Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Utolérték Ausztriát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt hittem, hogy káprázik a szemem, amikor azt olvastam – az állami hírügynökség által lehozott hír címét idézem most első körben – az MCC megvásárolja Ausztria vezető magánegyetemét. A hír így folytatódik, nagyon fontos benne minden szó:

A nemzetközi hálózatépítést folytatva a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tulajdont szerzett a bécsi Modul Egyetemben, így újabb egyedülálló képzési és tanulási lehetőséghez jutnak az ott tanuló és a Kárpát-medencei magyar diákok.

Miközben hallani véltem, ahogy Bécsben felsírt az állampárt által pőre politikai számításból és hatalmi érdekből Budapestről nem elüldözött, nem elűzött, nem kiutált CEU, azon gondolkodtam –  nem azon, hogy a megvásárlás és a tulajdonszerzés még Unortodoxiában sem jelenti ugyanazt, hanem hogy mekkora nagy pofája van az Orbán nevű miniszterelnök Orbán nevű politikai igazgatójához minden szálon kötődő ideológiai janicsárképzőnek, amit ők tehetséggondozó műhelynek neveznek, ha közleménybe beleírják és nagydobra verik, hogy ők NEM-ZET-KÖ-ZI HÁ-LÓZ-ZATOT építenek. Úgy értik, hogy komoly nemzetközi kutatásokba is bekapcsolódnak.

Az alapvetően turizmussal (hogyne vágna bele a kiscsalád profiljába) foglalkozó magánegyetemként alapított Modul Universität Wien MCC-s terjengős laudációjától megkímélek mindenkit, a nanjingi campust is beleértve, pedig a termelési jelentésekre hajazó közlemény bővelkedik a szuperlatívuszokban, amelyek alapján az embernek az lehetne az érzése, hogy egy olyan országban él, ahol nem irtják tűzzel és vassal a tudásalapú társadalmat a munkaalapú társadalom javára, ahol a szakképzésnek van ugyan becsülete, de az államvezetés tisztában van a hozzáadott értékteremtésre és a versenyképes tudásra épülő társadalom előnyeivel. Ha nem tudnánk, hogy kikkel állunk szemben (egyebek mellett a nyugati globalizációra epét hányó, a szuverén nemzetállami berendezkedést mindenek fölé helyező korrupció kormányával), és nem lennénk tisztában az állam alól kiprivatizált felsőoktatás fideszes magánalapítványok kezére játszásának legfőbb politikájával, akkor teljesen másképp hangzana ez a dolog.

Ha nem tudnánk, hogy egy fideszes káderképzőről van szó (nem volt ez mindig így), amely akkora  vagyont – 500 000 000 000 – kapott ún. tehetséggondozásra, mint amennyit a teljes felsőoktatásra költ egy egész évben a magyar állam, ha a magyarországi állami elitképzést tizenhárom éves uralkodása óta gatyába rázta volna a rendeleti kormány, akkor teljesen másképp hangzana a melldöngetés az MCC profiljába kiválóan illeszkedő bécsi tulajdonszerzésről. Igen, szinte lehetne örülni annak, hogy az MCC terjeszkedik, hogy már Brüsszelben is nyitottak képzési helyszínt, hogy néhány hete a berlini ESMT-vel kötöttek együttműködést, és neves professzorok és személyre szabott tehetségmenedzsment, és nemzetközi színvonalú oktatás és komoly kutatási háttér és nemzetközi szakmai gyakorlat és tudás és ismeretek és csuhajja. Csakhogy a főszereplőket, a magyar oktatás (a minden szintű oktatás), a magyar közállapotok ismeretében ez a szöveg teljesen mást jelent, mint amit normális esetben jelentene:

Az együttműködés nagyban elősegíti az MCC-s, valamint a Kárpát-medencei magyar diákok oktatását, fejlődését. A hallgatók nemzetközi szervezetekben, cégeknél szerezhetnek szakmai gyakorlatot, közéleti és üzleti vezetőkkel találkozhatnak. Az MCC segítségével olyan tudást, ismereteket, illetve készségeket, képességeket szereznek, fejlesztenek, amelyekre klasszikus egyetemi környezetben nem minden esetben van lehetőség. A távlati cél az, hogy olyan egyetemi és akadémiai közeg jöjjön létre, ahol a tudományos élet, valamint a gazdasági és a közélet meghatározó szereplői megfordulnak és megosztják egymással meglátásaikat, tapasztalataikat, ezzel is ösztönözve a további párbeszédet. 

Nem, nem, nem. A kizárólag a Fidesz, pontosabban az orbánizmus érdekeit szolgáló, azonban közpénzek tíz- és százmilliárdjaival kitömött Mathias Corvinus Collegium – amely nemrég azzal került be a hírekbe, hogy közbeszerzést írt ki három vitorlásra, ami szerintük több ezer diák oktatását szolgálná (?), és amely szintén nemrég 36 milliárd forintot kapott abból a 90 milliárd forintnyi osztalékból, ami az állam helyett a néhány éve létrehozott vagyonkezelő alapítványokhoz kerül – bécsi terjeszkedése ugyanolyan felháborító disznóság, mint random 100 dologból 101, amihez köze van a magyar állampártnak. Amely állampártnak semmi köze a párbeszédhez, amelynek távlati céljai nincsenek, ha mégis, akkor az egyetlen távlati célja, hogy megtartsa a hatalmat, amelyet ne lehessen kicsavarni a kezéből. Ehhez nem képzett emberek kellenek, hanem hűséges emberek, idomítható, lojális pártkatonák. Pont.

Most szerintem az lenne a logikus, hogy a 2018 tavaszán Bécsben rettegő és az ottani migránsapokalipszisről párját ritkítóan gusztustalan választási propagandavideót forgató Lázár János miniszter felköpjön és aláálljon. Pontosan ugyanezt kellene tennie az adófizetők pénzéből a globalista háttérhatalmak és mindenféle láthatatlan nemzetközi hálózatok ellen főállásban hergelő, a világ középkategóriás szélsőségeseit maga köré gyűjtő Orbán-kormány egésze, tokától bokáig. Nyilván ez nem fog bekövetkezni, mi viszont annyit tehetünk, hogy belegondolunk, mivel állunk szemben, és jól értelmezzük, amit látunk. A magyar adófizetőktől a törvényesített korrupció eszközével eltulajdonított közpénzből Orbán és sleppje gründolt magának egy külön bejáratú saját célokat szolgáló agymosodát – az MCC egyik oktatója szavaival nevezzük a meggyőződéses fideszesség fellegvárának -, ahol az egybites, Origó-színvonalú elmebaj terjesztése helyett kifinomult, magas színvonalú tudatmódosító ismeretterjesztés zajlik. Az intézmény aztán terjeszkedésnek indult, átívelt az ország határain, a Kárpát-medencében már mossák a fiatalok agyát, Brüsszelben és Berlinben is jelen vannak, Bécsben bevásárolták magukat egy, a nem túl nagy számú magánegyetem egyikébe. Vagyis a távlati cél: a tudományos orbánizmus tanainak terjesztése Európában. Nagyon fontos, hogy minden pénz, ami emögött az illiberális tudatmódosító projekt mögött áll, közpénz, az állami költségvetés rovására az MCC-hez irányított MOL és Richter osztalék a magyarok érdekeit rendeli alá a Párt érdekeinek.

Tehát ahol a miniszterelnök politikai igazgatója által irányított MCC tulajdonrészt vásárolt magának egy külföldi egyetemben, egy olyan ország, ahol közben tudatosan amortizálják az oktatást. Ez az az ország, ahol a kormányzó párt kiszervezte a mindenkori állam alól a felsőoktatást saját magának, és miközben pontosan tudja, hogy a sikeres felsőoktatás záloga a középiskolából kikerülő alapanyag, mégis szándékosan rombolja a középiskolai oktatást, mert minél több a hülye, annál jobb nekik. És ameddig félanalfabéta középiskolásokból lett félanalfabéta egyetemi hallgatók kerülnek ki a magyar egyetemekről, közben saját magának és a leendő hűséges katonáknak olyan elitképzőt tart fenn, amellyel már nem csak Magyarországon, de szerte Európában is fiatalok ezreinek agyát mossa. Más szavakkal: amíg a korrupt rendőr által sanyargatott közoktatási rendszer jelen formájában azt a célt szolgálja, hogy a nagy többség maradjon buta, és ne értse a világot, amiben él, hogy két primitív sorosgyurcsányozástól szarja össze magát, miközben e rendszer ellen tiltakozó középiskolás diákok könnygázt kapnak az arcukba, a szuverén nemzetállamok védőszentjei nemzetközi hálózatot építenek. Shoppingolnak. Már nem pusztán szállodát, vitorlást, kastélyt, futballcsapatot, de már egyetemeket is. És nem Tádzsikisztánban, Mongóliában vagy a Fülöp-szigeteken, hanem Bécsben. Közpénzből (hogy pontosan mennyiből, ahhoz magyar jobbágynak semmi köze) mérgezik orbánizmussal Nyugat-Európát, miközben abból élnek, hogy Nyugat-Európa ellen uszulnak egy évtizede.

Utolérték Ausztriát, basszameg. Nem az ország, ők. Ha máshogy nem, hát így. Ha eddig nem volt, most már a sógoroknak is lesz putyinista-orbánista eszméket terjesztő világszínvonalú ügynökképzőjük.

Címlap: Orbán úgynevezett kötetlen beszélgetésen fogadja a MCC nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit a Karmelita kolostorban 2023. január 26-án. A háttérben az MCC vezető Orbánja vigyorog (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.