Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ameddig még van rá minimális esély

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Tegnap az egyik legnagyobb hírportálon, amelyik borzasztóan korrekt és pártatlan az éppen aktuális tulajdonostól és vezetéstől teljesen függetlenül, az volt az egyik vezető hír, hogy Szijjártó Péter narancssárga Emporio Armani pulóverben repült Kínába. Persze nem csapkodás útján szállt ő – pedig az ingyen lett volna -, hanem a nemkormánygépen, amit immáron ingyenesen is ki lehet kölcsönözni a honvédségtől, hogy ne kelljen firtatni, mennyibe kerül. Semennyibe. Szóval repülőgépen, de nem öltönyben, hanem pulcsiban szállt Szijjártó. Ilyesmit a szerkesztőség tagjai még nem láttak, mert szerintük mindig öltönyben utazik minden idők legjobb külügyminisztere. De most ez hosszú utazás lesz, ezért lezserre vette a figurát. Szeretnék segíteni a független újságíróknak, ezért kigyűjtöttem néhány ruhadarabot, melyet biztosan be tudnak azonosítani, és lehet írni róluk remek kis cikkeket. Nem száz évet mentem vissza az időben, csupán egyetlen hónapot.

Majd ha arról lesz szó, hogy úúúúristen, nem hiszed el, mi történt Szijjártó Péter arcával, akkor visszatérhetünk a témára. Bevallom, ilyenkor reggel, amikor alig vagyok még magamnál, holott örömmel fordulnék a másik oldalamra írás helyett, egy kicsit besárgulok az irigységtől. Azt ugye tudjuk, hogy a pártmédia hírei hol gyártódnak, de azt még nekem nem sikerült kitalálnom, hogy a független média hírei hol. Az egy dolog, hogy ugyanaz a hat téma kering mindenkinél, de az már távolról sem lenne evidencia, hogy mindenféle hozzáadott érték nélkül keringjen. Olykor fordítanak arra némi figyelmet, hogy kicsit átírják a szöveget, de néha még ennyi fáradságot sem vesznek, szóról szóra, betűről betűre ugyanaz jelenik meg. Be van vajon osztva a vezető portálok között, hogy melyik nap ki dolgozik, a többi pedig átveszi? Mert egyszerűen nem találok más megfejtést.

Bár tegnap vasárnap volt, ez nem gátolta meg a Fidesz legcsinibb, legsármosabb politikusát abban, hogy besétáljon a királyi rádióba, és elmondja a saját, teljesen egyedi, különleges és természetesen végtelenül okos gondolatait.

Az Európai Bizottság a magyar „dollárbaloldal” és az európai baloldal nyomására, politikai okból tartja vissza a Magyarországnak járó uniós fejlesztési forrásokat – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Hozzátette: „bízom abban, hogy a bizottság ezt a jogszerűtlen álláspontot nem fogja fenntartani”.

A politikus azt mondta, „nekünk, magyaroknak évek óta azzal kell szembesülnünk, hogy az Európai Unió legkülönbözőbb intézményei koncepciós eljárásokat folytatnak hazánkkal szemben: hazugságok, rágalmak, csúsztatások, minden alapot nélkülöző, egyre durvább politikai minősítések jegyében próbálnak kemény politikai nyomást gyakorolni Magyarországra”.
    Magyarázata szerint ennek oka, hogy Magyarország elutasítja az illegális migrációt, ezzel szemben Brüsszel „migránssimogató” politikát folytat és „ezt próbálja letolni a tagállamok torkán”.
    Hozzátette: a magyarok nemet mondanak a genderideológiai őrületre, megvédik a gyermekeket, nem engednek be genderpropagandistákat az óvodákba és az iskolákba, a gyermekvédelmi törvény nem engedi, hogy kicsavarják a szülők kezéből a gyermekük nevelésére vonatkozó, elidegeníthetetlen jogukat, ezzel szemben a genderideológia zászlóvivői a brüsszeli bürokrácia tagjai.
    Deutsch Tamás kitért arra is, hogy Magyarország következetesen a béke mellett foglal állást az orosz-ukrán háborúval összefüggésben, Brüsszel ugyanakkor háborúpárti, egy „héjaálláspontot” képvisel, elhibázott szankciós politikát folytat, ez politikai nyomásgyakorlásra sarkallja a brüsszeli bürokráciát. (MTI)

Öröm ismét arról értesülni, hogy a magyar ellenzék akkora súlyt képvisel a nemzetközi politikában, hogy még Brüsszelt is rá tudja venni, hogy úgy ugráljon, ahogy a magyar ellenzék fütyül. Talán ideje lenne, ha Orbán Viktor beiratkozna valami baloldali szemináriumra, de legalábbis tanácsot kérne a baloldaltól, hogyan kell csinálni a politikát. Mert valami oka csak van annak, hogy a magyar kormánynak az égvilágon semmit nem sikerül elérni, pedig tényleg mindent megtesznek, zsarolnak, hazudnak orrvérzésig, mégsem koronázza siker a működésüket. Ezzel szemben a dollárbaloldal mindent elér, amit csak akar. Fura, nem?

A Népszavában igen érdekes írás jelet meg Markó Béla tollából, nagyon érdemes elolvasni. Nem sok romániai (és magyarországi) politikusról gondolom azt, hogy oda kell figyelni a mondandójára, Markó Béla pont az az egy, akire igen, érdemes figyelni.

A romániai demokrácia ezer sebből vérzik, a hatalmi ágak közt nincsen egyensúly, mert a politikai döntésekbe is újra meg újra beleszól az igazságszolgáltatás, és vannak bizony bajok a jogállamisággal errefelé is. De alapjában véve továbbra is a nyugati mintákat próbálja követni az ország. Ezzel szemben Magyarországon ma egy központosított nemzetállam épül nagy „lendülettel”. Legyünk őszinték, ha Románia egy ilyen állameszmét követne, nekünk abban nem lenne helyünk. Vitatkozhatunk arról, ki milyen államigazgatást tart célravezetőnek, de számomra most a legfontosabb kérdés, hogy hova vezet vajon, ha sem a románokat, sem a magyarokat nem érdekli, mit gondol a másik. Meglehet, a román politika nem esik kétségbe, ha Magyarország elszigetelődik a térségben, de ez az erdélyi magyaroknak biztosan nem segít, és mellesleg a többi határon túli magyar közösségnek sem. A nem Magyarországon élő magyaroknak továbbra is egy közös Európa az érdekük, ahol határok nélkül együtt lehetnek a különböző nemzetek. Éppen ezért semmiképpen sem örülhetünk annak, hogy látszólag teljes közönnyel szemléli egymást az a két állam, amely nekünk igazán fontos, hiszen az egyikben ott van a szülőföldünk, a másikban ott él a saját nemzetünk. (Népszava)

Az a helyzet, hogy nem csak a határon túli magyaroknak nem érdekük az Európai Uniótól való távolodás, hanem a határon belüli magyaroknak sem. Ezt van, aki megérti, és vannak a fideszesek – határon innen és túl -, akik képtelenek felfogni, hogy nem a csúti mindenáron való szolgálata jelenti a jövőt, hanem éppen az, ha megszabadulunk tőle is, a bandájától is. Sőt, igazából már mi itt, országon belül sokkal többet kockáztatunk, mint a külhoni magyarok. Hiszen Románia, Szlovákia uniós tagállam marad akkor is, ha a geci kirántja Magyarországot a közösségből. Ők uniós polgárok maradnak, rohadtul nem hiszem, hogy egy esetleges Huxit után az erdélyi magyarok tömött sorokban költöznének a drága anyaország kebelére. Bolondok is lennének. Nagyon sokan azért igényeltek magyar állampolgárságot, mert Magyarország már uniós ország volt, szabadon mozoghattunk, ameddig Románia még nem tartott itt. Mostanra ez az előny megszűnt, aligha vállalnának velünk sorsközösséget drága testvéreink akkor, amikor a sorunk rosszabbra fordul. Most sem teszik, pedig bizony itt is vannak bőséggel éhező gyerekek, az otthonukban halálra fagyó idősek, mégsem indul gyűjtés Erdély-szerte az ő megsegítésükre. Orbán nem csak határon túl pusztít és árt, sőt, sokkal többet árt határon belül. Legalább a külhoni magyarokat nem rabolja le, szemben velünk, akiket igen. Értem én, hogy mindenki a maga kínját érzi, de talán nem lenne baj, ha megpróbálnánk megérteni egymást. Ameddig még van rá minimális esély.

Jó ébredezést, szép reggelt kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy mindig szoktuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.