Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor tud eljutni A-ból B-be, ha megtankolja saját zsebből a saját autóját, beleül és vezeti, vagy felkapaszkodik egy buszra, vonatra, villamosra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, végre valódi tavaszt kívánok mindenkinek! Bóklászok én a médiában, ahogy mindig szoktam reggel, délben, este. A felugró és beépített reklámokra már nagyjából immunis vagyok, ennek ellenére szemen ütött az Indexen (biztosan máshol is van ilyen, de én történetesen itt futottam bele) a Magyar Katolikus Egyház kérése, hogy támogassam én adóm egyházaknak felajánlható 1 %-ával a Magyar Katolikus Egyház szolgálatait. Tudom én, hogy keresztényüldözés zajlik mindenhol, országon belül különösen a hozzám hasonló hazaáruló libsik üldözik a jólelkű keresztényeket, ennek ellenére megpróbáltam rákeresni, miféle szolgálatról lehet szó, amihez az egyház nem kap állami támogatást, és külön fizetni sem kell érte. Mert amennyire én tudom, a hívek fizetnek valamiféle adót, vagy aminek hívják a dolgot. Esküvő, temetés, keresztelő nincs ingyen, azért külön kell fizetni. Az egyházi fenntartású idősotthonok nem ingyenesek, az oktatási intézmények kapnak a gyerekek után fejpénzt, az állam igen komoly támogatást biztosít az egyházaknak – mármint azoknak, amelyek neki tetszenek, Iványi Gábor egyháza természetesen nem ilyen, őt változatlanul megpróbálja eltaposni a hatalom -, a pénz mellé járnak ingatlanok ingyen, közpénzből újulnak és épülnek a templomok. Ha valami jótékonysági akció van – például karácsonykor -, arra a közpénztévé támogatásával külön kunyerát szoktak szervezni. Mi lehet hát az a szolgálat, amihez külön kell az adószázalék?

Biztosan ételosztás! Az tipikusan keresztényi dolog, ha nem üldözik el a templom környékéről is a rászorulókat, hanem enni adnak nekik. Rá is kerestem, hány helyen és mikor osztják a kaját. Egy ilyet leltem első körben, ez Debrecenben volt. Azt írja a közlemény, hogy ők hagyományosan ételt osztanak télen minden szombaton. Csakhogy azt is írja, erre külön adományokat gyűjtenek. Ide teszem a kicsiny írást. Nem azért, mert felbosszantott, hogy egy plébános köszönőviszonyban sincs a magyar helyesírás alapvető szabályaival sem, úgy szórja a vesszőket, mint bolond pék a lisztet. Pedig – bár nem vagyok nyelvtannáci – felbosszantott, mert ha ő nem is tud helyesen írni, legalább tanulja meg használni az ebből a célból készült programot. Az anyanyelvünk kerékbe törésénél is jobban feldühített azonban egy bekezdés a szövegben. Ezt szó szerint idézem:

Jó szívvel történt az osztás, minden kedves Testvérnek. Ha azt mondjuk, mindenki rászoruló volt, tévedünk. Mivel a jelenlegi Kormány igen sokat tesz a nehéz helyzetben lévőkért. 

Hát ez csodálatos! Szóval jó szívvel osztotta az egyház a másokét, de odapofátlankodtak olyanok is, akik Orbán Viktor és dicső kormánya jóságának köszönhetően nem is szorultak rá. Ők valószínűleg szeretnek megalázó módon sorba állni egy tál ételért. Úgy is, hogy névsort vezettek róluk, bár nem tudom, ez mennyire törvényes. A részletekbe menő beszámolóból azt is megtudhattuk, hogy 30 kiló kenyeret osztottak ki 345 embernek – akik közül ezek szerint volt, aki meg is vehette volna a neki jutó nem egészen 9 deka kenyeret -, és jó hangulatban zajlott az esemény. Amúgy. Szerencsére találtam jó példát is a Pécsi Egyházmegyében, de ennek ellenére azt hiszem, maradok a krisnásoknál, amikor az adószázalékomról kell dönteni.

Gulyás Gergely (tehát a kormány, tehát Orbán Viktor) azt várja (követeli? Mert inkább azt szokták) David Pressmann amerikai nagykövettől, hogy kérjen bocsánatot a zsidó vezetőktől, amiért meghívta széderestére Gyöngyösi Mártont, de erről a többi vendéget nem értesítette előre. Jó, kérjen ő bocsánatot, ha hibázott. De tőlem (és még vagy 3 millió honfitársamtól) meg kérjen bocsánatot Orbán Viktor, Gulyás Gergely és minden egyes fideszes politikus, amiért évek óta, rendszeresen, tudatosan, szisztematikusan lekommunistáznak és hazaárulónak neveznek, gyurcsányistának titulálnak azért, mert rohadtul nem vagyok fideszes. Előtte még kérjenek bocsánatot a romáktól, amiért a miniszterek elnöke szerint tartják a markukat, amiközben ő keccsöl a pénzért, közben pedig létrejöhetett a Híd a roma felzárkóztatás ellopáshoz-projekt, és senkinek szeme sem rebbent, a pénz eltüntetéséért nem vontak senkit felelősségre. Kérjenek bocsánatot a melegektől, amiért rájuk uszították a birkáikat, amiért megalázzák, üldözik és elüldözik őket, amiért tudatosan bűnözőnek, gyermekmolesztálónak állítják be őket. Kérjenek bocsánatot a hívő emberektől, amiért megtöltötték a templomokat képmutatókkal, hazugokkal és törtetőkkel, megvették az egyházat, sárba rántották a valóban hívők hitét. Kérjenek bocsánatot a rossz járványkezelés következtében elhunytak családjaitól, az iskolából fénalfabétán kikerülő gyerekektől, az egyik hónapról a másikra tengődő munkavállalóktól. Végezetül nyugodtan bocsánatot kérhetnek David Pressmanntól is, amiért ilyen bizonyítatlan vádak jelenhetnek meg róla – természetesen névtelenül – az egyik propagandaportálon:

David Pressman Joe Biden embere folyamatosan átlépi hatáskörét, olyan cselekedeteket hajt végre, amelyek egy nagykövettől nem szokásosak, sőt, nem is szabadna megtennie. Ez is bizonyítja, hogy Biden nem nagykövetnek küldte ide, hanem személyes megbízottjának, egyfajta helytartónak. Célja, hogy belekényszerítse Magyarországot a háborúba, emellett ellenőrzi az amerikai pénzekből működő dollárbaloldalt, sajtótájékoztatót tart és plakátkampányt szervez. Pressman nem az amerikai-magyar kapcsolatok javításában érdekelt, hanem a kétharmados többséggel megválasztott magyar kormányt szeretné megbuktatni. (Origo)

Ha ezekkel megvannak, majd sorolom tovább. Köszike.

Addig is örvendezzünk annak, hogy megint finanszírozhattuk Szijjártó Péter nemkormánygépes röpködését. Most éppen Etiópiában akadt halaszthatatlan dolga. Bizonyára ott is köt majd valami nagyon fontos megállapodást, de ha azt nem, legalább talál egy olyan országot, amelyik a béke és Orbán Viktor pártján áll. Máris kint leszünk a vízből. A rezsim bukása után a külügyminiszterek gyöngyének nem lesz egyszerű az élete, attól tartok. Megvonási tünetei lehetnek, ha megszűnik a fontosságtudatos cirkulálás, ha akkor tud eljutni A-ból B-be, ha megtankolja saját zsebből a saját autóját, beleül és vezeti, vagy felkapaszkodik egy buszra, vonatra, villamosra. Bár Dunakeszin még nem nagyon jár villamos, és remélem, nem tart addig a dolog, hogy kiépítsék. Olcsóbb lesz, ha elvonóra megy a futsallista. Már ha kap időpontot ebben az évszázadban. Németh Szilárd nincsen olyan magasan a táplálékláncban, neki be kell érnie szolgálati autóval és sofőrrel, de azért ő is szorgosan rója a kilométereket. Most éppen farkaslakai barátaival a székelyföldi birkózó akadémiáról egyeztettek Udvarhelyen. Remélem, azt is mi fizethetjük, mert máshogy értelme sem lenne. Ha már pénzszórás. Varga Judit éppen azt reklámozza, hogy májusban ő is előadó lesz a CPAC magyarországi konferenciáján. Leginkább pénz kérdése, hogy hol tartanak ilyen produkciót, és azon ki lép fel. Miután nyilvánvalóan ezt is mi fizetjük – akkor is, ha nem közvetlenül, hanem az Alapjogokért Központon keresztül -, a magam részéről jobban örülnék egy rendes cirkuszi előadásnak igazi bohócokkal és artistákkal.

Azt hiszem, elég ennyi reggeli előtt. Legyen mindenkinek szép napja, elvégre tavasz van és mi a béke pártján állunk az összes lúdtalpunkkal és visszerünkkel. Mint a honvéd a Hargitán. Jó ébredezést kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.