Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Körgyűrű

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Gyanítom én egy ideje, hogy minden diktátor gyakorló elmebeteg, ahogy súlyosbodik az állapotuk, úgy csúsznak át a maguk alternatív valóságába, de ott sem lelnek megnyugvást. A baj nem ezzel van, hanem azzal a milliónyi emberrel, aki ehhez asszisztál, aki nem mondja ki, hogy ez bolond, nem adja orvoskézre, hanem segíti az agybaj kiteljesedését.

Ma a civilizáció ismét fordulóponthoz érkezett. Valódi háború robbant ki szülőföldünk ellen, de mi megőrizzük a biztonságunkat.

Ezt Vlagyimir Putyin mondta tegnap a Győzelem napja alkalmából tartott beszédében. Miután személyesen támadta meg Ukrajnát, egy független országot, mégpedig azzal a céllal, hogy néhány nap alatt behódolásra kényszeríti, bábkormányt nevez ki és gyakorlatilag átveszi a hatalmat, de immár másfél éve küldi halálba a saját népét, mégsem sikerül győznie, képes azt állítani ez az agyhalott, hogy az ő szülőföldje ellen robbant ki háború. Ezt alighanem úgy kell érteni, hogy aki neki és az aktuális agybajának ellent mer mondani, az megtámadta őt, ő pedig azonos az országgal. Az ukránok védelmezik a hazájukat és a szabadságukat, a Nyugat segíti őket ebben, ez pedig Putyin szemében háború az országa ellen. Tisztára, mint a mi kis mindiktátorunk, aki szintén az ország elleni agresszióként él meg minden alkalmat, amikor nem teljesül a kívánsága.

Tüntetők megakadályozták kedden a lengyel fővárosban, hogy az orosz nagykövet a győzelem napja alkalmából megkoszorúzza a Vörös Hadsereg varsói emlékművét.

 Szergej Andrejev délelőtt testőrök kíseretében érkezett a második világháború során meghalt szovjet katonák varsói mauzóleumához, ahol az Euromajdan nevű szervezet aktivistáiból, valamint ukrán menekültekből álló csoport várt rá.

A tüntetők korábban több száz ukrán zászlót tűztek földbe a temető bejáratánál, és kereszteket is elhelyeztek ott, amelyekre a jelenleg zajló ukrajnai háború áldozataira emlékeztető neveket tűztek. Olyan emlékeztetőket is elhelyeztek, amelyek az ukrajnai vérengzések helyszíneit, köztük a Kijev melletti Bucsát idézték.

A temető környékét rendőrök biztosították, erőszakos fellépés nem történt.

Az orosz nagykövet megérkezésekor a tüntetők jelszavakat skandáltak, többek között fasisztának nevezték Andrejevet. A diplomatának nem sikerült átjutnia az útját álló tömegen, így a mauzóleum bejáratánál, az ukrán zászlók elé tette le a koszorút. A tüntetők később megtaposták a virágokat.

Szergej Andrejev tavaly május 9-én sem tudta megkoszorúzni a varsói emlékművet, akkor egy aktivista vörös festékkel öntötte le őt. (MTI)

No, hát ilyen az, amikor egy ország lakóinak van véleménye, és nem félnek azt el is mondani. Itt bezzeg azt koszorúzhatna meg az elvtárs, amit csak akar. Igény szerint akár még csináltatunk is egy újabb emlékművet, természetesen közpénzből. De Orbán, Szijjártó, Novák is ugrasztható lenne, biztosan örömmel futnának Moszkvába személyesen koszorúzni. Orbánnak ebben már komoly gyakorlata van, miután volt képe Kínában is megkoszorúzni a tüntető diákokat tankokkal a betonba taposó diktatúra ikonikus emlékművét a Tienanmen téren. Jut is eszembe erről, vagy valami teljesen másról:

Azt szeretnénk elérni, hogy az Országgyűlés választott tisztségviselői, a parlament elnöke, alelnökei, a bizottságok elnökei, alelnökei ebbéli tisztségükben ne utazzanak olyan országokba, ahol nem szabadon választott parlamentek működnek, és ilyen országokból ne is fogadjanak delegációkat.

Ezt nem most mondták a büdös libsik, hanem Rogán Antal mondta, amikor volt kedves megalakítani a parlamentben a Diktatúraellenes Akciócsoport nevű formációt. Igaz, akkor még nem vénülő gazember volt, hanem fiatal. Nini, mit leltem!

 A magyarok többsége elutasítja az Európai Unió szankciós politikáját és elégedetlen EU jelenlegi vezetésével – derül ki a Szent István Intézet reprezentatív kutatásából, amelyet a május 9-i Európa-nap alkalmából készítettek – a Nézőpont Intézet megbízásával – a magyar emberek Európai Unióval kapcsolatos véleményéről és a kereszténység Európa kapcsán betöltött szerepéről. (MTI)

Van még tovább is, hosszasan, de nem fárasztok senkit azzal, hogy el kelljen olvasni. Semmi új nincsen benne. Amiért megragadta a figyelmemet, az a Szent István Intézet, amit a Nézőpont Intézetnek kedve szottyant megbízni a kutatás elvégzésével. Nyilván saját erőből nem tudták megoldani a dolgot. A Szent István Intézet 2021-ben jött létre (tehát jól bejáratott, nagy múltú cég), ügyvezetője Dr. Máthé Zsuzsa. Róla azt kell tudni, hogy Ókovács Szilveszter felesége. A cégnek egyetlen tagja van, mégpedig az Európa Szívében Alapítvány, mely így néz ki:

Kuratórium Elnöke:

Hollik István

Kuratórium Tagjai:

Dr. Simicskó István

Dr. Kiss-Rigó László

Harrach Péter

Klesch Dávid Barnabás

Egyszóval minden fillér jó helyre ment most is, ahogy mindig. Ezek után feltett kézzel elhiszem, hogy miről mit gondol a magyarok többsége. A kutatáshoz (nevezzük így) hozzácsaptak még egy igen érdekes, a szankciók szempontjából feltétlenül releváns kérdést. Azt azért szeretném idézni:

 A kutatás eredménye szerint a magyar emberek mintegy 40 százaléka azt vallja, hogy elengedhetetlenül fontos a kereszténység Európa jövője szempontjából, további 40 százalék szerint pedig közepesen vagy nagyon fontos ugyanez. A válaszadók 10 százaléka mondta azt, hogy egyáltalán nem tartja fontosnak Európa jövője szempontjából a kereszténységet, 8 százalék pedig csak kevéssé gondolja fontosnak azt.

„Mindez azt tükrözi vissza, hogy a szekularizált Európában, négy évtized kommunista vallásellenesség után is tudatában van a megkérdezettek négyötöde annak, hogy a keresztény alapokon fejlődő és szerveződő Európa a jövőben sem nélkülözheti identitása ezen alapvető részét, nem szakadhat el a kereszténység lelki-szellemi-kulturális és morális örökségétől” – állapítja meg a Szent István Intézet.

Ezt is feltett kézzel elhiszem nekik. Főként annak tudatában, hogy a Fidesztől tökéletesen (mármint tényleg) független nemzetközi felmérés azt hozta ki, hogy a magyarok legfeljebb 15 százaléka vallja magát vallásosnak. Úgy tűnik, ez egy olyan csodálatos ország, hogy még a nem vallásos emberek is ragaszkodnak a valláshoz. Vagy pedig az van, hogy 15 százalék 80 százalékos többséget takar. Más nem jut eszembe. Legfeljebb még az, hogy jó ébredezést, szép napot kívánjak mindenkinek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.