Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert a másik is lopott, és aki utána jön, az is lopni fog

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Jó hír – már akinek jó -, hogy mi ma sem foglalkozunk azzal közvetlenül, tudósítás jelleggel, hogy melyik művésznő melyik másik művésznővel huzakodik egy klip kapcsán, nem írunk arról, hogy ki kivel jött össze, ki kivel nem jött össze, sőt, az sem lesz nálunk téma, hogy mit üzenget egymásnak a Mazsihisz és Gyöngyösi Márton. Ha tisztázni akarnák a problémáikat, alighanem megbeszélnék személyesen, telefonon, bármi módon. Miután ezt ők a nyilvánosság előtt teszik, számomra nem kérdés, hogy celebkedésről van szó, nem másról. Az nem tudom, hogy mennyire jó hír – bár kétségtelenül országos hír, mert szinte minden portálon szembejött -, hogy hiánycikk az egyik szorongáscsökkentő gyógyszer. Biztosan sok olyan ember van, akinek szüksége van rá és segít a problémáin, de bizonyára van olyan is, aki azért szedi, hogy ne kelljen szembenéznie a valósággal. Hátha most kénytelenek lesznek, és ez segít nekik hosszútávon. Szóval mindezekről nem, minden egyéb valós problémáról lesz szó nálunk. Persze nem az összes problémáról, mert akkor percenként kellene posztolni, és a 24 óra nem lenne elég, de legalább néhányról.

Ennek a háborúnak csupán vesztesei vannak, mert ebben a háborúban emberek halnak meg. Győztesről beszélni értelmetlen – jelentette ki Szijjártó Péter a BBC Hard Talk című műsorában. (MTI)

Ezer szerencse, hogy ennyire okos emberek vannak a kormányban. Nélkülük csak olyanok lennénk, mint a veréb púp nélkül. Nem tudom, kicsoda és mennyit gondolkodott ezen a korszakalkotó bölcsességen, csak remélni tudom, hogy nem ficamodott ki az agya közben. Soha nem volt még olyan háború, aminek lettek volna győztesei, legalábbis én nem tudok ilyenről. Technikailag persze lehetnek győztesek, azok is inkább csak átmenetileg. Emberileg nincsen győztes, hiszen értékek pusztulnak, emberek halnak meg. Soha nem múló sebek keletkeznek minden hadviselő fél lelkén, a végén csak fájdalom és gyász marad. Pontosan ezért nem kellene háborút indítani. És ne feledjük el, hogy ezt a háborút nem más, mint Putyin indította. Győztese ennek sem lesz, de az egyik fél veszíteni fog.

Mi ugye nem állunk háborúban senkivel – mert meg vagyunk védve erősen -, így a kormánynak van ideje a polgáraival szórakozni. Teszi is kitartóan és nagy elánnal, mert ha nem tenné, még a végén elunnánk magunkat. Például addig csűrték és csavarták a nemkormánygépek körül a trutymót, ameddig eljutottak oda, hogy hát hiszen a honvédség azt ingyenesen is kölcsön adhatja Orbánnak, Szijjártónak, Nováknak, mert ők közügyekben röpködnek. Ha pedig ingyen adják, akkor nincsen költségelszámolás, aminek a dokumentációját olyan kínosan sokszor igényelni szokták a dollárbaloldalról. Tadam! Nem is kell titkosítani, így sem fog a büdös életben kiderülni, hogy mennyibe kerül nekünk nemzeti büszkeségeink röpködése. Hát mi ez, ha nem zseniális? Naugye.

Szomorkodik Dúró Dóra pártja (sajnálom, képtelen vagyok leírni a párt nevét, még így sem óhajtok közösséget vállalni velük. Nincs olyan, hogy mi. Én vagyok és ők vannak), mert nem voltak elég gyorsak idén, vagy a Pride szervezői voltak gyorsabbak idén, mint tavaly és tavalyelőtt, mert most nem a párt kapta meg az engedélyt az Andrássy útra. Dühöngenek is erősen, fel is vannak háborodva, csalást kiáltanak, mert szerintük a két kérelem másodpercre azonos időben érkezett be (ezt mondjuk nem is gyanítom, honnan tudják), mégis őket utasították el. Panaszt is tettek a Kúriánál, közben nem felejtettek el az Orbán-kormány remek vívmányára, a hagyományos családmodell védelmére hivatkozni. Körbe is értünk, teljesült a cél. Közben egy kicsit azért sikerült azoknak az uniós és nem uniós országoknak üzenni, ahol minden gond nélkül meg szokták tartani ezt a felvonulást. Azt üzenték ők, akiknek van hazájuk, hogy csak mimagyarok számára fontos a család, nekik nem az. Már megint minden hülye szembejön az autópályán. A fenébe! Ha a Kúria nem áll oda nemzetileg melléjük, még mindig ledarálhatnak néhány könyvet, vagy valamit, amit szeretnének. Dühkezelésnek az is megteszi.

Újabb neres cirkuszolásra okot adó fejlemény van. Egy csomó értelmiségi aláírta azt a nyílt levelet, mely a pedagógusok megfélemlítésére hivatott törvény ellen emel szót. Lesz min rugóznia a pártmédiának. Csak arra kell vigyázni, hogy lehetőleg ne a politikai hobbista Jeszenszky rohadtbüdöskommunistázza az aláírókat, mert az apja is köztük van. A másik ok az óbégatásra az ALDE kampánya. Mert nehogy már elhitessék a hívekkel, hogy jobb nyugaton, keleten, északon és délen, mint a rántotthúsalakúban élni. Képesek azt hirdetni – merthogy az az igazság -, hogy kurvára alacsonyak a magyar bérek. Igen, de mi így szeretjük. És úgy is szeretjük, hogy a baromi alacsony bérekhez rohadalom magas árak tartoznak, mert úgy kerek a zsemle. A pofánk meg nagy. Legyen nekünk elég, ha nézhetjük a szépen gömbölyödő politikusokat. És bakker sok embernek tényleg elég. A világon mindenre találnak felmentést. Mert a másik is lopott, és aki utána jön, az is lopni fog. Hátényleg, ha engedjük, akkor lopik. Ezért kell idejében pofán baszni azt, aki belenyúl a közösbe, és nem azt várni, hogy hátha hagy nekünk valamit a zsák alján. Nem hagy, de legalább a zsákot is elviszi. Mi termeljük ki a szemetet, holott ennyi izzadmánnyal már igazgyöngyöt is termelhetnénk. Az is szemétként kezdi, aztán naugye.

Azt hiszem, elég ennyi belőlem reggelire. Be is fejezem, mielőtt végleg elszakad a cérna. Jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Hamarosan jövünk vissza az első beszólással, azt még nem vitte el a szankciós infláció.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.