Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Egy s más

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyre magyarabb lesz Európa nyugati fele, annyira sokan vándorolnak el az orbáni jólét és szabadság elől.

*

Nemcsak a seggünk lóg ki a gatyánkból. Lassan mi is kibuggyanunk az Európai Uniónak nevezett ÉRTÉKKÖZÖSSÉGBŐL.

*

A mimagyarok és a szimpla magyarok egyaránt túlsúlyosak. Köszönjük, kedves Kormány, hogy az infláció egekbe emelésével elősegíted a nép fogyását. Fölös kilóinktól megszabadulva hitben és fizikai valónkban megerősödve nézhetünk szembe az egészségügy agyagba döngölése okozta népességfogyatkozással. 

Megjegyzem, az anorexia kötelezővé tétele sokat lendítene a problémáink végleges megoldásán. Ugyanis ha éhen hal a nép, megszűnik a népnyúzás is. 

Akkor végre már nem egy orbánviktor, hanem az örök világosság fényeskedik majd nekünk.

*

A kormány titkos rendeleteinek egyike szerint a közbeszédben, a közírásban és az irodalmi alkotásokban bármely szó lecserélhető a „magyar” vagy a „nemzeti” szavakra. Különösen dicsérendő, ha ezáltal a szerző eredeti szándékával ellentétes értelmet nyer a szöveg, vagy ha a csere a fertőző kategóriába tartozó szavakat érint (pl. „meleg”).

Máris teszek egy gyors kísérletet. Általános iskolai tankönyvbe ajánlom.

Eszem tokja

 

Ej, mi a kő! magyar-é, kend?

A hazában lakik itt bent?

Lám, csak jó az isten, jó ám.

Ha fölvitte, éljen Orbán!

 

Itt nemzetlik föl és alá,

Még a várfokra is fölszáll,

Eszébe jut, kordont ácsol,

S nem verik ki a országból.

 

Dehogy verik, dehogy verik!

Mint a galambot etetik,

Válogat a kendermagban,

A kiskirály sem él jobban

*

Abba kellene hagyni végre a kormány kritizálását. Semmi értelme. Csak azért bírálhatunk, mert elnézik nekünk „odafentről”. Közben pedig röhögnek a teli markukba. 

Belterjes szócséplés az egész protest-attitűd. Bebizonyosodott, hogy a puliszka robban, de a gulyáslevesnek ez nem akaródzik.

Holott egyetlen puskalövés nagyobbat szólna, mint amekkorát az elmúlt 13 évben – ellenzékiség címén – produkált a magyar társadalom.

*

A legutóbbi időközi helyhatósági választások (Göd, Kiskőrös) eredményein felbuzdulva, a magukat ellenzéki szervezeteknek gondoló formációk helyében én mélyen elgondolkodnék.

A doktorok szerint a szervezetet nem lehet becsapni. Remélem, ez a pártokra is vonatkozik.

*

A gyerekek nemváltoztató műtétjeiről hadoválnak évek óta a hivatásos riogatók, miközben valójában a kormány akarja a nebulók agyát – pontosabban: gondolkodását – átműteni.

*

Egy dolog Istenben hinni, és megint más a magyar katolikus egyháznak.

*

Ez a Csaba testvér néven futó szél- és szekértoló egyre jobban belopja magát tudatomba. Hát hogyne lopná, amikor ilyen kedveseket bír mondani nagy nyilvánosság előtt. „Hát mondom, ilyenek a nők. Ha virágot kapnak turbékolnak. Ha a fejsze fokával kopogtatják a vállukat, akkor sikoltoznak. Nem olyan komplikált a női lélek. (…) Mindig, amikor egy ilyen asszony jön, akkor a kollégáknak elmondom, el kell vinni a fodrászhoz, aludja ki magát, szép ruhákat kell venni a turkálóban, és nagyon hamar megnyugszik, biztonságban érzi magát a nő. Kicsit sírdogál, de tényleg talpra áll.” 

Hát igen. Odaát, Bergengóciában*, az asszony nem ember, hanem sokkal inkább fehérnép, vászoncseléd, és különben is, verve jó. De legalábbis fejsze fokával kopogtatva. 

Mondjuk, én bottal se piszkálnám az ilyen – nőt meztelenül csak képzeletében látott – csuhásokat, feltéve hogy kussolnak.

*(A magyar irodalomból ismert fiktív, távoli vidék neve. Pl. Szathmári Sándor: Gépvilág és más fantasztikus történetek kötetében A tökéletes alattvaló című novellája helyszíneként ugyancsak Bergengócia szerepel, melynek a vakmerő harcos hírében álló Gladion nagyfejedelem az uralkodója.)

*

Irigylem a homokszobrászokat. Pontosan tudják, hogy alkotásaik mennyire ideiglenesek, mulandóak. Mégis szívüket-lelküket beleadják. Pusztán a szépért, a pillanatnyi élményokozásért. Tudják: az élet akkor is szép, ha nem gondoljuk végtelennek. A jelenségek folyton változnak, ezért nem érdemes kötődni hozzájuk. A dolgoknak nincs állandó természete, lényege vagy énje.

Nekik eszükbe sem jut gránitszilárdságúnak hazudni a műveiket.

*

A költő a szavak szobrásza. Vétkesek között egy fonéma.

*

Ahol Wass Albert a csúcs, az egy nagyon lapos vidék.

*

Leesett az állam annak olvastán, kik és mennyiért adnak tanácsokat a miniszterelnöknek.

Még szerencse, hogy az állam nem én vagyok.

*

Elöljáróink legszívesebben kinyernék utolsó csepp bérünket is. 

Azonban egyszer minden (ki)nyerő széria véget ér…

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.