Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar kormány Putyin csicskája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Január volt zsinórban a negyedik olyan hónap, amikor az adatot közlő uniós országok közül hazánkba érkezett a legdrágábban az orosz földgáz. Valakit meglep, hogy a magyar kormány ismételten hazudott? Mert hát milyen boldog volt annak idején Szijjártó Péter, hogy sikerült nagyszerű üzletet kötni az oroszokkal, és mi nem fogunk úgy megfagyni és halálra éhezni, ahogy majd a németek, akik ugyan rászorultak az orosz energiahordozókra, de szembementek az oroszokkal és komoly szankciókat léptettek életbe. Nos, a németek sem nem fagytak halálra, sem nem haltak éhen, viszont olcsóbban kapnak gázt, mint Magyarország, amelynek kormánya tövig benyalt az oroszoknak azért, mert azt hihette, hogy emiatt majd jobb üzleteket köthet. Nos, Orbánt teljesen hülyére vette az orosz vezetés és nem elég, hogy magasabb árat fizetünk, mint bárki más az unió területén, de ma az is kiderült, hogy Magyarországot felvették a barátságtalan országok listájára az oroszok.

Tehát milyen pozitívumok mondhatóak el azzal kapcsolatban, hogy teljesen szembementünk az unió Oroszországgal szembeni politikájával? Semmi. Magunkat teljesen leégettük és bebizonyítottuk, hogy egy gerinctelen, hazug, kapzsi és korrupt kormányunk van, amely képes a teljes szövetséget elárulni, ha éppen az áll érdekében. Az oroszokhoz simult a magyar kormány, ennek ellenére rugdosta le magáról az orosz medve a magyar meztelencsigát, amely most egyedül fetreng a sárban és senki sem fog a segítségére sietni. Ezt bizony mi hoztuk össze egymagunk, senki sem kényszerített minket arra, hogy teljesen hülyét csináljunk saját magunkból és lényegében tönkretegyünk minden létező, fontos külkapcsolatot. Mert hát már egy ideje Orbán diktátortól diktátorig jár, a Nyugat egyetlen fontos politikusa sem hívja őt meg államközi találkozókra, hiszen pária lett a szemükben.

Lehet persze, hogy a kormány nem ennyire ostoba, viszont akkor a másik opció nem más, mint hogy szánt szándékkal kötöttek az ország lakosságát hátrányosan érintő szerződést, ami az én értelmezésem szerint hazaárulás. Mert amikor a politikai érdekek a nemzeti érdekek fölé kerülnek, akkor bizony erről beszélhetünk, amely demokratikus országokban súlyos börtönéveket szokott jelenteni. De hát miért pont idehaza lenne ez igaz? Abban az országban, ahol kormányközeli figurák még a világjárványban is egy lehetőséget láttak arra, hogy még gazdagabbá tegyék magukat? Nálunk milliárdok tűntek el úgy, hogy annak talán már soha nyomára sem bukkanhat majd senki, mivel külföldi számlákra kerültek ki ezek a pénzek. Hogy az orosz gáz megvásárlásával ki nyert – az oroszokon kívül – azt nem tudom, de vélhetően nem véletlen rossz szerződésről van itt szó, mert lehet ugyan ostobázni a magyar kormányt, de véleményem szerint egyáltalán nem azok, ami talán még borzasztóbbá teszi a helyzetet.

Ezt az országot kiárusították és nem csak a mostani évekre, hanem az elkövetkezendő ki tudja hány évtizedre is. Orbán olyan megállapodásokat kötött, amelyekről a közvélemény nem is nagyon tud, hiszen több évtizedre titkosították. Nem lehet tudni, hogy mennyire vagyunk kitéve az orosz érdekek kényének, kedvének, mint ahogy azt sem, hogy mekkora hiteleket vett fel a magyar kormány az elmúlt években. Mert büszkék arra, hogy nem volt szükségük az EU segítségére, de kérdés, hogy nem volt-e szükségük mások segítségére? Kína és Oroszország sem olyan ország, amely feltételek nélkül, csupa jószívűségből ad több száz, ha nem ezer milliárd kölcsönt, ezeknek megvan az ára, amit nem a politikusok, hanem a magyar adófizetők fognak állni. Pont ezért sem lenne rossz, ha tudnánk arról, hogy milyen feltételekkel és mekkora összegben köttettek ilyen megállapodások.

Az biztos, hogy a magyar kormány szeret pofázni arról, hogy mennyire nagyszerű a magyar külpolitika és milyen tekintélyünk van, de a valóság ezzel szemben az, hogy jóformán egyetlen olyan jelentős ország sincs ma már a világon, amely komolyan venne bennünket. A Nyugat előtt leszerepeltünk az állandó oroszpártiságunkkal, az oroszoknak viszont nem voltunk elég oroszpártiak, ezért ők is inkább olyan partnereket keresnek, mint mondjuk a szerbek. Orbán a két szék között a földre zuhant, és nem fog neki senki sem segítő kezet nyújtani, mivel megutáltatta magát a fél világgal. De ha mondjuk olyan jelentős ország lennénk, mint Kína, akkor talán még lehetne mit tenni, de mivel egy kis, 10 milliós országról van szó, amely gazdaságilag jelentéktelen, ezért nem fog azzal fáradni senki sem, hogy a mi kedvünkben járjon. Mondjuk ha szeretnék, akkor az oroszokhoz hasonlóan mások is teljesen hülyének nézhetnek bennünket, hiszen mint azt kiderült a fenti hírből is, ebben igen tehetséges a magyar kormány.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.