Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ahol a nép hátán egy kontinensnyi tűzifát fel lehet hasogatni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát igen. Ma reggel is lement egy sokadik beismerő vallomás a nagy nyilvánosság elkápráztatására a Kossuth nevét viselő, kizárólag a rezsim éltetését szolgáló, közpénzből fenntartott, közszolgálatinak csúfolt rádióban. Igazából nem óhajtom mondatról mondatra szétszedni és elemezni azt a már-már megszokottnak számító hazugságcunamit és szekunder szégyent keltő össznépi hergelést és hörgést, amit a mi kedves vezetőnk (kedves a francnak) megint méltóztatott előadni a nagyközönségnek.

Amely nagyérdemű nagyközönség a totális apátia súlyos állapotába esett valamikor évekkel ezelőtt, és azóta sem tért magához. Az is igaz, hogy a rezsim gondoskodik arról rendesen, hogy ez a tetszhalott állapot fennmaradjon, hogy napi rendszerességgel eljusson a szellemi méreg a társadalom pulzáló vénájába, hol kisebb, hol nagyobb dózisokban. Csak azért, hogy véletlenül se következzen be az, amitől a legjobban be vannak szarva, éspedig a társadalom kollektív öntudatra ébredése. Mert akkor baszna be itt a mennykő a nemzeti dilettantizmus és infantilizmus matyómintás motívumokkal díszített bölcsőjében, amit a mi mindenhez értő atyuskánk az ő gondos kezeivel ringat.

Éppen most értem Anna Politkovszkaja 2006-ban meggyilkolt orosz újságírónő könyvének végére, amelyben kristálytisztán leírja azt a gyilkos, gazember, elnyomó putyini diktatúrát és annak minden leágazását, amit Orbán és kormánya jelen pillanatban is hallgatólagosan támogat, és amelynek propagandáját terjeszti. Nem szükséges részletezni azt a modellt, amit Orbán Moszkvától tanult, és amit a lehetőségeihez mérten alkalmaz a magyar néppel szemben. Orbán ilyen értelemben szerintem nem politikus, hanem egy nemzetáruló, aki semmivel nem különb a mesterénél. Az, hogy e kapcsolat mögött mi állhat, egyelőre nem világos, de egyszer majd valószínűleg ki fog derülni.

Mindenesetre mint egy jó kápó az olasz maffiában, úgy hajtja végre a Kreml kottáját, és teljes mellszélességgel kiáll mellette. Az, hogy egy elvileg közszolgálati rádióban ennyi mérget, hazugságot és hablatyot elő lehet adni, már önmagában összeegyeztethetetlen mindenféle demokratikus gyakorlattal. Orbán létrehozta azt a putyini világot, amit amaz már 2004 körül meghonosított Oroszországban. A vallási buzgóság mögé bújva, a demokratikus berendezkedést felszámolva, a vitákat és érdemi kérdéseket nagy ívben elkerülve, a nép fejére szarva úgy, hogy közben az a csatakiáltás, hogy minden a nép érdekében történik. Egész egyszerűen felfoghatatlan. Eddig azt hittem, hogy a Finkelstein-féle módszert használják, de közben kiderült, hogy nem. Orosz dezinformációs propagandahadjárat és az orosz érdekek kiszolgálása zajlik Magyarországon Orbán magyar hangján és hathatós közreműködésével. Nyilván Magyarország függ az orosz energiától, és évtizedes múltja van a szovjet típusú beidegződéseknek, de ami itt megy, az jóval túlmutat ezeken. Ilyen mértékű morális pusztítást, ilyen bűnös szembehelyezkedést a szövetségeseinkkel a modernkori történelemben szerintem nem lehet tapasztalni. A Nyugat gyalázása, az Európai Unió köpködése, a NATO-tagság szabotálása a finnek és svédek esetében egy olyan pillanatban, amikor egy háború dúl Európa keleti határánál, a V4-ekkel való szakítás, az USA napi szinten történő elküldése a picsába, és mindezzel szemben a Türk Tanács éltetése, Irán és az orosz agresszor piedesztálra emelése egész egyszerűen döbbenetes. És akkor nem beszéltünk Paks 2-ről, meg arról, hogy állunk, mint fasz a hideg vízben, Orbán meg a tó közepéről, az iszapba félig belesüllyedve osztja az észt a gályaraboknak.

Minden irányból beszarás, hogy hova jutottunk. Ide. Ahol a lombkoronasétányból hiányzik a lombkorona. Ahol egy 80 éves egykori MSZMP-tag államtitkár elküldi kapálni a nála közel 50 évvel fiatalabb képviselőt egy öblös bazdmeggel, igazi keresztény módra megtámasztva a jókívánságát, ott kurvára nincs már miről beszélni. Ahol egy nép hátán egy kontinensnyi tűzifát fel lehet hasogatni úgy, hogy az még élvezi is az aktust, ott valószínűleg nincs mit tenni, azt a népet ki kell röhögni és hagyni kell, hogy önmagát semmisítse meg. Egy olyan embertömeg, amelyik boldogan nyomorog a világ Európa legmagasabb inflációjától sújtva, és inkább nem eszik, nem iszik, de még mindig élteti a zsarnokot, és holnap is kétharmaddal szavazná meg, az menthetetlen. Az, hogy a miniszterelnök élő egyenes adásban röhögve beletörli az arcába, hogy az emberek választás előtt hazudnak a legnagyobbat, mindent elmond erről a mazochista népről. Amelyik igényli a fájdalmat, a napi szintű megszégyenítést és hülyének nézést, mert akkor megnyugszik, hogy nem csak ő van benne abban a szartengerben, ami a szája körül hullámzik, hanem rajta kívül az egész ország. Sőt, még iszik is belőle egy jóízűt.

A népnemzetileg megnyugtató hazudozás oltárán bármit fel lehet áldozni a hatalom megtartása érdekében. Bármit. Hogy egyelőre még nem tartunk ott, ahol Putyin, az csak annak köszönhető, hogy az Európai Unió és a NATO védőszárnyai alatt tartózkodunk. Ha nem ott lennénk, biztos vagyok benne, hogy itt is tennének el nemkívánatos embereket láb alól, hogy ellenzéki vagy rendszerellenes figurák mindenféle furcsa balesetek áldozatai lennének, és hogy nem pusztán a propaganda szintjén karaktergyilkolnák le azokat, akik kézzel-lábbal tiltakoznak ez ellen a minden szinten elítélendő orbáni magatartás ellen.

És igen. Működik. És még fog is jó ideig. Oroszország nem győzhet, mert akkor nekünk reszeltek. Így is, de ha Putyin nem győz, akkor talán nem annyira. Nagyon veszélyes és aljas játszmát játszik a mi házi despotánk. Aki minden idegszálával a háború eseményeire, pontosabban a háborúval való riogatásra koncentrál. Kivéve amikor éppen a pápa ravatalától rongyol a nejével homárt zabálni a tengerpartra, vagy amikor a kairói útjáról hazafelé Toszkánában van technikai landolnivalója, mert éppen meg kell látogatni az Erasmus-programban részt vevő apuci szeme fényét Firenzében. Mert ez lett a természetes, ez az igazi magyar virtus. Miközben Magyarország területén golyóálló mellényben, testőrök és TEK-es fegyveresek gyűrűjében, kordonok mögé bújva sunnyog, menekül és beszarva bujkál. Ez a mi kedves és bátor miniszterelnökünk. Igen, ő az.