Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ahelyett, hogy elmenne kapálni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szomorú és szánalmas látvány, bár hallani legalább annyira kellemetlen, amikor valaki, jellemzően nem a sarki fűszeres vagy hentes és nem is a kedves műkörmös hölgy a szemközti házból, hanem egy még hivatalosan, de legalábbis földrajzi értelemben európai ország közel másfél évtizede alkotmányozó többséggel kormányzó uralkodó miniszterelnöke saját összeesküvés-elméleteinek csapdájában vergődik. Jelen esetben ez arra értendő, hogy X hetente beül a közpénzből fenntartott pártrádiójába, és mint egy elromlott lemezlejátszó, recsegve elnyekergi ugyanazokat a – sarki fűszeresre, a hentesre, valamint a kedves műkörmös hölgyre nézve egyaránt – kínos hazugságokat, amelyeknek hálója olyan sűrűn fonja körbe a nemzetiszuverén korrupciótól és hatalommániától homályos elméjét, hogy már el se tudja engedni.

Aki azt hazudta a népének még az ukrajnai háború kirobbanása és a választás előtt, hogy Magyarország kapja legolcsóbban a moszkvai gázt, mert ő és a külgazdasági toporzékoló embere elintézte a háborús agresszorral, majd a háború kitörése után 13 hónappal kiderül, hogy tartósan és változatlanul Magyarországra jön a legdrágábban az orosz gáz, annak egyfelől kivételesen bátran elhihetjük, hogy magáról beszélt, amikor azzal a politikai közbölcsességgel szórakoztatta a híveit, hogy az emberek egyebek mellett választások előtt (és háborúban) hazudják a legnagyobbakat. A horgászat utáni monumentális hazugságokról a bajszos, egykori közjogi méltatlanság minőségében levegőt rontó haverját kell kérdezni, de ezt most hagyjuk.

Másfelől aki irigykedve tekint a primitív, bazmegelő államtitkárára, és ahelyett, hogy elmenne kapálni vállalná a felelősséget a saját elcseszett gazdaságpolitikai döntései miatt Európában párját ritkító, 25 százalékot meghaladó magyar infláció miatt, szintén menetrend szerint ismételgeti a konyhaközgazdaságtan leginkább kontraszelektált képviselőit kenterbe verve, hogy az infláció nem fog magától csökkenni, azt nyakon kell ragadni (Pelikán elvtárs analógiájára, aki nem nyakon, hanem torkon ragadta a kérdést) és törni kell, letörni, de nyugi, ő már beadta az infláció elleni vakcinát, csak győzzük kivárni, hogy év végére eltört nyakkal egyszámjegyűre csökkenjen, annak valóban nemigen van más lehetősége, mint összeesküvés-elméleteket és rémhíreket terjeszteni. Jelen esetben arról, hogy

„a világháború veszélye nem irodalmi túlzás, (…) a világháború reális veszély ebben a pillanatban”.

Ahhoz képest, hogy páratlan hetente (lófaszt, inkább naponta, percente) arról szól a propaganda, hogy már most is ki van törve a világháború, amelyben a hős náciirtó szovjet orosz hadsereg küzd a gonosz NATO ellen, miután ez utóbbi nem vette figyelembe a Moszkva jogos biztonsági igényeit, szóra sem érdemes a jövő idő. De ha nem akarjuk elhülyéskedni, és nem jutunk el az elmebajnak arra a fokára, ahova Rogánék szeretnék, hogy tudniillik, ha mégsem tör ki a harmadik világháború, az kizárólag a felcsúti bézíkli frídompíszfájternek köszönhető, akkor van bőven baj azzal, hogy az ország miniszterelnöke összeesküvéseket gyárt, rémhíreket terjeszt ahelyett, hogy kapálna, mert annak legalább van némi haszna.

Aki a harmadik világháborúval riogatja a megélhetési nyomorúságba taszított híveit, aki úgy és azért áll a béke pártján, vagyis aki sok egyéb mellett azért fogadtat el mindenféle békepártinak csúfolt parlamenti nyilatkozatokat az alászolgáival, hogy az egyébként is megsemmisült politikai ellenfeleit háborúpártinak nevezhesse, mintha három lélegző agysejt fölött bárki komolyan gondolhatja, hogy mindenféle papírfecnik lobogtatásától, amelyeken szerepelnek a béke, béketárgyalás, tűzszünet szavak, majd jobb belátásra tér a taktikai atomot telepítő háborús agresszor, az minden jóhiszeműség mellett is egy egy ócska szélhámos. Akkor is, ha 52 százalékos elsöprő fölénnyel nyerné  a választást jövő vasárnap. Nincs arra semmilyen elfogadható magyarázat és felmentő körülmény, hogy miközben bizonyíthatóan sem a Nyugat, de Oroszország sem érdekelt egy Oroszország és a Nyugat közötti fegyveres konfliktus kirobban(t)ásában, miközben tényekkel alátámasztható, hogy a nyugati szövetségi rendszer tudatosan próbálja ezt a gyászos forgatókönyvet elkerülni (lásd: a lengyel határ közelében becsapódott rakéta esete), miközben a sokat emlegetett nyugati közvélemény (a hanyatló nyugati emberek tömege) sem akar semmilyen módon részese lenni egy ilyen konfliktusnak, miközben a NATO egy védelmi szövetség, amelynek célja éppen az, hogy a tagjainak ne kelljen háborúzniuk, miközben még talán a hívei is tudják, hogy Magyarország is pont ezen oknál fogva csatlakozott a NATO-hoz, Orbán a harmadik világháborúval riogat.

Eddig sem volt könnyű civilizált kifejezésekkel jellemezni azt a magát békepártinak hazudó embert, aki egy nemzetek közötti futballversengést, egy szaros Eb-selejtezőt is képes a valódi háború árnyékában háborús hadjáratként aposztrofálni, de ehhez képest is nehéz civilizált szavakkal jellemezni azt az embert, aki a saját híveivel azt próbálja megetetni, hogy annak az Oroszországnak, amelyiknek két nap alatt el kellett volna foglalnia Kijevet, de amelyik még Kelet-Ukrajnában sem képes a saját céljait igazoló eredményeket felmutatni, érdeke eszkalálni a háborút, és belerángatni a harmadik világháborúba a hozzá képest igencsak jelentős katonai fölényben lévő NATO-t. Milyen ember az, aki ennyire hülyének tartja saját szavazóit?

Viszonylag egyszerű a válasz, közhelyes és unalmas is talán, de nem lehet eleget beszélni róla. Az, aki minden politikai sikerét (politikai siker alatt nem az ország felvirágoztatása, hanem a hatalom megszerzése és megtartása értendő) annak köszönheti, hogy felnagyított, eltúlzott vagy egyszerűen csak a valóság helyére hazudott külső fenyegetésekkel szemben teátrálisan, szabadságharcos szólamokkal öblögetve retorikai dimenzióban megvédi a magyar érdekeket. Aki a választást is gyakorlatilag azzal nyerte meg akkora fölénnyel, amekkorával, hogy a választók többségével elhitette, hogy ha nem ő nyer, hanem az ellenzék, akkor Magyarország belesodródik a háborúba és magyar katonák mehetnek az ukrán frontra golyófogónak. Miközben Magyarország akkor is a NATO tagja volt és a NATO akkor is egy védelmi szövetség volt. Ahogy most is az, amikor ő minden illiberális félmondatával és cselekedetével azon van, hogy Svédország csatlakozását, azaz a NATO megerősítését megakadályozza. Az nézi ennyire hülyének a saját szavazóit, aki kormányozni, országot építeni nem képes, mert az összeegyeztethetetlen a korrupció legfőbb hatalomtechnikájával, és aki ezt úgy kompenzálja, hogy a Rogán-központ világméretű összeesküvéseit hazudja az emberek pénztárcájába mardosó valóság helyére. Aki válság idején nem válságot kezel, hanem azért vergődik, azért terjeszt rémhíreket és összeesküvés-elméleteket, hogy a csökkenő életszínvonal miatti felelősséget másokra hárítsa. Nem, még véletlenül sem Oroszországra, még véletlenül se a saját korrupcióval vegyített dilettáns politikájára, amelynek köszönhetően egy kanyi uniós forrás nem érkezett Magyarországra, hanem a brüsszeli szankciókra és a háborúpártinak hazudott európai politikai elitre.

Mondhatja bárki, hogy nincs itt semmi látnivaló, pedig szerintem ez már félreérthetetlen Huxit-narratíva. Hangosan és érthetően világossá tette tegnap, hogy szerinte megkérdőjeleződött az Európai Unió létezése és értelme, mert szerinte az EU feladta azt a két célt, amely miatt megalakult: a békét és jólétet. Ebben nem az a hír, hogy olyan mértékben elásta és kifosztotta az országot, hogy már a harmadik világháború kitörésével kell riogatnia, hogy valahogy elterelje erről a figyelmet (az óvodások átműtésének lebegtetése ezek szerint lófaszt se ér), hanem hogy alig két nappal azután, hogy maga a háborús tömeggyilkos is elismerte, hogy a nyugati szankciók csapást mérhetnek az orosz gazdaságra, a felcsúti haverja már nem egyszerűen a nyugati szankciókat gyepálja, hanem az egész EU létezését és értelmét vonja kétségbe. Ahelyett, hogy világossá tenné, hogy a háborús gyilkosnak ki kell takarodnia Ukrajnából. Vagy ahelyett, hogy elmenne kapálni. Ez a durva, nem az, hogy a megélhetési bajkeverő és polgárháborús pszichózist szító önjelölt utcai harcos soha nem lesz békepárti. Ha ötvenszer újjászületik, akkor sem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.