Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Esküszöm, ha lettek volna választások, simán megszavazta volna a többség a törököket is, a Szovjetuniót is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok én mindenkinek! Már éppen a sokadik cikket olvasom arról, hogy mennyire drága hobbi háziállatot tartani. Az első ilyen témájú írást néhány hete láttam, ahogy én értettem, lényegében a szerző abban maradt magával, hogy mindmeghalunk, mert sok fiatal annyi pénzt költ kutyájára-macskájára, hogy családalapításra már nem marad sem idő, sem pénz. Szerintem pedig mindenkinek magánügye, hogy akar-e gyereket, vagy sem, ha igen, mikor. Ha gyerek helyett kutyát akar, az is az ő dolga, ahogy az is, mennyit költ rá. Amúgy egyáltalán nem kötelező dizájner kutyafelszereléseket vásárolni, sem a legdrágább táppal etetni. Az állatorvosi költség megkerülhetetlen, ha egészséges a kedvenc, akkor a kötelező oltás, féreghajtó kerül pénzbe. Magyarországon még egészen elfogadható árak vannak egyébként. Aztán pedig az sem elhanyagolható szempont, hogy gyerek mellett is lehet kisállatot tartani. A kettő nem csupán nem zárja ki egymást, hanem kimondottan a legjobb, ami történhet egy gyerekkel, ha élőlények veszik körül.

Érdemes lenne azzal is foglalkozni, hogy mennyibe kerül egy gyerek. Tapasztalatból mondom, rohadtul sokba. Mégsem hiszem, hogy bármelyik szülő akár csak egy percéről is lemondana annak, amit a gyerekével tölthet. A pénz sajnos nagyon fontos, lényegében a legtöbb döntésünket és szinte minden lehetőségünket az határozza meg. Boldogságot természetesen nem lehet venni, a gyerek, vagy/és a házikedvenc annyi örömöt tud adni, hogy az szavakkal ki sem fejezhető. Ám ha magunk is alig tudunk megélni, akkor bizony meggondolandó minden olyan döntés, amikor egy másik életért vállalunk felelősséget. Csak az tegyen ilyet, aki biztosítani tudja hozzá a feltételeket. És hadd legyen mindenkinek a személyes döntése, hogy miként éli az életét. Úgy hiszem, sem az állattartás, sem a gyerekvállalás nem közügy, amiről a társadalomnak kellene ítélkeznie. Abban a pillanatban válik közüggyé – de akkor kőkeményen -, amikor valaki nem úgy bánik azokkal, akikért felelősséget vállalt, ahogy az minden ember, de bizony minden állat esetében is elvárható.

A Magyar Honvédség mentális megújítását és egy ütőképes, elkötelezett, a NATO kötelékében is működőképes haderő létrehozását nevezte fő feladatának a Honvéd Vezérkar főnökének jelölt Böröndi Gábor altábornagy a kinevezése előtti meghallgatásán, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésén.

Böröndi Gábor hangsúlyozta: kiemelten fontos az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer, és a feladatának tartja, hogy ezeket az erőket kiképezzék a közelükben lévő stratégiai pontok megőrzésére, az ellenség logisztikai vonalainak elvágására. Itt van lehetőség a „szittya, rugalmas szervezetű megközelítésnek”, mert ezzel olyan rugalmas egységet kapunk, elkötelezett hazafiakkal, akik ott élnek, saját településüket akarják megvédeni – mondta.

(MTI)

Azt én nem tudhatom, milyen lehet a magyar honvédség mentális állapota. Ha romos, akkor kérdés, idáig mit csinált a vezetés? Ha most kell LÉTREHOZNI ütőképes, NATO-ban is működőképes haderőt, akkor a kérdés ugyanaz. 13 éve tenyészik a csúti az ország élén. Eddig mit csinált, ha lényegében semmi nem működik megfelelően? A tömegközlekedéstől az oktatásig, az egészségügyi ellátásig, és ezek szerint a honvédségig mindenhol pusztulat van. Azért azt megkérdezném a potenciális – amúgy persze ez már eldöntött kérdés, a meghallgatás a szokásos bohóckodás része – vezérkari főnököt, vagy micsodát, hogy miféle szittya izéről hadovál? Mit tud a szittyákról, amit még a történészeknek sem sikerült kideríteniük? Azt sem tudja senki, kik voltak, honnan jöttek és milyen nyelven beszéltek. Igazodási pontnak elég gyengécskének tűnik. Még ki sincs hivatalosan nevezve, máris ökörségeket beszél. Aztán a végén majd betársul Kásler mellé hobbirégésznek. Jól ki leszünk segítve. Bár ennek az országnak már szinte mindegy, csak legalább ne kellene egy csomó pénzt kiadni alkalmatlan, de a hatalmat bármi áron kiszolgáló alakok eltartására, máris jobb lenne a közérzetem.

Istentelen ideológiák nyomásgyakorlása zajlik, amikor az iskolákat különböző civil szervezetek akarják elfoglalni, amelyek megkérdőjelezik a szülők jogait és helyét, ezzel szemben a jövő a közösségépítésben van, és itt kulcsszerepe van a katolikus egyháznak is – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Hegykőn.

„Minket, magyarokat, kemény fából faragtak. Mi, magyarok, ellenálltunk minden létező sötét eszmének. Mi, itt Magyarországon, kibekkeltünk minden diktatúrát, és mi innen, Magyarországról hazaküldtünk minden megszálló hatalmat”.
    Aláhúzta, hogy ez a képesség hazánk több mint ezeréves keresztény államiságából táplálkozik, ami garantálja a nemzet elpusztíthatatlanságát, ahogy az már többször bebizonyosodott. (MTI)

Erre mit lehet mondani, hogy ne kelljen bíróságra járkálni? Szijjártó Péter állapota erősen romlik, tanácsos lenne, ha szakemberhez fordulna a problémájával. Esetleg beléphetne a honvédségbe, ott éppen szerelni tervezik a mentális állapotot. Ha tudna mondani egyetlen megszálló hatalmat, amit mimagyarok hazaküldtünk, az sokat segítene. A kibekkelés inkább jellemző ránk. Majd csak elmúlik, addig elvagyunk fél lábon, kunyhóban, éhezve, fázva is. Esküszöm, ha lettek volna választások, simán megszavazta volna a többség a törököket is, a Szovjetuniót is. Az osztrákokat a magam részéről most is megszavaznám. Az azonban történelmi tény, hogy senkit mi innen elűzni nem tudtunk saját erőből. Például a keresztény egyházat sem, pedig már több kárt tesznek, mint a szovjet megszállás. Amúgy tényleg istentelen nyomásgyakorlás zajlik, ebben nem vitázom a lélegeztetőgépek és orosz energiahordozók legprofibb beszerzőjével. Én még ilyen pofátlan nyomulást életemben nem láttam, mint amit a magyar kormány, és a zsákmárszerzésre szakosodott honi keresztény egyház véghezvisz ebben a nyomorult országban. Olyan szerintem nem létezik egyetlen uniós országban sem, hogy sok településen választása sincs a szülőknek, egyházi iskolába kell íratni a gyereket, mert másféle nincsen.

Szóval így állunk jelenleg. Az egyik büszkeségünk szittya helyőrségeket (vagy hasonlókat) akar szervezni, a másik harcihörcsögnek képzeli magát, miközben nagyon keresztény. Még néhány hét, és valamelyik felállít egy speciális lovasegységet. A bőgatyába öltözött harcfiak fordítva ülik meg (természetesen szőrén) a lovat, és közben keresztekkel, valamint bibliákkal dobálják az ellenséget. Csodás lesz. Addig is jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással.