Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Nemzeti csinnadratta

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Itt van már a csinn-bumm cirkusz, gyerekek, hahaha, itt nyekeregnek, nyikorognak 13 éve már a légvár-megyék hazardírozó lordjai. Felvonulnak a muzsikusok és muzsikosok, a bokacsattogtató operetthuszárok, a jakuzzi-jakuzák, a „zsidómentő” Horthy Miklós későnszületett katonái, az elcsángált lelkületű apologéták. A mindenben a saját jattjukat meglátó és azt kiélvező zsebmetszők, a pszichopata álomgyilkosok. A bukfencet hányó bohócok és az illuminált illuzionisták, az artisták és a levegőakrobaták, a statiszták és a mindenféle mutatványosok. Bírják szusszal, haszonleséssel és közpénzzel. 

Óriásplakátok országszerte, mindmegette sajtóbirodalom, cselédsorsra kárhoztatott köztévé. Ingyenes „újságok” mindenütt, a pocsék Metropolba ütközöm állomásokon, a Sparban, még a BKK járatain (!) is. Viszi, terjeszti az együgyű, mit sem értő polgár. „Szakértők” nyomják a direktívát ezerrel minden hullámhosszon, éjjel és nappal – a hazudozás e tájékon megszokott politikai praktika. A kijelölt szószólók fáradhatatlanul járják az országot, kamuznak, rémisztgetnek, vizionálnak, brüsszeleznek gátlástalanul, mihelyst egy nemzeti pulpitus kerül a látóterükbe. 

Zenekar helyett zenekár. Reformok helyett szellemi kloroform. Vezetés helyett megvezetés. Agymosás felsőfokon. A hiúság zsebvására. Eltapsolt ezermilliárdok, öncélú hiábavalóság egy totál leuralt terepen. Hamis statisztikák és megtisztított tisztikar. Amennyire nevetséges, legalább annyira káros az egész kavalkád. Figyelemelterelő hadműveletek rengetege ez, a tisztánlátás megakadályozására. Karinthyval szólva: nincsen benne semmi, ámde az legalább érthető. A célközönségre van kalibrálva a rizsa. Egy a biztos: a sanda indíttatás és a hátsó szándék. 

Dagad a Sarkabiztos, aki mindig egy lépéssel az ellenfelei előtt jár, így sosem taposnak rá. Elvégre Sarka Kata is az ő táborában markotányosnő. Egekbe tornázta az inflációt. Néro császár „Panem et circenses” jelmondatából itt a kenyér már felejtős. (De a város égni fog idővel, az holtbiztos.) Szétzüllesztette az oktatást. Az egészségre veszélyessé tette az egészségügyet. Szétrohasztott barátságokat, szerelmeket, családokat. Mélymagyarkodva szembe megy a magyarság elemi érdekeivel. Az  Apokalipszis lovasává ütötte enmagát – az atomháború az új migráció. A lényeg a félelemben tartás – mert aki nem fél, azt nem lehet „megvédeni”. 

(Apropó megvédés, most épp zsidó származású magyarokat akarja megvédeni pártunk és kormányunk, a külügyérünk szerint. Fő, hogy biztonságban érezzék magukat közöttünk, mondja. Helyükben én már nem kezdenék aggódni. Én már csomagolnék!

A „béke és biztonság” leple alatt a nettó hazaárulás folyik. Szlogennagyhatalommá lettünk – csak épp minden másban leghátul kullogunk. (Megint) a rossz oldalon találtuk magunkat, a pávatánctól elvakítva. Bizarr idegháború szenvedő alanyai vagyunk – a rendeleti kormányzást lehetővé tevő vészhelyzetet is kitalálták hozzá.

Az eddigi két világháborúnak van egy eléggé figyelembe nem vehető tanulsága. Nevezetesen, hogy nem azok nyerték, akik elindították. 

Ettől függetlenül is, egy pragmatikusan gondolkodó politikusnak tudnia kell, hogy egyetlen ország – vagy néhány ország szövetsége – nem lehet annyira erős, hogy a világ többi részét legyőzhesse. Putyin és Hszi lehet hogy gazemberek, de nem hülyék. Akkor meg mire fel ez a nonstop riogatás?!

Még csak az asztali szobroknak vágták le a kezét, a lopósok vígan lopkodják a közöst. Az unokázós csalók hozzájuk képest pályát tévesztett dilettánsok. A Lölö-típusú úrhatnámság a minta. A némethszilárd, amint „Isten áld meg a magyart” feliratú pólóban kevergeti a szarát. A hollikistván, amint évek óta  növeszti a hajcihőt. Az összetóthgabizott hazafiság a mérce. 

A kábításból sosem elég. Nagy a jólét, dübörög a gazdaság – most és mindörökké. Mér’ nem lehet ezt megérteni?!… A kommunista, élhetetlen Nyugat maga az erkölcsi fertő, tudtátok?. (A Fertő tónál történteket most ugorjuk át.) Az áltudomány a tudás fundamentuma. Az ál- és rémhírek a valódi fáma. A hókuszpókusz a közbeszéd csimborasszója. Összehangolt, repetitív történelemhamisítás, zajlik, Mariska módra. Itt az EU-s helyett a „székely” és az árpádsávos zászlót preferálják – nyilván mint szebb jövőnk lobogó zálogait. Itt „jó hír” az, hogy a homoszexuális férfiakat kivégzik Ugandában – legalábbis az egyik kivénhedt mankósőr szerint. A kenőmájas tanulhatna abból, ahogy itt elkenik a felelősséget!

A svájci szürke farkas nincs többé. Maradtak viszont a titkos svájci bankszámlák és a farkaséhség, már ami a közpénzeket és a közvagyont illeti.

A svájci bicska mégsem nyílik ki a zsebünkben…

Ülünk a hullámvasúton, amely köztudottan sehova sem megy. És most nem a zalaszabarira gondolok, nem az ennek a 650 lelkes falucskának közel másfél milliárdért építtetett, Rogán által felavatott hullámvasútjára. Jut eszembe az erdőmentes lombkoronasétány. Ennyi erővel hullámtörőt is építtethetnének Dobogókőn. Az se vetne mindent elsöprő hullámokat. 

Mindenki hülye, csak mi vagyunk észnél – ez az alapelv. A felpántlikázott félbolondok elvárnák, hogy a gondolkodók, a tisztaszívűek szégyelljék magukat. Hogy bűnbánatot gyakorolva, szemlesütve osonjanak a falmelléken. Hogy kussoljon mindenki, akinek valami nem tetszik. Olvastátok pl. a Ryanair esetét a magyar hatalmasokkal? A sokadik sokszázmilliós bírságot kapja. Kifektetik a céget, annyi szent – csak idő kérdése és nem fog itt repülni többé. Ugyanakkortól  – olcsón – mi sem.

A szólás- és véleményszabadság része, hogy tiszteljük a mások véleményét, még akkor is, ha a legkevésbé sem értünk azzal egyet. A kormánypropaganda szajkózása, terítése, sulykolása, gurgulázása viszont nem vélemény. Akik ezt cselekszik, pénzért teszik ezt, jellemzően sokért. Számos magánember véleményéről ha lehámoznók a propagandát, kiderülne, hogy semmi egyéni nincs mögötte. Nincs ott amit tisztelni lehetne, hiába keressük. Ők ingyért „hasznos idióták”. Hisznek Orbán Viktorban és a Megváltásban. Ők is épp ezt akarták gondolni, mondani, de lám, a világ legtehetségesebb kormánya megelőzte őket. Holott valóság tisztelete nélkül nincsen párbeszéd. A Goebbelstől eltanult nemzeti „konzultációk”, a viccfelhőbe eregetett országgyűlési határozatok nem jelentenek párbeszédet. A világnézet nem neveltetés, hanem tapasztalat kérdése. Úgy ám, hazámfiai!

Lóvátenni egy egész világot merész vállalkozás, de nem kockázatmentes. És ezzel nem csak a morális önmegsemmisítésükre utalok, amelyet – a civilizált világban legalábbis – jobbára sikeresen abszolváltak. A történelemben az a jó, hogy előbb vagy utóbb, így vagy úgy, de megtörténik. Nem lehet megállítani egy percdiktatúra kedvéért.

Sej, haj, halihó!

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.