Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A rezsim tűpontos lenyomata: református létükre hithű katolikusok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rendben. Akkor tegyük fel a pácienst a virtuális műtőasztalra, és nézzük meg, mi a baja. Jelen esetben az országunkra gondolok, amely igencsak rossz állapotban van szerintem, és bár annak ellenére, hogy sürgős beavatkozásokra lenne szüksége, ő mégis vegetál. Nagyjából úgy, mint egy krónikus beteg Magyarországon. Várólistás és nagyon kéne neki az életmentő beavatkozás, gyógyszer, mert sajnos megtámadta valami kórság, és a betegség már 13 éve gátolja abban, hogy normálisan létezni, élni tudjon.

Mondhatni egy élősködő tekeredett rá, és minden, számára nélkülözhetetlen életerőt elszív, amire szüksége lenne szegénykének. Akkut demokráciahiány, forráshiány, az Európai Unióból korábban kiszámíthatóan érkező pénzek nem érkezése, korrupció, szürkehályog ami kifejezetten a fideszes hívek szemén burjánzott el, gyűlölet, elfajzott nacionalizmus, leuralt közintézmények és mérhetetlen sok hazudozás. Csoda, hogy életben van szegény páciens. Ha netán túléli, akkor is hosszú és fájdalmas lesz a rehabilitáció. Ez van.

Meg az, hogy jön a pápa. Lehet, hogy feladja az utolsó kenetet? Reméljük, azt azért nem. De mint nem győzöm hangsúlyozni: van baj bőven, és minél gyorsabban kellene cselekedni, nehogy késő legyen. Még azért vannak életjelek, de elég gyengék. A beteg vegetál, gyenge, erőtlen. Kifacsarták és eladták a legfontosabb szerveit. Minél előbb gépre kellene kötni, és helyreállítani a keringést. A betegség neve: Orbán Viktor. Ő és az ő nyúlványai azok, akik napi szinten mérgezik a beteget, és akár egy haszonállatot a rossz gazda, kizárólag arra használja, hogy a maximumot hozza ki belőle, de nem eteti, nem itatja rendesen, nem gondozza, nem ápolja, hanem kizsigereli. 

Igazából ezt a felvezetőt csak azért írtam le, hogy érzékeltessem azt a számomra fullasztó, dohos, az emberhez méltó élettel ellentétes légkört, ami egyre jobban belengi kicsiny hazámat. Borzasztóan sajnálom, hogy így alakult, és szégyellem, hogy nem tudok tenni semmit. Csak nézem, ahogy agonizál és szenved, de nem tudok mit csinálni. Mi történik itt? Mi lesz ennek a vége? A NER és annak összes fizetett és nem fizetett csatolmánya semmi másról nem tud megnyilatkozni egy ideje, mint hogy Ferenc pápa ma Magyarországra érkezik. És akkor mi van? Most tényleg ez az abszolút prioritás? Nem lenne ennél sokkal égetőbb dolog jelen pillanatban, amivel foglalkozni kellene? Most, amikor a főváros lassan csődbe megy, az Európai Unió blokkolja a helyreállítási pénzeket, az infláció soha nem látott méreteket ölt, az életszínvonal a béke(a) segge alatt van, a szomszédaink, szövetségeseink elfordultak tőlünk, kormányzás helyett most is változatlanul dübörög a propagandahülyítés. A pénztelenség ellenére a NER úgy szórja a közöst, mintha az a sajátja lenne. Az egészségügy kitartóan a padlón hever, az oktatás fellendítés helyett könnygázt kap az arcába, és még hosszan lehetne sorolni a nem létező demokrácia ismérveit, amely ismérvek miatt az ország döglődik. Amelyek miatt nem lehet normálisnak és demokratikusnak nevezni ezt a rendszert. Mert nem az. Ha az lenne, nem tartanánk itt. Akkor a közéletben sem Zalatnay, Tóth vagy Nagy lenne az erkölcsi igazodási pont. 

Ez utóbbi megint késztetést érzett arra, hogy megnyilvánuljon: Református létemre hithű katolikus vagyok.” Az vagy, bazdmg. Az egész rendszer, amit kiszolgálsz, amit éltetsz pontosan ugyanígy gondolkodik. Ennyire következetesek és ennyire szeretik elhazudni a dolgokat. Hogy a nagy mesélőt idézzem: „Akkor járunk el helyesen, ha a valóságot is képesek vagyunk hajlítani”. Ezek képesek, ebben legalább van igazság. Az, hogy egy református hithű katolikusnak képzeli magát, mindezt úgy, hogy szerintem csak azért szállta meg a szentlélek, mert így kurva jó pénzt tud keresni, tűpontos lenyomata az Orbán-féle logikának. Tulajdonképpen ő is liberális, csak a végére fasiszta lett. És akkor mi van? Így hajlik karikába a valóság. Csak nézni kell a spektrumot, és meg kell ideologizálni a tetteket.

Mindent meg- és ki lehet magyarázni, a felelősség pedig nem szerepel a szótárban. Hibaszázalék nulla, hárítás csillagos ötös. És van 2-3 millió akinek el lehet adni, hogy valaki 13 éve kétharmados többséggel kormányon van, mi több, pár éve rendeleti kormányzással vezeti ezt a szerencsétlen országot, de soha semmiről nem tehet, mindig mindenki igazságtalanul támadja, bántja, gáncsolja, vegzálja, és ő egyszerűen nem tud mit tenni. Amikor néha tud, akkor pedig akkora az arca, mint Bizánc kapuja. Aki golyóálló mellényben, testőrök gyűrűjében és kordonok mögé bújva közlekedik, persze csak idehaza, ha viszont elreppen a mi pénzünkön, az általunk vásárolt és fenntartott luxus repülőgépen mondjuk a lányához Firenzébe, ott szabadon sétálgat és vásárolgat kedvére mindenféle biztonsági felhajtás nélkül. Hogy van ez? Hogy van az, hogy ennyire fosik a nemzet utcai harcosa attól a néptől, amelyre állandóan „mimagyarokként” hivatkozik, amikor összevissza hazudozik a nagyvilágban, vagy bármely elbarikádozott hazai rendezvényen, ahova csak a hűséges alászolgái hivatalosak, a független sajtó mintha nem is létezne? Elhiszem, hogy a hithű rajongóknak nehéz összerakni ezt fejben, de jó lenne ezeken a dolgokon elgondolkodni egy kicsit. Vagy azon, hogy tényleg miért kokettál és bratyizik egy háborús bűnössel annak ellenére, hogy a fél világ elítéli annak ámokfutását? Igen, ezeket a dolgokat már annyiszor leírtam, ezeket a kérdéseket már annyiszor feltettem, hogy ínhüvelygyulladást kaptam, ezért érzem azt sokszor, hogy az egész falra hányt borsó. Mondjuk a demens vénembert sem értem, hogy mi ez a nagy összeborulás ezzel a minden hájjal megkent, korrupt, cinikus alakkal és rezsimjével? Mi az a közös nevező, ami miatt itt kell paroláznia Isten földi helytartójának? Mi van emögött az egész cirkusz mögött? Ja, és azt se értem, hogy mitől fosnak annyira, hogy még az aknafedeleket is le kell hegeszteni a pápa látogatása miatt? Déjà vu, így hívják azt, ami kerülget. Valahányszor Vlagyimir érkezett, ugyanezt a cirkuszt csinálták. Ha a pápa miatt ekkora felhajtást csinálnak ott, ahol állítólag imádják és összeszarják magukat a gyönyörtől, akkor itt nagyon nagy baj van. Eleve a Szentatya mitől fél? Vagy kitől féltik ennyire? Idézem a házi sajtót:

Két helyet javítva tizenharmadik helyre sorolta Magyarországot az egyes országok békés jellegét vizsgáló éves jelentésében a Gazdasági és Békekutató Intézet (Institute for Economics and Peace). Hazánk az idei Global Peace Index című tanulmányban olyan államok előtt végzett, mint Németország, Norvégia, Belgium vagy Ausztrália.

Ezt 2022. szeptember 1-jén írták. Azóta ennyit romlott a helyzet? Nem értem. Mint ahogy azt sem, hogy miért nem lehet elszámolni azzal, hogy ez a hacacáré mennyibe fog kerülni az adófizetőknek. Nem Semjénnek, Kovácsnak, Erdőnek, Orbánnak és az egész műanyagkeresztény bandának, mert azoknak semmi sem drága, ameddig nem nekik kell fizetni. Mert ezt is mi álljuk, mi gürizünk azért a rajtunk adó formájában bevasalt pénzért, amiből ezek vendégül látják a Szentatyát, és hasznot húznak belőle. De persze a néptől féltik a legjobban. Szerintem ha már ennyire jó fej a kormányunk, legközelebb kedveskedhetne az ateistáknak is a közösből, hogy ne csak a keresztények érezzék jól magukat, az az én pénzem is. Mondjuk meghívhatnák a Metallica-t a Puskás Arénába egy ingyenes koncertre. Addig dicsértessék, jó megtérést és álszenteskedést!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.