek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.