Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még a végén túlnőnének rajta azok, akiket napi szinten a lábával tipor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kétségtelenül beszarás, amit a felcsúti betyár művel a közösségi médiában. Pénteken kihagyta az igehirdetést a népnek, helyette telepakolta a Facebook-oldalát a szerencsi kalandjaival. Gombóc Artúr, izé… Gombóc Viktor kisfilmet forgatott a csokigyárban, ahol az ott éppen tanulmányi kiránduláson (?) tartózkodó gyerekek közül csak egy ismerte fel. Ez szerintem is jó jel. Legalább ezek a kicsik nem tudják még, hogy ki is ez a rossz ember. Aki állítólag az öt gyerekének vásárolt be, ezek szerint az unokáinak nem vitt semmit. Mert gondolom Gazsi meg Ráhel még mindig csokit kap ajándékba aputól annak egy-egy lájkvadász bevásárlókörútja után. Nézzük el ezt a bakit a mi erkölcsileg torz békegalambunknak.

Mindeközben a diákok megmutatták, miképpen éreznek a nemzet faterja és nagyfaterja iránt, igen sűrűn felemlegetve hogy igazán elhúzhatna már a fenébe. Hogy cizellált legyek, mert ugye a stílus maga az ember. Nehogy már megint én kapjak azért, ha leírom a valóságot, és nevén nevezem azt, aki pontosan az, aminek látszik. Bár igencsak elkeserítő volt látni, hogy a fiatalok a végére elfogytak, és magukra maradtak abban, ami egyáltalán nem kizárólag az ő problémájuk.  A szolidaritás hiánya, a közöny, az apátia, és a tehetetlenség azonban maga alá gyűrte azt a társadalmat, amelynek az érdekeiért kiállnak. Természetesen a Megafon nevű Viktorjugend és vénülő társaik hada megint közpénzen flegmáskodott és bagatellizálta a történteket, de mi mást lehet elvárni, ha ez a feladatuk? Pénzért (ami pénzükön is) szidni azt, aki más véleményen van, mint a nagyember, és nem hajlandó elfogadni, beletörődni a félfasiszta rezsim ámokfutásába. És igen, mindeközben a rendőrség kiállítást tartott, hogy szemléltesse, micsoda veszélyes tárgyakkal dobálták meg őket az attak során: papírrepülő, üres műanyag flakon, sörösdoboz, de volt még horgászbot is. Beszarás. 

Vajon mi lett volna ezekkel a nagyon kemény rendőrökkel mondjuk Párizs utcáin, ahol rendszeresek a tüntetések, és a nép él azzal a jogával, hogy ha nem tetszik neki az, amit a francia parlamentben kitalálnak, akkor bizony kimegy az utcára. Először békésen, aztán ha nem veszi tudomásul a hatalom az elégedetlenséget, akkor nyomatékot adnak a hangjuknak. Autókat gyújtanak fel, füstbombákat dobálnak, és úgy mennek neki a rendőrkordonnak, mint Mátyás anno a bécsi várnak. És lehet most azzal jönni, hogy ezt azért nem kéne, meg békésen kell kifejezni azt, ami nem tetszik, igen. Így kell, és azt gondolom, mindenki számára világos, hogy az ún. ellenzéki tüntetések az elmúlt 13 év során soha nem vadultak el, és nem változtatták véres vandalizmus helyszínévé a fővárost. Ezzel szemben amikor az Orbán által megfelelően feltüzelt, egyébként rohadt békés jobboldali tüntetők a Gyurcsány-beszéd után felgyújtották az MTV székházát és csatatérré változtatták Budapestet, az teljesen rendben volt akkor. Nekik mindent szabad, és mindent is. Ha kell, kordont bontanak, ami nekik hazafias kötelességük, de ha ezt Hadházy Ákos teszi, az vandalizmus. Ha a Budaházy- és Toroczkai-féle huligánok randalíroznak és támadnak rá a rendőrökre, akkor azok hazafiak, békés tüntetők, akik csak egy kis Túró Rudiért ugrottak be a köztévé épületébe.

Itt tartunk: az állandóan kettős mércére panaszkodó nacionalista orbáni szekértábor most teljesen meg van botránkozva azon, hogy diákok mentek a Lendvay utcába a Fidesz nem mellesleg üres székházához, és hallatták a hangjukat, amit valamiért az utcai harcos nem nagyon akar meghallani. Meg a Pintér nevű miniszter sem, aki az olajszőkített alvilág egyik legkétesebb figurája volt az elvetélt rendszerváltás után, aki annyira érzékeny az oktatás problémáival szemben, mint egy méhész a darázscsípésre. Egy ilyen rendőrminiszterre bízták azt, amit anno Hoffman Rózsa elkezdett: az oktatás buldózerrel való szétverését. Ez meg folytatja légkalapáccsal és árokásó gépekkel. Mert a párbeszédet ezek nem ismerik, csak az izmozást, az erőt és a parancsolgatást. Mert a kétharmad náluk azt jelenti, hogy az van, amit ők kitalálnak, lehetőleg úgy, hogy az semmiképpen ne legyen jó. Mert szakmaiság, hozzáértés, egyeztetés nem létező fogalommá váltak kicsiny hazánkban, ezzel szemben a szervilizmus, az urambátyám rendszer, a hűbéri, feudális viszonyok aranykorát éli. A sok szánalmas, éhes, könyöklő érdekemberrel, akire tökéletesen illik a rockopera diagnózisa: Szánalmas kis lény az ember, önnön sorsán túl nem lát,/ Könnyen megtéveszti néhány jól irányzott hazugság.

Tökéletesen ide illő, 1000 év távlatából sem változó emberi tulajdonság. A másik leszarása, a dögöljön meg a szomszéd tehene mentalitás, a kit érdekel, nem az én dolgom, a nem mondok én semmit, meg a kussolok és inkább csinálom, ahogy mondják attitűd. Egy megalkuvó nemzet tele seggnyaló megélhetési senkikkel, akik egyszer csak hatalmat kaptak, mint anno a kommunizmusban. Ahol a portás volt a második legnagyobb ember az igazgató elvtárs után, ahol mindenki bemószerolt mindenkit, és a lopás kvázi kódolva volt minden dolgozó agyába. És most aztán tényleg a műveletlen, erkölcstelen suttyók vették át az irányítást, élükön a felcsúti kocafocistával, aki késsel-villával nem tud enni, aki köszön a disznónak az ólban, aki úgy lop, csal, hazudik, mint egy hétmérföldes bűnöző. A saját önkényes törvényei szerint persze mindezt törvényesen teszi. Nem mintha olyan bonyolult lenne a magyarázat: az tud a hülyék vakok között félszemű király lenni, aki onnan jön, mint azok, akikhez beszél. Akinek nem érdeke jobbá, szebbé, élhetőbbé tenni ezt az országot, mert még a végén túlnőnének rajta azok, akiket a lábával tipor napi szinten. Minél hülyébbekkel veszed körül magad, minél hülyébbeknek nézed a szavazóidat, és minél idétlenebbül és tahóbb módon viselkedsz, annál jobban fognak rajongani érted a rajongóid, mert látják, hogy közülük való vagy. Azért van könnyű dolga a méltóságos úrnak, mert nem kell gyakorolnia ezt a szerepet: megáldotta őt az istene ezzel a faék egyszerűségű tulajdonsággal, amire még csak nem is kell napi szinten rájátszania. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.