Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És majd csodálkoznak, hogy miért ürülnek ki a rengeteg közpénzből felújított templomaik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akkor pápamérgezésem epilógusaként, a munka ünnepének tiszteletére az utolsó néhány keresetlen szóval elbúcsúztatom a Ferenc pápa magyarországi látogatása témakört, szem elől nem tévesztve, hogy minő kínos vagy inkább véresen kínos ügyeket próbált meg az Orbán-kormány e látogatás mögé rejteni. Amelynek kétségtelen hozzáadott értéken túli közpénzköltségeit firtatni is szentségtöréssel egybekötött hazaárulás volna.

Tegnap délig meg voltam győződve arról, hogy a maffiacsaládról az Orbán családról a családfő közösségi oldalán megosztott tartalmakkal – a fotók még hagyján, de az a videó, aminek az elején Anikó asszony lesütött szemmel röpül az ura karjaiba, az sok napon túl gyógyuló agyalapi sebek okozására is alkalmas – már olyan mélyre süllyedt a katolikus egyházzal vállvetve kormányzó országvezetés, hogy azt még azzal se lehet alulmúlni (de, kicsit igen), hogy miközben Budaházy Görgy terrorista ún. kisemberként ott mormolhatta a szabadulási hálaimáját a tömegben elvegyülve, a független sajtó egy részét nemzetbiztonsági kockázatnak minősítette a Rogán Bűnöző Antal irányítása alatt álló titkosszolgálat, úgyhogy nekik nem volt szabad a helyszínről tudósítani, fotókat készíteni.

Kár volt elhamarkodottan jóslatokba bocsátkozni, mert bár a pápa miséje után még jóformán oszlásnak sem indult a tömeg, amikor Szijjártónak már Ukrajna (=a moszkvai agresszor áldozata) kioktatásától habzott a keresztény szája, de hol volt ez ahhoz képest, hogy az adófizetői pénzekkel gálánsan kitömött magyar katolikus egyház feje, Erdő Péter bíboros magához vette a szót. Az Orbán-kormány által a szegényekkel, elesettekkel, rászorulókkal, nélkülözőkkel, menekültekkel, mindenféle típusú kisebbségekkel ellentétben hatalmas becsben tartott magyar katolikus egyházi vezetőnek, a főnökei színe előtt sikerült a bravúr: alulmúlta a pápalátogatás három napjának valamennyi mélypontját, amely mélypontok a regnáló politikai hatalom ízléstelen viselkedésével, álszent magatartásával függ össze. Nem akarok úgy tenni, mintha meg lennék lepődve, de úgy sem akarok tenni, mintha meg sem hallottam volna, hogy az uralkodó politikai osztály alászolgájává, cinkostársává szegődött, és ezáltal megszámlálhatatlan földi javak haszonélvezőjévé vált Erdő két Ferenc pápának címzett hálálkodás között hogyan demonstrálta, hogy aki a politika szolgálólányává szegődik, annak fikarcnyi köze nincs, mert nem lehet Ferenc pápához és az általa képviselt eszmékhez, értékekhez, az ő kereszténységéhez. Vagy az egyik, vagy a másik.

Abban tehát nincs különösebb hírérték, hogy a fideszesek miniszterelnökének és Ferenc pápának miért nincs közös nevezője, hogy valójában tökmindegy mit sugdostak egymás fülébe zárt ajtók mögött, azt Ferenc aligha tudta megértetni a maffiacsalád az Orbán család fejével, hogy a kereszténység túlmutat azon, hogy Isten nevével öblögetünk, hiábavalóan a szánkra vesszük, rá hivatkozunk, és közben meg vagyunk győződve arról, hogy a tízparancsolat ránk nem, csak másokra vonatkozik, a drága Jóisten minden bűnt úgyis megbocsát, tehát bármit szabad, bármit lehet. Nincs rosszabb reklám a kereszténységnek, és semmi nem mutatja jobban a szakadékot, ami a Karmelita ura és a katolikus egyház feje között húzódik, mint hogy a keresztény mázzal bekent megélhetési hatalomtechnikus konkrétan üldözi, és mocskos gyűlöletkampányok tárgyává teszi azokat a legelesettebb embertársait (egy részük a honfitársa is), akikkel szemben a pápa szolidaritásra, nyitottságra szólít. Abban viszont van hírérték, hogy az egyébként Orbán Viktort szolgáló Erdő, akinek elméletileg Ferenc pápa a főnöke, nem a fideszesek miniszterelnöke a Kossuth téren hangosan és érthetően világossá teszi, hogy számára semmit nem jelentenek a pápa által megfogalmazott útmutatások.

Egy nappal azután, hogy Ferenc pápa szegényekkel, hajléktalanokkal és menekültekkel találkozott, sokan mások mellett azzal az iráni (keresztény!!!) menekült férfival is, akit 553 napon keresztül (!) tartottak fogva törvénytelenül az Erdő Péter által szolgált fideszes állam hatóságai a röszkei tranzitzónában, és talán sokkal tovább is ott tartották volna, ha az eljárást nem minősíti jogellenesnek a hanyatló Európai Unió, Erdő Péter megköszönte a a pápának, hogy meglátogatta a szegényeket és a menekülteket, de kihangsúlyozta, hogy azokat a menekülteket, akik „innen, a szomszédból, Ukrajnából érkeztek”. Nem részletezem, hogy a kormányzati kirekesztés, évtizedes árokásás, uszítás, gyűlöletkeltés politikája ellen soha egyetlen szóval nem tiltakozó magyar katolikus egyház feje hogyan bölcselkedett a hídépítésről, a népeket összekötő hidakról és Szent Istvánról, valamint hogyan hálálkodott a Szentatyának, amiért elhozta hozzánk a dialógus és a béke üzenetét, mert ez szóra sem érdemes a kiemelt böfögés arcpirító jellegéhez képest.

Mert még egyszer: Erdő főnöke, Ferenc pápa Magyarországon nem egyszerűen „szegényekkel és menekültekkel”, nem egyszerűen innen, a szomszédból érkező menekültekkel találkozott, hanem afganisztáni, szudáni, iráni, iraki és pakisztáni menekültekkel is, akik ellen Erdő Péter világi gazdája kék plakátokon uszított, és a Ferenc pápa által tegnap említett nyílt kapuk helyett falakkal, bezárkózással, éheztetéssel, méltatlan bánásmóddal, zsigeri gyűlölettel és viszkető tenyérrel fogadott. Ferenc pápa egy szóval nem mondott olyat, hogy csak innen a szomszédból érkező menekültek iránt kell nyitottnak és emberségesnek lenni, nem buzdított senkit a menekült, rászoruló emberek különféle ismérvek szerinti megkülönböztetésére. Nem akarok úgy tenni, mintha nem emlékeznék arra, hogy kivel állunk szemben. Erdő Péter bíboros 2015-ben, amikor nem innen a szomszédból érkeztek a menekültek, kenetteljes, cinikus, igazi magyar katolikus egyházvezetőhöz méltó orcával előadta, hogy sajnos az egyház nem jogosult menedéket adni a menekülteknek és befogadni őket, mert akkor embercsempész lenne. Majd amikor felvetették neki, hogy Ausztriában a katolikus egyház befogadja a menekülteket, akkor simán rávágta: jelentős különbség, hogy a Magyarországra érkezők többsége nem kíván nálunk maradni. Akkor sem szakadt rá az oltár, most se szakadt rá.

Ha jóindulatú akarok lenni, mint sokan mások voltak Erdővel szemben (nem akarok), akkor azt kellene mondanom, hogy 8 éve is súlyosan tévedett a bíboros úr. Csakhogy szerintem igazából nem tévedett, egyszerűen akkor is azt adta, ami a lényege: az uralkodó rezsim alászolgáját, aki nem a keresztény tanításoknak, hanem a politikának engedelmeskedik. Akkor nem volt a közelben pápa, aki felhívta volna rá a figyelmét, hogy hazudik téved, vagy funkcionális analfabéta, vagy valami még ezeknél is rosszabb, ugyanis az embercsempész nem az, aki az ajtaja előtt földön fekvő, éhező, fázó, háború elől menekülő embert befogadja, hanem az, aki a határok jogellenes átlépéséhez nyújt neki segítséget. Ehhez képest most egy pápa színe előtt hagyta el a száját egy hazugság, pontosabban a pápa jelenlétében mondta fel a politikai megbízói propagandáját arról, hogy számukra, az állammal összefonódó egyház számára kizárólag azok a menekültek, akik innen a szomszédból érkeznek. Már csak azt kellett volna hozzátennie, hogy és akiknek fehér a bőrük.

Ahhoz képest, hogy az Erdő által szolgált kormány már rég túl van azon, hogy csak afganisztáni, szudáni, iráni, iraki, pakisztáni és egyéb idegen kultúrájú és más bőrszínű emberek ellen hergel, már a saját honfitársaiból űz gúnyt és boszorkányüldözi őket, Erdő kiszólása semmiségnek tűnik. Pedig rohadtul nem az. Annak a magyar katolikus egyháznak a kórképe ez is, amelyik egy gyorsvonat sebességével száguld vissza a sötét középkorba, és amelyik még a magyarországi pápalátogatás csúcspontján is fontosnak érzi demonstrálni, hogy akárhogy is béget a béke hangján, egy világ választja el a Ferenc pápa által képviselt kereszténységtől. És aztán majd csodálkoznak, és nem értik, hogy miért ürülnek ki szép lassan a rengeteg közpénzből felújított templomaik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.