Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Kenderlesen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vannak olyan országok, ahol egy ember könnyedén parancsolhat mindenkinek, de mindenki sem képes parancsolni annak az egynek.

*

Tudom már, mivel lehetne véget vetni ennek a rém kínos pávatáncnak.

Táncfűrésszel.

*

Eljutott hozzám az új rendőrségi induló szövege, íme: 

 

Védeni kell,

Néha a biztosat is védeni kell.

Hogy soha szabad nem leszel, 

Mondd még ezerszer el!

 

Élnie kell, 

Ennek az elnyomásnak lennie kell, 

Közénk ne lépjen senki sem, 

Amíg létezünk, mindig így legyen!

 

Tudomásomra jutott, hogy a tüntetések alkalmával bevetendő oszlató erők vezérénekese Zalatnay Cini lesz. Ha erre sem menekülnek hanyatt-homlok a protestálók, akkor semmitől!

*

Az új Vezérkari Főnök meglátva, milyen dermesztő hatással bírtak a sokat próbált rendőrökre a tüntető diákok által indított papírrepülők, legott a honvédség égi flottájának a megerősítéséről döntött. 

A közeljövőben 30 darab vadász papírrepülő hadrendbe állítása történik meg, egyenként 140 millió dolláros költséggel. Rövid pilótakiképzési idő, gyors bevethetőség, alacsony fenntartási költségek jellemzik a magyar fejlesztésű, kerozint nem zabáló repcsiket. 

A hadvezetés azt reméli, bevetésük esetén a külső és belső ellenség rögtön kifekszik. Ha mástól nem, akkor a röhögéstől.

*

A főispánok után már várom, hogy a történelem ganajából mikor sompolyognak vissza a vármegye-házakba a notáriusok is.

Eladdig kénytelenek vagyunk megelégedni csak a notóriusokkal.

*

Közterületek Magyarországon, 2023-ban: építési terület, ásatási terület, műveleti terület, privát terület. 

Jut eszembe: évtizedekkel ezelőtt, amikor elkezdtem a közélettel foglalkozni, indítottam egy helyi lapot, szabad terület volt a címe.

Államformának se lenne rossz!

*

Ezek rendesen visszacsempészték a pártállamot! Annak pozitívuma nélkül!

Így már kizárólag csak ők lophatnak, senki más!

*

„Volt egyszer egy ember, 

szakálla volt, kender. 

Felmászott egy fára,

leesett a sárba.”

 

Kiderült ugyanis hogy a fának csak a híre – és esetleg a hamva – van meg, de magát a fát rég kivágták. 

Mit a fát?! Az egész erdőt!…

De nem, semmiképpen nem a fapofát is vágó nyírmártonfalvi fideszes polgármester ez a bizonyos ember, akiről szól a mondóka. Neki szakálla sincsen, legkevésbé kenderből, és különben is, mindenkit beperel, aki rossz hírét kelti. 

A történet maga egy szakállas vicc, hisz’ ki ne hallott volna még a lombok nélküli lombkorona-sétányról. Messzi földről odajárnak az emberek, ami nem csoda. Ilyet sehol másutt nem látni, sőt, kitalálni sem igen lehet. 

Ellenben a sztori tartogat még meglepetéseket. Az egyetlen országgyűlési képviselő aki megdolgozik a pénzéért, Hadházy Ákos konstatálta ugyanis, hogy kender nő az építmény környezetében. Az általa megkérdezett szakértő szerint valószínűleg Cannabis sativa a szóban forgó növény, melynek hatása „agytekerős, flesselős, nevettetős” – de majd csak egy alaposabb vizsgálat után lehet biztosabbat mondani. 

Feltehetően nem egy ültetvényről van szó, a kender parlagterületek gyomtársulásainak gyakori növénye, és csak úgy, vadon nőtte be a tájat. Nem sokan tudják, de a kender évszázadokig az egyik legnépszerűbb mezőgazdasági és ipari kultúrnövény volt. A 20. században 23 ezer hektáron termelték Magyarországon – de aztán félreértették.

Ám ha én lennék a település első embere, a meddő pereskedések helyett inkább kihasználnám a nagy érdeklődést. Van máris egy ötletem: elneveztetném a tarra vágott területet Beatles Memorial Park-nak, és a kender kiirtását követően eperföldet hoznék ott létre. Még külföldről is dőlnének a turisták! Szólna a „Strawberry Fields Forever” meg a többi örökzöld, friss levegő, napfény, pazar kilátás az elhíresült faszerkezetről – kell-é ennél több egy kis kikapcsolódáshoz? 

A Beatles örök, és a Fidesz is volt fiatal.

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.